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Movement disorders : official journal of the Movement Disorder Society2009Oct15Vol.24issue(13)

パーキンソン病の管理における主要な栄養上の問題

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Review
概要
Abstract

他の神経変性疾患と同様に、神経学的および栄養要素は、パーキンソン病(PD)で互いに影響を与える相互作用する可能性があります。しかし、このような相互作用が予後と結果に及ぼす長期的な影響はあまり注意を払っておらず、現在の研究ではあまり対処されていません。PD患者の臨床状態に寄与する要因は、PDの基本的な特徴、疾患の進行、および治療アプローチだけでなく、繊維と栄養素の摂取量(エネルギーとタンパク質の含有量の両方)、液体と微量栄養素のバランス、およびまた薬物継続的相互作用(タンパク質とレボドパ)。PDの栄養要件の過程で、頻繁に変化します。したがって、体重増加と損失の両方が発生する可能性があり、論争のあるにもかかわらず、エネルギー消費と食物摂取の変化の両方が寄与しているようです。非運動症状は重要な役割を果たし、嚥下障害が栄養状態と液体バランスの障害の原因となる可能性があります。便秘、胃不全麻痺、および胃食道逆流逆流は、生活の質に大きく影響します。最後に、微量栄養素の欠陥を考慮する必要があります。栄養評価は定期的に実行する必要があります。運動症状と非運動症状の両方に対する薬理学的治療の最適化は不可欠ですが、栄養介入とカウンセリングは、減量や増加を防ぐために設計された栄養バランスに関しても計画する必要があります。レボドパ薬物動態の最適化とタンパク質との相互作用の回避。胃腸機能障害の改善(例:嚥下障害や便秘);栄養不足(微量栄養素またはビタミン)の予防と治療。レボドパの導入前に、バランスのとれた地中海のような食事療法を推奨する必要があります。その後、進行性疾患の患者は、タンパク質の再分配と低タンパク質レジメンからかなり恩恵を受ける可能性があります。

他の神経変性疾患と同様に、神経学的および栄養要素は、パーキンソン病(PD)で互いに影響を与える相互作用する可能性があります。しかし、このような相互作用が予後と結果に及ぼす長期的な影響はあまり注意を払っておらず、現在の研究ではあまり対処されていません。PD患者の臨床状態に寄与する要因は、PDの基本的な特徴、疾患の進行、および治療アプローチだけでなく、繊維と栄養素の摂取量(エネルギーとタンパク質の含有量の両方)、液体と微量栄養素のバランス、およびまた薬物継続的相互作用(タンパク質とレボドパ)。PDの栄養要件の過程で、頻繁に変化します。したがって、体重増加と損失の両方が発生する可能性があり、論争のあるにもかかわらず、エネルギー消費と食物摂取の変化の両方が寄与しているようです。非運動症状は重要な役割を果たし、嚥下障害が栄養状態と液体バランスの障害の原因となる可能性があります。便秘、胃不全麻痺、および胃食道逆流逆流は、生活の質に大きく影響します。最後に、微量栄養素の欠陥を考慮する必要があります。栄養評価は定期的に実行する必要があります。運動症状と非運動症状の両方に対する薬理学的治療の最適化は不可欠ですが、栄養介入とカウンセリングは、減量や増加を防ぐために設計された栄養バランスに関しても計画する必要があります。レボドパ薬物動態の最適化とタンパク質との相互作用の回避。胃腸機能障害の改善(例:嚥下障害や便秘);栄養不足(微量栄養素またはビタミン)の予防と治療。レボドパの導入前に、バランスのとれた地中海のような食事療法を推奨する必要があります。その後、進行性疾患の患者は、タンパク質の再分配と低タンパク質レジメンからかなり恩恵を受ける可能性があります。

As with other neurodegenerative diseases, neurologic and nutritional elements may interact affecting each other in Parkinson's disease (PD). However, the long-term effects of such interactions on prognosis and outcome have not been given much attention and are poorly addressed by current research. Factors contributing to the clinical conditions of patients with PD are not only the basic features of PD, progression of disease, and the therapeutic approach but also fiber and nutrient intakes (in terms of both energy and protein content), fluid and micronutrient balance, and pharmaconutrient interactions (protein and levodopa). During the course of PD nutritional requirements frequently change. Accordingly, both body weight gain and loss may occur and, despite controversy, it seems that both changes in energy expenditure and food intake contribute. Nonmotor symptoms play a significant role and dysphagia may be responsible for the impairment of nutritional status and fluid balance. Constipation, gastroparesis, and gastro-oesophageal reflux significantly affect quality of life. Finally, any micronutrient deficiencies should be taken into account. Nutritional assessments should be performed routinely. Optimization of pharmacologic treatment for both motor and nonmotor symptoms is essential, but nutritional interventions and counseling could and should also be planned with regard to nutritional balance designed to prevent weight loss or gain; optimization of levodopa pharmacokinetics and avoidance of interaction with proteins; improvement in gastrointestinal dysfunction (e.g., dysphagia and constipation); prevention and treatment of nutritional deficiencies (micronutrients or vitamins). A balanced Mediterranean-like dietary regimen should be recommended before the introduction of levodopa; afterward, patients with advanced disease may benefit considerably from protein redistribution and low-protein regimens.

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