Loading...
Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.)2010Oct01Vol.26issue(10)

便秘の治療アプローチとしての脂肪のない牛乳および血清モチリンとグレリンのレベルへの影響

,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Controlled Clinical Trial
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:この研究では、モチリンとアシル化およびデスアシル化グレリン(腸の運動性に影響する)のレベルに関して慢性便秘のある人に対する脂肪のない牛乳補給の影響を調査し、それらを全牛乳補給を与えられた対照被験者からのデータと比較します。 方法:調査は、年齢とボディマスインデックスが同等の個人の便秘の重症度テストに従って設計されました。軽度の便秘の人(n = 10)には、毎日400 mLの脂肪牛乳を補充しました。中程度の便秘症例(n = 10)に600 mLを補充し、重度の便秘症例(n = 10)に毎日800 mlの脂肪牛乳を添加しました。健康な対照被験者に400 mLの脂肪ミルク(グループ1)を投与され、1か月後に400 mLの全乳の投与が3日間投与されました(グループ2)。ホルモン分析のための牛乳補給の前後の被験者から血液サンプルを収集しました。モチリンとアシル化およびデスアシル化グレリンをELISAアッセイで定量化しました。 結果:脂肪のない牛乳の補給は、対照被験者を含むすべてのグループで循環モチリンとグレリンのレベルを大幅に増加させましたが、全乳補給により、対照被験者のこれらのホルモンレベルが減少しました。 結論:脂肪のない牛乳を飲むことは、便秘を解く新しい方法かもしれません。

目的:この研究では、モチリンとアシル化およびデスアシル化グレリン(腸の運動性に影響する)のレベルに関して慢性便秘のある人に対する脂肪のない牛乳補給の影響を調査し、それらを全牛乳補給を与えられた対照被験者からのデータと比較します。 方法:調査は、年齢とボディマスインデックスが同等の個人の便秘の重症度テストに従って設計されました。軽度の便秘の人(n = 10)には、毎日400 mLの脂肪牛乳を補充しました。中程度の便秘症例(n = 10)に600 mLを補充し、重度の便秘症例(n = 10)に毎日800 mlの脂肪牛乳を添加しました。健康な対照被験者に400 mLの脂肪ミルク(グループ1)を投与され、1か月後に400 mLの全乳の投与が3日間投与されました(グループ2)。ホルモン分析のための牛乳補給の前後の被験者から血液サンプルを収集しました。モチリンとアシル化およびデスアシル化グレリンをELISAアッセイで定量化しました。 結果:脂肪のない牛乳の補給は、対照被験者を含むすべてのグループで循環モチリンとグレリンのレベルを大幅に増加させましたが、全乳補給により、対照被験者のこれらのホルモンレベルが減少しました。 結論:脂肪のない牛乳を飲むことは、便秘を解く新しい方法かもしれません。

OBJECTIVE: This study explores the effects of fat-free milk supplementation on individuals with chronic constipation with regard to levels of motilin and acylated and des-acylated ghrelin (which affect intestinal motility) and compares them with data from control subjects given whole milk supplementation. METHODS: The investigation was designed according to the constipation severity test of individuals whose ages and body mass indexes were comparable. Individuals with mild constipation (n=10) were supplemented with 400 mL of fat-free milk daily; moderate constipation cases (n=10) were supplemented with 600 mL, and severe constipation cases (n=10) were supplemented with 800 mL of fat-free milk daily. Healthy control subjects were administered 400 mL of fat-free milk (group 1), which was followed a month later by administration of 400 mL of whole milk for 3 days (group 2). Blood samples were collected from the subjects before and after milk supplementation for hormone analyses. Motilin and acylated and des-acylated ghrelin were quantified with ELISA assay. RESULTS: Supplementation of fat-free milk significantly increased levels of circulating motilin and ghrelin in all groups, including the control subjects, but whole milk supplementation led to a decrease in these hormone levels in the control subjects. CONCLUSION: Drinking fat-free milk might be a new way of solving constipation.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google