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Natural product communications2011Jan01Vol.6issue(1)

天然植物起源の抗菌剤としてのアントシアニン

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PMID:21366068DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

アントシアニンは、特に果実、特に果実に特に豊富です。人間の健康に対するこれらの化合物の有益な効果は、少なくとも16世紀から知られています。アントシアニンによって発揮されたさまざまな生物学的効果に専念する多くの論文にもかかわらず、限られた数の研究はこれらの化合物の抗菌活性に焦点を当てています。ベリーフルーツのアントシアニン含有量は、レッドキュラントの7.5 mg/100 mgの新鮮な果物(Ribes Rubum)からチョークベリー(Aronia Melanocarpa)の新鮮な果物460 mg/100 gまで変化します。消費後、アントシアニンは主に腸と肝臓で集中的に代謝されます。グルコー化、メチル化、硫酸化は、最も典型的な代謝反応です。ヒト病原体に対する植物フェノール化合物の粗抽出物の抗菌活性は、新しい健康食品成分だけでなく、医療および医薬品を特徴付けて開発するために集中的に研究されています。ただし、純粋なアントシアニンの抗菌活性に関する情報はほとんどありません。このレビューの最後の部分では、異なる果物(主にベリー)のアントシアニンプロファイルと特定された化合物の抗菌特性を説明する論文のコレクションを提示します。一般的に、アントシアニンは異なる微生物に対して活性がありますが、グラム陽性菌は通常、グラム陰性の作用よりもアントシアニン作用の影響を受けやすくなります。アントシアニン活性の根底にあるメカニズムには、これらの化合物の膜と細胞内相互作用の両方が含まれます。アントシアニン、弱い有機酸、フェノール酸、異なる化学形態の混合物を含むさまざまな化合物を含むため、ベリーおよびその他のアントシアニン含有果物の抗菌活性は、複数のメカニズムと相乗効果によって引き起こされる可能性があります。したがって、化学的に複雑な化合物の抗菌効果を批判的に分析する必要があります。

アントシアニンは、特に果実、特に果実に特に豊富です。人間の健康に対するこれらの化合物の有益な効果は、少なくとも16世紀から知られています。アントシアニンによって発揮されたさまざまな生物学的効果に専念する多くの論文にもかかわらず、限られた数の研究はこれらの化合物の抗菌活性に焦点を当てています。ベリーフルーツのアントシアニン含有量は、レッドキュラントの7.5 mg/100 mgの新鮮な果物(Ribes Rubum)からチョークベリー(Aronia Melanocarpa)の新鮮な果物460 mg/100 gまで変化します。消費後、アントシアニンは主に腸と肝臓で集中的に代謝されます。グルコー化、メチル化、硫酸化は、最も典型的な代謝反応です。ヒト病原体に対する植物フェノール化合物の粗抽出物の抗菌活性は、新しい健康食品成分だけでなく、医療および医薬品を特徴付けて開発するために集中的に研究されています。ただし、純粋なアントシアニンの抗菌活性に関する情報はほとんどありません。このレビューの最後の部分では、異なる果物(主にベリー)のアントシアニンプロファイルと特定された化合物の抗菌特性を説明する論文のコレクションを提示します。一般的に、アントシアニンは異なる微生物に対して活性がありますが、グラム陽性菌は通常、グラム陰性の作用よりもアントシアニン作用の影響を受けやすくなります。アントシアニン活性の根底にあるメカニズムには、これらの化合物の膜と細胞内相互作用の両方が含まれます。アントシアニン、弱い有機酸、フェノール酸、異なる化学形態の混合物を含むさまざまな化合物を含むため、ベリーおよびその他のアントシアニン含有果物の抗菌活性は、複数のメカニズムと相乗効果によって引き起こされる可能性があります。したがって、化学的に複雑な化合物の抗菌効果を批判的に分析する必要があります。

Anthocyanins are particularly abundant in different fruits, especially in berries. The beneficial effects of these compounds for human health have been known from at least the 16th century. Despite the great number of papers devoted to the different biological effects exerted by anthocyanins only a limited number of studies is focused on the antimicrobial activity of these compounds. Anthocyanin content of berry fruits varies from 7.5 mg/100 mg fresh fruit in redcurrant (Ribes rubum) up to 460 mg/100 g fresh fruit in chokeberry (Aronia melanocarpa). After consumption, anthocyanins are intensively metabolized, mainly in the intestines and liver. Glucorination, methylation and sulfation are the most typical metabolic reactions. Antimicrobial activity of crude extracts of plant phenolic compounds against human pathogens has been intensively studied to characterize and develop new healthy food ingredients as well as medical and pharmaceutical products. However, there is very little information available about the antimicrobial activity of the pure anthocyanins. In the last part of this review we present the collection of papers describing the anthocyanin profiles of different fruits (mainly berries) and the antimicrobial properties of the identified compounds. Generally, anthocyanins are active against different microbes, however Gram-positive bacteria usually are more susceptible to the anthocyanin action than Gram-negative ones. Mechanisms underlying anthocyanin activity include both membrane and intracellular interactions of these compounds. Antimicrobial activity of berries and other anthocyanin-containing fruits is likely to be caused by multiple mechanisms and synergies because they contain various compounds including anthocyanins, weak organic acids, phenolic acids, and their mixtures of different chemical forms. Therefore, the antimicrobial effect of chemically complex compounds has to be critically analyzed.

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