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The British journal of ophthalmology2009Sep01Vol.93issue(9)

特定の食事を摂ると、加齢関連眼疾患研究サプリメントの使用者の加齢黄斑変性のリスクが変化しますか?

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.
概要
Abstract

背景:最近の情報は、加齢性眼疾患研究(AREDS)サプリメント、ドコサヘキサエン酸(DHA)とエイコサペンタエン酸(EPA)の摂取量の強化、および食事性血糖指数の削減(DGI)が進行した年齢に関連する黄斑脱性率から保護することを示唆しています。(AMD)。 方法:ベースラインで食事情報を収集し、2924年の適格なARGES AMD試験参加者から8年間の試験期間中に眼底写真の成績が得られました。目を分析の単位とマルチフェイルのコックス比例ハザード回帰として使用すると、AMDの進行のリスクは、試験の4つの腕の食事摂取に関連していました。 結果:AREDSの補給とは無関係に、DHAの高い摂取量(> OR = 64.0対26.0 mg/日)(ハザード比(HR)= 0.73、95%信頼区間(CI)、0.57〜0.94)、EPA(> OR =42.3 vs <12.7 mg/日)(HR = 0.74、95%CI 0.59〜0.94)、および低DGI(DGI、<75.2対81.5)(HR = 0.76、95%CI 0.60〜0.96)は、高度なAMDへの進行のリスクが低い。より低いDGIおよびより高いDHAまたはEPAを消費する参加者は、リスクが最も低くなりました(相乗的相互作用のP値<0.001)。「プラセボ」(拮抗相互作用のP値= 0.006)の参加者のみが、早期のAMD進行に対するDHA摂取量の増加の恩恵を受けました(HR = 0.58、95%CI 0.37〜0.92; P(Trend)= 0.01)。 結論:調査結果は、DHAが豊富な食事を消費することで、初期のAMDの進行が低いことを示しています。AREDSサプリメントに加えて、DHAとEPAの摂取量が多い低DGIは、ADGANCED AMDへの進行の減少と関連していました。 試用登録番号:NCT00000145。

背景:最近の情報は、加齢性眼疾患研究(AREDS)サプリメント、ドコサヘキサエン酸(DHA)とエイコサペンタエン酸(EPA)の摂取量の強化、および食事性血糖指数の削減(DGI)が進行した年齢に関連する黄斑脱性率から保護することを示唆しています。(AMD)。 方法:ベースラインで食事情報を収集し、2924年の適格なARGES AMD試験参加者から8年間の試験期間中に眼底写真の成績が得られました。目を分析の単位とマルチフェイルのコックス比例ハザード回帰として使用すると、AMDの進行のリスクは、試験の4つの腕の食事摂取に関連していました。 結果:AREDSの補給とは無関係に、DHAの高い摂取量(> OR = 64.0対26.0 mg/日)(ハザード比(HR)= 0.73、95%信頼区間(CI)、0.57〜0.94)、EPA(> OR =42.3 vs <12.7 mg/日)(HR = 0.74、95%CI 0.59〜0.94)、および低DGI(DGI、<75.2対81.5)(HR = 0.76、95%CI 0.60〜0.96)は、高度なAMDへの進行のリスクが低い。より低いDGIおよびより高いDHAまたはEPAを消費する参加者は、リスクが最も低くなりました(相乗的相互作用のP値<0.001)。「プラセボ」(拮抗相互作用のP値= 0.006)の参加者のみが、早期のAMD進行に対するDHA摂取量の増加の恩恵を受けました(HR = 0.58、95%CI 0.37〜0.92; P(Trend)= 0.01)。 結論:調査結果は、DHAが豊富な食事を消費することで、初期のAMDの進行が低いことを示しています。AREDSサプリメントに加えて、DHAとEPAの摂取量が多い低DGIは、ADGANCED AMDへの進行の減少と関連していました。 試用登録番号:NCT00000145。

BACKGROUND: Recent information suggests that the Age-Related Eye Disease Study (AREDS) supplement, enhanced intake of docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA), and reducing dietary glycaemic index (dGI) are protective against advanced age-related macular degeneration (AMD). METHODS: Dietary information was collected at baseline, and fundus photograph grades were obtained during the 8-year trial period from 2924 eligible AREDS AMD trial participants. Using the eye as the unit of analysis and multifailure Cox proportional-hazards regression, the risk of AMD progression was related to dietary intake in the four arms of the trial. RESULTS: Independent of AREDS supplementation, higher intakes of DHA (> or =64.0 vs <26.0 mg/day) (hazard ratio (HR) = 0.73, 95% confidence interval (CI), 0.57 to 0.94), EPA (> or =42.3 vs <12.7 mg/day) (HR = 0.74, 95% CI 0.59 to 0.94), and lower dGI (dGI, <75.2 vs > or =81.5) (HR = 0.76, 95% CI 0.60 to 0.96) were associated with a lower risk for progression to advanced AMD. Participants consuming a lower dGI and higher DHA or EPA had the lowest risk (p value for synergistic interaction <0.001). Only participants in the "placebo" (p value for antagonistic interaction = 0.006) benefited from a higher DHA intake against early AMD progression (HR = 0.58, 95% CI 0.37 to 0.92; P(trend) = 0.01). CONCLUSIONS: The findings show an association of consuming a diet rich in DHA with a lower progression of early AMD. In addition to the AREDS supplement, a lower dGI with higher intakes of DHA and EPA was associated with a reduced progression to advanced AMD. TRIAL REGISTRATION NUMBER: NCT00000145.

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