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この研究では、インキュベーション温度の上昇がポスタッチ栄養輸送体遺伝子発現、腸上皮の完全性、臓器の発達、およびロス308ブロイラー鶏の性能に対する影響を評価しました。Ross×Ross 308肥沃な卵(n = 900)は、発達中の異なる卵殻温度でインキュベートされました。胚の日(ED)1からED12まで、すべての卵を37.1°Cでインキュベートしましたが、ED13からED21まで、卵は37.4°Cまたは39.6°C(H)でインキュベートするために2つのグループに分けられました。パフォーマンス特性は、ハッチの日(DOH)およびD 7、14、21、30、および42で測定されました。低腸と残留卵黄嚢をDOHおよびD 2、4、6、および10で収集し、個別に計量しました。十二指腸、空腸、および回腸の腸サンプルは、粘膜の形態と相対栄養輸送体遺伝子発現について評価されました。パフォーマンスや臓器の重量に有意差は見られませんでした。腸の形態の結果は、十二指腸絨毛の高さ(p = 0.02)と陰窩深度(p = 0.05)および回腸絨毛の高さとクリプト深度比(p = 0.02)で温度×年齢の相互作用を示しました。温度の主な効果があり、Sと比較してHでインキュベートされたひよこの腸junumでより深い陰窩(p = 0.02)をもたらしました。DOHおよびD 2、4、および10では、SとHでインキュベートしたひよこの間でPEPT1発現が類似していました。しかし、D 6では、SでインキュベートされたひよこはHでインキュベートしたものよりも有意に高いPEPT1の発現を示しました。この研究は効果を示しています。小腸の形態でのインキュベーション温度の上昇と、高収量ブロイラーのひよこにおける栄養輸送体mRNAの相対的な発現のため。これは、栄養素の利用可能性とエネルギーの分布に重要です。
この研究では、インキュベーション温度の上昇がポスタッチ栄養輸送体遺伝子発現、腸上皮の完全性、臓器の発達、およびロス308ブロイラー鶏の性能に対する影響を評価しました。Ross×Ross 308肥沃な卵(n = 900)は、発達中の異なる卵殻温度でインキュベートされました。胚の日(ED)1からED12まで、すべての卵を37.1°Cでインキュベートしましたが、ED13からED21まで、卵は37.4°Cまたは39.6°C(H)でインキュベートするために2つのグループに分けられました。パフォーマンス特性は、ハッチの日(DOH)およびD 7、14、21、30、および42で測定されました。低腸と残留卵黄嚢をDOHおよびD 2、4、6、および10で収集し、個別に計量しました。十二指腸、空腸、および回腸の腸サンプルは、粘膜の形態と相対栄養輸送体遺伝子発現について評価されました。パフォーマンスや臓器の重量に有意差は見られませんでした。腸の形態の結果は、十二指腸絨毛の高さ(p = 0.02)と陰窩深度(p = 0.05)および回腸絨毛の高さとクリプト深度比(p = 0.02)で温度×年齢の相互作用を示しました。温度の主な効果があり、Sと比較してHでインキュベートされたひよこの腸junumでより深い陰窩(p = 0.02)をもたらしました。DOHおよびD 2、4、および10では、SとHでインキュベートしたひよこの間でPEPT1発現が類似していました。しかし、D 6では、SでインキュベートされたひよこはHでインキュベートしたものよりも有意に高いPEPT1の発現を示しました。この研究は効果を示しています。小腸の形態でのインキュベーション温度の上昇と、高収量ブロイラーのひよこにおける栄養輸送体mRNAの相対的な発現のため。これは、栄養素の利用可能性とエネルギーの分布に重要です。
This study evaluated the effects of elevated incubation temperature on posthatch nutrient transporter gene expression, integrity of the intestinal epithelium, organ development, and performance in Ross 308 broiler chickens. Ross × Ross 308 fertile eggs (n = 900) were incubated at different eggshell temperatures during development. From embryonic day (ED) 1 to ED12, all eggs were incubated at 37.1°C, whereas from ED13 to ED21, the eggs were divided into 2 groups for incubation at 37.4°C (S) or 39.6°C (H). Performance characteristics were measured at day of hatch (DOH) and d 7, 14, 21, 30, and 42. Small intestine and residual yolk sacs were collected at DOH and d 2, 4, 6, and 10 and weighed individually. Intestinal samples from the duodenum, jejunum, and ileum were evaluated for mucosal morphology and relative nutrient transporter gene expression. No significant differences were found in performance or organ weights. The intestinal morphology results showed a temperature × age interaction in duodenum villus height (P = 0.02) and crypt depth (P = 0.05) and in ileum villus height-to-crypt depth ratios (P = 0.02). There was a main effect of temperature, resulting in deeper crypts (P = 0.02) in the jejunum of chicks incubated at H compared with S. In the nutrient gene expression evaluation, peptide transporter (PepT1) showed a temperature × age interaction. On DOH and d 2, 4, and 10, PepT1 expression was similar between chicks incubated at S and H. However, on d 6, chicks incubated at S had significantly higher expression of PepT1 than those incubated at H. This study presents the effects of elevated incubation temperature on small intestine morphology and relative expression of nutrient transporter mRNA in high-yield broiler chicks, which can be important for the availability of nutrients and distribution of energy.
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