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The Journal of general physiology1932Jan20Vol.15issue(3)

タンパク質系の粘度に対する変性の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

タンパク質溶液の粘度は、タンパク質の変性によって増加します。これは、水を閉塞するタンパク質凝集体が形成されている場合と凝集がない場合の両方です。特定の条件下では、変性後の凝集の結果として、タンパク質の1%のみを含む溶液が透明なゲルに変換される場合があります。変性タンパク質がほとんどない非常に粘性のある溶液を得るための条件は、実際の降水量の条件に常に近く、これらの条件下では、粘度は塩と水素イオンの濃度のわずかな変化に非常に敏感です。

タンパク質溶液の粘度は、タンパク質の変性によって増加します。これは、水を閉塞するタンパク質凝集体が形成されている場合と凝集がない場合の両方です。特定の条件下では、変性後の凝集の結果として、タンパク質の1%のみを含む溶液が透明なゲルに変換される場合があります。変性タンパク質がほとんどない非常に粘性のある溶液を得るための条件は、実際の降水量の条件に常に近く、これらの条件下では、粘度は塩と水素イオンの濃度のわずかな変化に非常に敏感です。

The viscosity of a protein solution is increased by the denaturation of the protein. This is true both when there is the formation of protein aggregates which occlude water and when there is no aggregation. Under certain conditions, as a result of the aggregation following denaturation, a solution containing only one per cent of protein may be converted into a clear gel. The conditions for obtaining very viscous solutions containing little denatured protein are always close to the conditions for actual precipitation and under these conditions the viscosity is very sensitive to slight changes in the concentration of salts and hydrogen ions.

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