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Journal of physiology and biochemistry2008Sep01Vol.64issue(3)

クレアチンの摂食は、炭水化物負荷中の筋細胞内グリコーゲン濃度を促進しません:31Pおよび13C-MRによる生体内研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

この研究の主な目的は、クレアチン(CR)摂食が炭水化物負荷を受けているヒトの筋細胞グリコーゲン貯蔵を促進するという仮説を調べることでした。20人の訓練を受けた男性被験者がランダムに割り当てられ、食事を毎日252 gのグルコースポリマー(GP)と21 gのCR(CR-GP、n = 10)または5のプラセボ(PL-gp、n = 10)を5 gで補充してください。日。安静時の筋細胞グリコーゲンとホスホクレアチン(PCR)の変化は、磁気共鳴分光法で測定されました(それぞれ13Cおよび31P-MRS)。CR-GPの後、筋細胞内グリコーゲンのレベルは147 +/- 13(標準誤差)mmol X(kg湿重量(-1))から172 +/- 13 m mol X(kg湿量)(-1)に増加しました。、一方、PL-gpの後、134 +/- 17 mmol x(kg湿重量)( - )から182 +/- 17 mmol x(kg湿重量)(-1)に増加しました。筋細胞内グリコーゲン濃度の増加は統計的に異なっていませんでした。CR-GP( +0.20 +/- 0.12)後のPCR/ATP比の増加は、PL-GP(-0.34 +/- 0.16)と比較して有意に異なっていました(P <0.05)。現在の結果は、CRの負荷が筋肉グリコーゲンの貯蔵を増加させるという仮説を支持していません。

この研究の主な目的は、クレアチン(CR)摂食が炭水化物負荷を受けているヒトの筋細胞グリコーゲン貯蔵を促進するという仮説を調べることでした。20人の訓練を受けた男性被験者がランダムに割り当てられ、食事を毎日252 gのグルコースポリマー(GP)と21 gのCR(CR-GP、n = 10)または5のプラセボ(PL-gp、n = 10)を5 gで補充してください。日。安静時の筋細胞グリコーゲンとホスホクレアチン(PCR)の変化は、磁気共鳴分光法で測定されました(それぞれ13Cおよび31P-MRS)。CR-GPの後、筋細胞内グリコーゲンのレベルは147 +/- 13(標準誤差)mmol X(kg湿重量(-1))から172 +/- 13 m mol X(kg湿量)(-1)に増加しました。、一方、PL-gpの後、134 +/- 17 mmol x(kg湿重量)( - )から182 +/- 17 mmol x(kg湿重量)(-1)に増加しました。筋細胞内グリコーゲン濃度の増加は統計的に異なっていませんでした。CR-GP( +0.20 +/- 0.12)後のPCR/ATP比の増加は、PL-GP(-0.34 +/- 0.16)と比較して有意に異なっていました(P <0.05)。現在の結果は、CRの負荷が筋肉グリコーゲンの貯蔵を増加させるという仮説を支持していません。

The main aim of this study was to examine the hypothesis that creatine (Cr) feeding enhances myocellular glycogen storage in humans undergoing carbohydrate loading. Twenty trained male subjects were randomly assigned to have their diets supplemented daily with 252 g of glucose polymer (GP) and either 21 g of Cr (CR-GP, n = 10) or placebo (PL-GP, n = 10) for 5 days. Changes in resting myocellular glycogen and phosphocreatine (PCr) were determined with Magnetic Resonance Spectroscopy (13C- and 31P-MRS, respectively). After CR-GP, the levels of intramyocellular glycogen increased from 147 +/- 13 (standard error) mmol x (kg wet weight(-1)) to 172 +/- 13 m mol x (kg wet weight)(-1), while it increased from 134 +/- 17 mmol x (kg wet weight)(-) to 182 +/- 17 mmol x (kg wet weight)(-1) after PL-GP; the increments in intramyocellular glycogen concentrations were not statistically different. The increment in the PCr/ATP ratio after CR-GP (+ 0.20 +/- 0.12) was significantly different compared to PL-GP (- 0.34 +/- 0.16) (p < 0.05). The present results do not support the hypothesis that Cr loading increases muscle glycogen storage.

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