Loading...
Progress in molecular biology and translational science20100101Vol.94issue()

味と匂いの遺伝学:毒と喜び

,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Review
概要
Abstract

食べることは危険です。食物には、動物が熱とエネルギーを生成するために必要な栄養素とカロリーが含まれていますが、有害な寄生虫、細菌、または化学物質も含まれる場合があります。食べ物の選択を導くために、味と匂いの感覚が進化し、毒の苦い味と甘い味と腐敗した食べ物の臭いの匂いを警告します。これらの感覚システムは、人々や動物が防御的に食べるのに役立ち、有害な食品の摂取を避けるのに役立つブレーキを提供します。しかし、どの食べ物を食べるかについての選択は、悪いものを避ける以上のものによって動機付けられています。彼らはまた、脂肪や砂糖などの善を求めることによって動機付けられています。しかし、誰もが食物中の毒素を等しく感知できるわけではないように、誰もが高脂肪の高糖食品を消費することに同様に熱心であるわけではありません。人間と実験動物の遺伝的研究は、砂糖と脂肪の好みが遺伝子型の影響を受けていることを強く示唆しています。同様に、苦味と腐った食物のマロドを検出する能力は、個人の間で非常に多様です。食物摂取に影響を与える正確な遺伝子と遺伝的違いを理解することは、介護者が各人の化学感覚景観に食事の推奨を調整できるようにすることにより、肥満治療の重要な手がかりを提供する可能性があります。

食べることは危険です。食物には、動物が熱とエネルギーを生成するために必要な栄養素とカロリーが含まれていますが、有害な寄生虫、細菌、または化学物質も含まれる場合があります。食べ物の選択を導くために、味と匂いの感覚が進化し、毒の苦い味と甘い味と腐敗した食べ物の臭いの匂いを警告します。これらの感覚システムは、人々や動物が防御的に食べるのに役立ち、有害な食品の摂取を避けるのに役立つブレーキを提供します。しかし、どの食べ物を食べるかについての選択は、悪いものを避ける以上のものによって動機付けられています。彼らはまた、脂肪や砂糖などの善を求めることによって動機付けられています。しかし、誰もが食物中の毒素を等しく感知できるわけではないように、誰もが高脂肪の高糖食品を消費することに同様に熱心であるわけではありません。人間と実験動物の遺伝的研究は、砂糖と脂肪の好みが遺伝子型の影響を受けていることを強く示唆しています。同様に、苦味と腐った食物のマロドを検出する能力は、個人の間で非常に多様です。食物摂取に影響を与える正確な遺伝子と遺伝的違いを理解することは、介護者が各人の化学感覚景観に食事の推奨を調整できるようにすることにより、肥満治療の重要な手がかりを提供する可能性があります。

Eating is dangerous. While food contains nutrients and calories that animals need to produce heat and energy, it may also contain harmful parasites, bacteria, or chemicals. To guide food selection, the senses of taste and smell have evolved to alert us to the bitter taste of poisons and the sour taste and off-putting smell of spoiled foods. These sensory systems help people and animals to eat defensively, and they provide the brake that helps them avoid ingesting foods that are harmful. But choices about which foods to eat are motivated by more than avoiding the bad; they are also motivated by seeking the good, such as fat and sugar. However, just as not everyone is equally capable of sensing toxins in food, not everyone is equally enthusiastic about consuming high-fat, high-sugar foods. Genetic studies in humans and experimental animals strongly suggest that the liking of sugar and fat is influenced by genotype; likewise, the abilities to detect bitterness and the malodors of rotting food are highly variable among individuals. Understanding the exact genes and genetic differences that affect food intake may provide important clues in obesity treatment by allowing caregivers to tailor dietary recommendations to the chemosensory landscape of each person.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google