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性別、屠殺時代(9対12ヶ月)、家畜生産システム(Freedom Extansive System(FES)vs。Semi Extansive System(SES))の影響は、「Galian Mountain」の子馬(Ldissimus(LD)の肉の品質に繁殖します)筋肉が調査されました。この研究には42個の子馬が使用され、19人(女性11人と8人の男性)が半広範囲のシステムで飼育され、屠殺の3か月前に離乳しました(それぞれ8と11が9か月と12か月で屠殺されました)23(女性11人と男性12人)は、自由のシステムで母親と一緒に飼育され、9ヶ月で屠殺されました。得られた結果は、性別と虐殺時代の間に有意な差はなかったことを示したが、家畜生産システムは筋肉内脂肪含有量と肉の柔らかさに関する有意なバリエーション源であったことを示した。3 kg未満のせん断力。一般に、手元の研究の子馬の肉は、高いタンパク質含有量(> 20.5%)とヘム鉄(1.62 mg/100g肉)が牛肉肉に匹敵する非常に赤身の肉(IMFで0.3%未満)を示しました。さらに、肉サンプルは、調理損失(<18.3%)で測定された、より高い光度(L*> 40)、非常に優れた水貯留能力を示し、4 kg未満の圧痛を示しました。したがって、「非常に柔らかい」肉として分類できます。
性別、屠殺時代(9対12ヶ月)、家畜生産システム(Freedom Extansive System(FES)vs。Semi Extansive System(SES))の影響は、「Galian Mountain」の子馬(Ldissimus(LD)の肉の品質に繁殖します)筋肉が調査されました。この研究には42個の子馬が使用され、19人(女性11人と8人の男性)が半広範囲のシステムで飼育され、屠殺の3か月前に離乳しました(それぞれ8と11が9か月と12か月で屠殺されました)23(女性11人と男性12人)は、自由のシステムで母親と一緒に飼育され、9ヶ月で屠殺されました。得られた結果は、性別と虐殺時代の間に有意な差はなかったことを示したが、家畜生産システムは筋肉内脂肪含有量と肉の柔らかさに関する有意なバリエーション源であったことを示した。3 kg未満のせん断力。一般に、手元の研究の子馬の肉は、高いタンパク質含有量(> 20.5%)とヘム鉄(1.62 mg/100g肉)が牛肉肉に匹敵する非常に赤身の肉(IMFで0.3%未満)を示しました。さらに、肉サンプルは、調理損失(<18.3%)で測定された、より高い光度(L*> 40)、非常に優れた水貯留能力を示し、4 kg未満の圧痛を示しました。したがって、「非常に柔らかい」肉として分類できます。
The effects of sex, slaughter age (9 vs. 12 months) and livestock production system (freedom extensive system (FES) vs. semi extensive system (SES)) of "Galician Mountain" foals breed on meat quality from the Longissimus dorsi (LD) muscle were investigated. Forty-two foals had been used for this study, 19 (11 females and 8 males) were reared in a semi extensive system and weaned three months prior to slaughtering (8 and 11 were slaughtered at 9 and 12 months, respectively) while the other 23 (11 females and 12 males) were reared together with its mothers in a system in freedom and were slaughtered at the age of 9 months. The obtained results showed that there were no significant differences between the sexes and the slaughter age whereas the livestock production system was a significant variation source on intramuscular fat content and meat tenderness because SES foals showed 51.6% more of IMF and the improved meat tenderness achieved a shear force of <3 kg. In general, the meat from foals of the study at hand showed very lean meat (<0.3% in IMF) with a high protein content (>20.5%) and heme-iron (1.62 mg/100g meat) comparable to veal meat. Furthermore, the meat samples showed a higher luminosity (L*>40), a very good water holding capacity, measured by cooking losses (<18.3%), and a tenderness less than 4 kg. Thus, it can be classified as "very tender" meat.
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