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JPEN. Journal of parenteral and enteral nutrition20080101Vol.32issue(4)

重症患者の病院感染を減らすためにグルタミンジペプチドを補充した非経口栄養の有効性

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:院内感染は、外科的集中治療室(SICU)の罹患率と死亡率の重要な原因です。入院手術患者では、グルタミン補充された非prent栄養の臨床的利点が発生する可能性がありますが、異なる外科サブグループの有効性データが不足しています。目的は、グルタミン補充された非経口栄養が、SICU患者の選択されたサブグループの院内感染率に異なる影響を与えるかどうかを判断することでした。 方法:これは、膵臓壊死、心臓、血管、または結腸手術の手術後に非経口栄養およびSICUケアを必要とするSICU患者におけるアラニル - グルタミンジペプタミン補充された非経口栄養の二重盲検無作為化対照研究でした。被験者(n = 59)は、等葉物/等分生理的非経口栄養栄養栄養栄養栄養ロ」を投与し、1.5 g/kg/d標準グルタミンフリーアミノ酸(STD-PN)または1.0 g/kg/d標準アミノ酸を提供します。(GLN-PN)。容認されると、経腸摂食が進行しました。院内感染症は、退院するまで決定されました。 結果:ベースラインの臨床/代謝データは、グループ間で類似していた。血漿グルタミン濃度はすべてのグループで低く、GLN-PNによって増加しました。GLN-PNは、膵臓壊死手術後の感染率を変化させませんでした(17人のSTD-PNおよび15人のGLN-PN患者)。非乳腺手術患者(12 STD-PNおよび15 GLN-PN)では、GLN-PNは総院内感染症(STD-PN 36対GLN-PN 13、p <.030)の有意に減少したことと関連していました。、p <.01)、肺炎(16対6、p <.05)、および黄色ブドウ球菌(p <.01)、菌類、および腸内グラム陰性菌(それぞれp <.05)に起因する感染症。 結論:グルタミンジペプチド補充された非経口栄養は、膵臓壊死手術後の感染率を変化させませんでしたが、心臓、血管、および結腸手術後のSICU患者の感染症を有意に減少させました。

背景:院内感染は、外科的集中治療室(SICU)の罹患率と死亡率の重要な原因です。入院手術患者では、グルタミン補充された非prent栄養の臨床的利点が発生する可能性がありますが、異なる外科サブグループの有効性データが不足しています。目的は、グルタミン補充された非経口栄養が、SICU患者の選択されたサブグループの院内感染率に異なる影響を与えるかどうかを判断することでした。 方法:これは、膵臓壊死、心臓、血管、または結腸手術の手術後に非経口栄養およびSICUケアを必要とするSICU患者におけるアラニル - グルタミンジペプタミン補充された非経口栄養の二重盲検無作為化対照研究でした。被験者(n = 59)は、等葉物/等分生理的非経口栄養栄養栄養栄養栄養ロ」を投与し、1.5 g/kg/d標準グルタミンフリーアミノ酸(STD-PN)または1.0 g/kg/d標準アミノ酸を提供します。(GLN-PN)。容認されると、経腸摂食が進行しました。院内感染症は、退院するまで決定されました。 結果:ベースラインの臨床/代謝データは、グループ間で類似していた。血漿グルタミン濃度はすべてのグループで低く、GLN-PNによって増加しました。GLN-PNは、膵臓壊死手術後の感染率を変化させませんでした(17人のSTD-PNおよび15人のGLN-PN患者)。非乳腺手術患者(12 STD-PNおよび15 GLN-PN)では、GLN-PNは総院内感染症(STD-PN 36対GLN-PN 13、p <.030)の有意に減少したことと関連していました。、p <.01)、肺炎(16対6、p <.05)、および黄色ブドウ球菌(p <.01)、菌類、および腸内グラム陰性菌(それぞれp <.05)に起因する感染症。 結論:グルタミンジペプチド補充された非経口栄養は、膵臓壊死手術後の感染率を変化させませんでしたが、心臓、血管、および結腸手術後のSICU患者の感染症を有意に減少させました。

BACKGROUND: Nosocomial infections are an important cause of morbidity and mortality in the surgical intensive care unit (SICU). Clinical benefits of glutamine-supplemented parenteral nutrition may occur in hospitalized surgical patients, but efficacy data in different surgical subgroups are lacking. The objective was to determine whether glutamine-supplemented parenteral nutrition differentially affects nosocomial infection rates in selected subgroups of SICU patients. METHODS: This was a double-blind, randomized, controlled study of alanyl-glutamine dipeptide-supplemented parenteral nutrition in SICU patients requiring parenteral nutrition and SICU care after surgery for pancreatic necrosis, cardiac, vascular, or colonic surgery. Subjects (n = 59) received isocaloric/isonitrogenous parenteral nutrition, providing 1.5 g/kg/d standard glutamine-free amino acids (STD-PN) or 1.0 g/kg/d standard amino acids + 0.5 g/kg/d glutamine dipeptide (GLN-PN). Enteral feedings were advanced as tolerated. Nosocomial infections were determined until hospital discharge. RESULTS: Baseline clinical/metabolic data were similar between groups. Plasma glutamine concentrations were low in all groups and were increased by GLN-PN. GLN-PN did not alter infection rates after pancreatic necrosis surgery (17 STD-PN and 15 GLN-PN patients). In nonpancreatic surgery patients (12 STD-PN and 15 GLN-PN), GLN-PN was associated with significantly decreased total nosocomial infections (STD-PN 36 vs GLN-PN 13, P < .030), bloodstream infections (7 vs 0, P < .01), pneumonias (16 vs 6, P < .05), and infections attributed to Staphylococcus aureus (P < .01), fungi, and enteric Gram-negative bacteria (each P < .05). CONCLUSIONS: Glutamine dipeptide-supplemented parenteral nutrition did not alter infection rates following pancreatic necrosis surgery but significantly decreased infections in SICU patients after cardiac, vascular, and colonic surgery.

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