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Journal of agricultural and food chemistry2010Jun09Vol.58issue(11)

ehrlich反応後の比色認識を使用したインドール酢酸と耐毒性酸の選択的分化

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文献タイプ:
  • Evaluation Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

植物サンプルにおけるインドール酢酸(IAA)とインドール球酸(IBA)の分化のための単純な比色測定法について説明します。色の変化は、インドール環での電気栄養置換反応メカニズムに従って、オーキシンとp-(ジメチルアミノ)ベンズアルデヒド(PDAB、エールリッヒ試薬)の反応に基づいています。反応温度と時間に対する異なる応答を使用して、IAAの存在下でのIBAの選択的決定は、25度Cで40分のインキュベーション時間を制御することにより達成されます。IAAとIBAの総吸光度は、PDABに反応した後に決定されます。70度Cで150分。IAAの濃度は、総吸光度とIBAの計算された吸光度の差を使用して計算できます。IAAとIBAの検出限界(3SIGMA)は、それぞれ0.10 microMと0.28 microMでした。10 microM IAAとIBAの5つの複製測定の精度は、5%未満(RSD)でした。Mung Bean Sproutサンプルからの回復は、2つのオーキシンで87.5%から108%まで変化しました。さらに、エールリッヒ反応条件は、メタノール塩酸酸抽出手順と互換性があります。上記の結果はすべて、このプロトコルがIAAおよびIBAの検出と分化のための迅速でシンプルで便利な実用的な方法を提供することを示しています。Ehrlich反応後のIAAとIBAの色の変化から、肉眼でもMicroMレベルでのオーキシンの同定を達成できます。この方法は、成長手順中のムンビーンスプラウトのオーキシンの変化を調査するために成功裏に使用されました。

植物サンプルにおけるインドール酢酸(IAA)とインドール球酸(IBA)の分化のための単純な比色測定法について説明します。色の変化は、インドール環での電気栄養置換反応メカニズムに従って、オーキシンとp-(ジメチルアミノ)ベンズアルデヒド(PDAB、エールリッヒ試薬)の反応に基づいています。反応温度と時間に対する異なる応答を使用して、IAAの存在下でのIBAの選択的決定は、25度Cで40分のインキュベーション時間を制御することにより達成されます。IAAとIBAの総吸光度は、PDABに反応した後に決定されます。70度Cで150分。IAAの濃度は、総吸光度とIBAの計算された吸光度の差を使用して計算できます。IAAとIBAの検出限界(3SIGMA)は、それぞれ0.10 microMと0.28 microMでした。10 microM IAAとIBAの5つの複製測定の精度は、5%未満(RSD)でした。Mung Bean Sproutサンプルからの回復は、2つのオーキシンで87.5%から108%まで変化しました。さらに、エールリッヒ反応条件は、メタノール塩酸酸抽出手順と互換性があります。上記の結果はすべて、このプロトコルがIAAおよびIBAの検出と分化のための迅速でシンプルで便利な実用的な方法を提供することを示しています。Ehrlich反応後のIAAとIBAの色の変化から、肉眼でもMicroMレベルでのオーキシンの同定を達成できます。この方法は、成長手順中のムンビーンスプラウトのオーキシンの変化を調査するために成功裏に使用されました。

A simple colorimetric method for the differentiation of indoleacetic acid (IAA) and indolebutyric acid (IBA) in plant samples is described. The color change is based upon the reaction between the auxins and p-(dimethylamino)benzaldehyde (PDAB, Ehrlich reagent) following the electrophilic substitution reaction mechanism at the indole ring. Using their different response to reaction temperature and time, the selective determination of IBA in the presence of IAA is achieved by controlling the incubation time of 40 min at 25 degrees C. The total absorbance of IAA and IBA is determined after they react to PDAB for 150 min at 70 degrees C. The concentration of IAA can then be calculated using the difference between their total absorbance and the calculated absorbance of IBA. The detection limits (3sigma) of IAA and IBA were 0.10 microM and 0.28 microM, respectively. The precisions for five replicate measurements of 10 microM IAA and IBA were less than 5% (RSD). The recovery from mung bean sprout samples varied from 87.5% to 108% for the two auxins. Moreover, the Ehrlich reaction conditions are compatible with the methanol-hydrochloric acid extraction procedure. All of the above results indicate that this protocol provides a rapid, simple, convenient and practical method for detection and differentiation of IAA and IBA. From the color changes of IAA and IBA after Ehrlich reaction, the identification of auxin at the microM level can be achieved even with the naked eye. The method was successfully used to investigate the auxin changes of mung bean sprout during the growth procedure.

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