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Journal of agricultural and food chemistry2009Mar11Vol.57issue(5)

DPPH、ABTS、FRAP、SOD、およびORACアッセイを使用した産業的関心のある30の植物抽出物の抗酸化特性と総フェノール含有量の比較研究

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

DPPHおよびABTSラジカル除去能力アッセイ、酸素ラジカル吸光度容量(ORAC)アッセイ、スーパーオキシドジスムターゼ(SOD)アッセイ、および酸化酸化剤ポテンシャル(FRAP)アッセイを使用して、DPPHおよびABTSラジカル除去能力アッセイを使用して、抗酸化特性について水性抽出物を調査しました。総フェノール含有量は、Folin-Ciocalteu法によっても決定されました。抗酸化特性と総フェノール含有量は、選択された植物間で大きく異なりました。オーク(Quercus Robur)、Pine(Pinus Maritima)、およびCinnamon(Cinnamomum Zeylanicum)水性抽出物は、使用されるほとんどの方法で最高の抗酸化容量を所有しているため、天然酸化防止剤の潜在的な豊富な供給源であることがわかりました。これらの抽出物は、最高のフェノール含有量(300〜400 mg GAE/g)を示しました。MATE(Ilex Paraguariensis)とClove(Eugenia caryophyllus clovis)水性抽出物も、強力な抗酸化特性と高フェノール含有量(約200 mg GAE/g)を示しました。抗酸化能と総フェノール含有量の間に重要な関係が見つかりました。これは、フェノール化合物がこれらの植物の抗酸化特性の主要な貢献者であることを示しています。

DPPHおよびABTSラジカル除去能力アッセイ、酸素ラジカル吸光度容量(ORAC)アッセイ、スーパーオキシドジスムターゼ(SOD)アッセイ、および酸化酸化剤ポテンシャル(FRAP)アッセイを使用して、DPPHおよびABTSラジカル除去能力アッセイを使用して、抗酸化特性について水性抽出物を調査しました。総フェノール含有量は、Folin-Ciocalteu法によっても決定されました。抗酸化特性と総フェノール含有量は、選択された植物間で大きく異なりました。オーク(Quercus Robur)、Pine(Pinus Maritima)、およびCinnamon(Cinnamomum Zeylanicum)水性抽出物は、使用されるほとんどの方法で最高の抗酸化容量を所有しているため、天然酸化防止剤の潜在的な豊富な供給源であることがわかりました。これらの抽出物は、最高のフェノール含有量(300〜400 mg GAE/g)を示しました。MATE(Ilex Paraguariensis)とClove(Eugenia caryophyllus clovis)水性抽出物も、強力な抗酸化特性と高フェノール含有量(約200 mg GAE/g)を示しました。抗酸化能と総フェノール含有量の間に重要な関係が見つかりました。これは、フェノール化合物がこれらの植物の抗酸化特性の主要な貢献者であることを示しています。

Aqueous extracts of 30 plants were investigated for their antioxidant properties using DPPH and ABTS radical scavenging capacity assay, oxygen radical absorbance capacity (ORAC) assay, superoxide dismutase (SOD) assay, and ferric reducing antioxidant potential (FRAP) assay. Total phenolic content was also determined by the Folin-Ciocalteu method. Antioxidant properties and total phenolic content differed significantly among selected plants. It was found that oak (Quercus robur), pine (Pinus maritima), and cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) aqueous extracts possessed the highest antioxidant capacities in most of the methods used, and thus could be potential rich sources of natural antioxidants. These extracts presented the highest phenolic content (300-400 mg GAE/g). Mate (Ilex paraguariensis) and clove (Eugenia caryophyllus clovis) aqueous extracts also showed strong antioxidant properties and a high phenolic content (about 200 mg GAE/g). A significant relationship between antioxidant capacity and total phenolic content was found, indicating that phenolic compounds are the major contributors to the antioxidant properties of these plants.

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