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The British journal of nutrition1990Sep01Vol.64issue(2)

アルコールと安静時代謝率と食事誘発熱発生に対するその急性効果

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

アルコール(エタノール)が男性の非肥満ボランティアの安静時エネルギー消費に対する影響は、2つの研究で決定されました。最初の研究では、安静時代謝率(RMR)に対するアルコールの熱効果が、10人の男性非肥満ボランティアで評価されました。2番目の研究では、食事誘発熱発生(DIT)に対するアルコールの影響は、12人の男性非肥満ボランティアで決定されました。エネルギー消費は、換気されたフードシステムで測定されました。RMRは、断食状態の被験者で60分間測定されました。最初の研究では、それぞれ75、180、および300 ml/Lの水の濃度で20 gのアルコールをランダムに投与されました。RMRの測定後、アルコールの熱効果を90分間測定しました。2番目の研究では、ボランティアはランダムな順序で、食事の食事(2 MJ)とアルコール性食前酒(180 mL/L溶液中の20 gのアルコール)または食物のみの等エネルギーの食事(2.55 mJ)とAのいずれかを重複して受け取りました。アルコールを含むプラセボ食欲。DITを240分間測定しました。アルコールは、0.22〜0.30 kJ/minの間で変化する有意な熱効果を誘発しました。異なる濃度の間でDITに体系的な違いは観察されませんでした。DITは、アルコールの摂取によって大きな影響を受けませんでした。総DITは、アルコール治療では219(SE 14)KJ、コントロール治療では185(SE 20)KJでした。結果は、たとえば脂肪や炭水化物と比較して、アルコールがエネルギー源として効率的に使用されないという提案を支持していません。

アルコール(エタノール)が男性の非肥満ボランティアの安静時エネルギー消費に対する影響は、2つの研究で決定されました。最初の研究では、安静時代謝率(RMR)に対するアルコールの熱効果が、10人の男性非肥満ボランティアで評価されました。2番目の研究では、食事誘発熱発生(DIT)に対するアルコールの影響は、12人の男性非肥満ボランティアで決定されました。エネルギー消費は、換気されたフードシステムで測定されました。RMRは、断食状態の被験者で60分間測定されました。最初の研究では、それぞれ75、180、および300 ml/Lの水の濃度で20 gのアルコールをランダムに投与されました。RMRの測定後、アルコールの熱効果を90分間測定しました。2番目の研究では、ボランティアはランダムな順序で、食事の食事(2 MJ)とアルコール性食前酒(180 mL/L溶液中の20 gのアルコール)または食物のみの等エネルギーの食事(2.55 mJ)とAのいずれかを重複して受け取りました。アルコールを含むプラセボ食欲。DITを240分間測定しました。アルコールは、0.22〜0.30 kJ/minの間で変化する有意な熱効果を誘発しました。異なる濃度の間でDITに体系的な違いは観察されませんでした。DITは、アルコールの摂取によって大きな影響を受けませんでした。総DITは、アルコール治療では219(SE 14)KJ、コントロール治療では185(SE 20)KJでした。結果は、たとえば脂肪や炭水化物と比較して、アルコールがエネルギー源として効率的に使用されないという提案を支持していません。

The impact of alcohol (ethanol) on resting energy expenditure of male non-obese volunteers was determined in two studies. In the first study the thermic effect of alcohol on resting metabolic rate (RMR) was assessed in ten male non-obese volunteers. In the second study the impact of alcohol on diet-induced thermogenesis (DIT) was determined in twelve male non-obese volunteers. Energy expenditure was measured with a ventilated-hood system. RMR was measured for 60 min with the subjects in a fasting state. In the first study subjects received in random order 20 g alcohol in concentrations of 75, 180 and 300 ml/l water respectively. After measurement of the RMR the thermic effect of alcohol was measured for 90 min. In the second study volunteers received in random order and in duplicate either a meal of food (2 MJ) plus an alcoholic aperitif (20 g alcohol in a 180 ml/l solution) or an isoenergetic meal of food alone (2.55 MJ) plus a placebo aperitif containing no alcohol. DIT was measured for 240 min. Alcohol induced a significant thermic effect, which varied between 0.22 and 0.30 kJ/min. No systematic difference in DIT was observed among the different concentrations. DIT was not significantly affected by the ingestion of alcohol. Total DIT was 219 (SE 14) kJ for the alcohol treatment and 185 (SE 20) kJ for the control treatment. The results do not support the suggestion that alcohol is less efficiently used as an energy source in comparison with, for example, fats and carbohydrates.

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