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Biogerontology2011Aug01Vol.12issue(4)

ホルモチン、抗酸化物質、および促進剤:c elegansのケルセチン、カフェ酸、ロスマリン酸媒介寿命の定義

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

ケルセチン、カフェ酸、ロスマリン酸曝露は、caenorhabditis elegansの寿命を延ばします。この比較研究は、基本的な共通と対照的な基礎メカニズムを明らかにします。3つの化合物すべてについて、寿命伸びはホルモチック用量応答曲線によって特徴付けられましたが、HSPレベルの発現はさまざまでした。ケルセチンとロスマリン酸は両方とも細菌の成長を抑制しました。ただし、抗菌特性は、寿命延長の支配的な理由ではありませんでした。ケルセチン、カフェ酸、ロスマリン酸への曝露は、体の大きさの減少、脂質代謝の変化、および生殖タイミングの遅延への傾向をもたらしました。しかし、子孫の総数は影響を受けませんでした。化学療法または咽頭ポンピングの減少によって引き起こされる間接的な食事制限効果は拒否されました。ケルセチンとカフェ酸は、in vivoの抗酸化能力を増加させ、リポフスチンアッセイによって線虫の酸化的損傷を減らすことが示されました。最後に、カフェ酸の場合、カフェ酸およびロスマリン酸の生命と熱耐性の向上特性がOSR-1、SEK-1、SIR-2.1、およびUNC-43プラスDAF-16に依存していることを実証することができました。総合すると、ホルモシス、生体内抗酸化/前酸化特性、遺伝子プレーヤーの変調、およびエネルギーの再割り当てはすべて(ある程度、ポリフェノールに依存して)生命延長に貢献します。

ケルセチン、カフェ酸、ロスマリン酸曝露は、caenorhabditis elegansの寿命を延ばします。この比較研究は、基本的な共通と対照的な基礎メカニズムを明らかにします。3つの化合物すべてについて、寿命伸びはホルモチック用量応答曲線によって特徴付けられましたが、HSPレベルの発現はさまざまでした。ケルセチンとロスマリン酸は両方とも細菌の成長を抑制しました。ただし、抗菌特性は、寿命延長の支配的な理由ではありませんでした。ケルセチン、カフェ酸、ロスマリン酸への曝露は、体の大きさの減少、脂質代謝の変化、および生殖タイミングの遅延への傾向をもたらしました。しかし、子孫の総数は影響を受けませんでした。化学療法または咽頭ポンピングの減少によって引き起こされる間接的な食事制限効果は拒否されました。ケルセチンとカフェ酸は、in vivoの抗酸化能力を増加させ、リポフスチンアッセイによって線虫の酸化的損傷を減らすことが示されました。最後に、カフェ酸の場合、カフェ酸およびロスマリン酸の生命と熱耐性の向上特性がOSR-1、SEK-1、SIR-2.1、およびUNC-43プラスDAF-16に依存していることを実証することができました。総合すると、ホルモシス、生体内抗酸化/前酸化特性、遺伝子プレーヤーの変調、およびエネルギーの再割り当てはすべて(ある程度、ポリフェノールに依存して)生命延長に貢献します。

Quercetin, Caffeic- and Rosmarinic acid exposure extend lifespan in Caenorhabditis elegans. This comparative study uncovers basic common and contrasting underlying mechanisms: For all three compounds, life extension was characterized by hormetic dose response curves, but hsp-level expression was variable. Quercetin and Rosmarinic acid both suppressed bacterial growth; however, antibacterial properties were not the dominant reason for life extension. Exposure to Quercetin, Caffeic- and Rosmarinic acid resulted in reduced body size, altered lipid-metabolism and a tendency towards a delay in reproductive timing; however the total number of offspring was not affected. An indirect dietary restriction effect, provoked by either chemo-repulsion or diminished pharyngeal pumping was rejected. Quercetin and Caffeic acid were shown to increase the antioxidative capacity in vivo and, by means of a lipofuscin assay, reduce the oxidative damage in the nematodes. Finally, it was possible to demonstrate that the life and thermotolerance enhancing properties of Caffeic- and Rosmarinic acid both rely on osr-1, sek-1, sir-2.1 and unc-43 plus daf-16 in the case of Caffeic acid. Taken together, hormesis, in vivo antioxidative/prooxidative properties, modulation of genetic players, as well as the re-allocation of energy all contribute (to some extent and dependent on the polyphenol) to life extension.

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