Loading...
Current microbiology2008Dec01Vol.57issue(6)

アルカリ皮感耐性Streptomyces gulbargensis sp nov。からのタンパク質分解活性

,
,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

45度Cで48時間成長した後、複数のプロテアーゼが産生され、アルカリ皮感耐性新規種(すなわち、Streptomyces gulbargensis das 131)から部分的に精製されました。温度(27〜55度C)。9.0のpHで最適な活性が観察され、温度は45度Cで観察されました。デンプンとプロテアーゼペプトンは、酵素活性を高めるための炭素と窒素の良い供給源であることがわかりました。19〜35 kDaの範囲の2つの活性ゾーンは、ドデシル硫酸ナトリウムポリアクリルアミドゲル電気泳動(SDS-PAGE)で検出されました。

45度Cで48時間成長した後、複数のプロテアーゼが産生され、アルカリ皮感耐性新規種(すなわち、Streptomyces gulbargensis das 131)から部分的に精製されました。温度(27〜55度C)。9.0のpHで最適な活性が観察され、温度は45度Cで観察されました。デンプンとプロテアーゼペプトンは、酵素活性を高めるための炭素と窒素の良い供給源であることがわかりました。19〜35 kDaの範囲の2つの活性ゾーンは、ドデシル硫酸ナトリウムポリアクリルアミドゲル電気泳動(SDS-PAGE)で検出されました。

Multiple proteases were produced and partially purified from an alkali-thermotolerant novel species of Streptomyces (i.e., Streptomyces gulbargensis DAS 131) after 48 h of growth at 45 degrees C. The enzyme preparation exhibited activity over a broad range of pH (4-12) and temperature (27-55 degrees C). Optimum activity was observed at a pH of 9.0 and a temperature of 45 degrees C. Starch and protease peptone was found to be a good source of carbon and nitrogen to enhance the enzyme activity. Two active zones in the range of 19 to 35 kDa were detected on sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE).

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google