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Journal of food science20110101Vol.76issue(1)

ナノ構造Fe2O3にMgとCaを組み込むことで、希釈酸のFe溶解度と食品の感覚特性が向上します

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

鉄欠乏は、世界で最も一般的な微量栄養素欠乏の1つです。食品の要塞は、FEの不足を減らすための効果的かつ持続可能な戦略となる可能性がありますが、鉄の要塞の選択は依然として課題です。たとえば、FESO(4)などの水溶性化合物は、通常、高い生物学的利用能を示しますが、多くの場合、食品に受け入れられない感覚変化を引き起こします。一方、FEPO(4)などの酸性可溶性Fe化合物は、食品の有害な感覚変化を引き起こす可能性がありますが、吸収前に胃に溶解する必要があるため、通常はバイオアベールできません。酸性可溶性Fe化合物の溶解度とバイオアベイラビリティは、一次粒子サイズを減らし、それによって特定の表面積を増加させることで改善できます。ここでは、MgまたはCaを添加したFe酸化物ベースのナノ構造化合物を、スケーラブルな火炎エアロゾル技術によって生成しました。化合物は、窒素吸着、X線回折、透過電子顕微鏡、および希釈酸のFe溶解度によって特徴付けられました。Feベースの化合物の感覚特性は、2つの高度に反応性のあるポリフェノールが豊富な食品マトリックスでテストされました:チョコレートミルクとフルーツヨーグルト。MgまたはCaでドープしたナノ構造Fe(2)O(3)のFe溶解度は、純粋なFe(2)O(3)の溶解度よりも高かった。粉末の不均一性にもかかわらず、希釈酸の良好な溶解度が得られたため、たとえばFeおよびCa硝酸塩などの安価な前駆体は製造に使用できます。MgまたはCa灯化された粉末の色を追加しますが、食品に追加すると感覚が変化すると、FESOよりも顕著ではありませんでした(4)。食品の高Fe溶解度と低い反応性の組み合わせにより、これらの火炎メイドのナノ構造化合物は、食物の強化を約束します。実用的な用途:ここに示されているナノ構造鉄含有化合物は、特定の食品の鉄の強化に役立つことが証明される場合があります。それらは希釈酸に非常に溶けやすく、腸によく吸収される可能性が高いが、拡張が困難な食品に追加されると、FESO(4)よりも深刻な色の変化が少ない。

鉄欠乏は、世界で最も一般的な微量栄養素欠乏の1つです。食品の要塞は、FEの不足を減らすための効果的かつ持続可能な戦略となる可能性がありますが、鉄の要塞の選択は依然として課題です。たとえば、FESO(4)などの水溶性化合物は、通常、高い生物学的利用能を示しますが、多くの場合、食品に受け入れられない感覚変化を引き起こします。一方、FEPO(4)などの酸性可溶性Fe化合物は、食品の有害な感覚変化を引き起こす可能性がありますが、吸収前に胃に溶解する必要があるため、通常はバイオアベールできません。酸性可溶性Fe化合物の溶解度とバイオアベイラビリティは、一次粒子サイズを減らし、それによって特定の表面積を増加させることで改善できます。ここでは、MgまたはCaを添加したFe酸化物ベースのナノ構造化合物を、スケーラブルな火炎エアロゾル技術によって生成しました。化合物は、窒素吸着、X線回折、透過電子顕微鏡、および希釈酸のFe溶解度によって特徴付けられました。Feベースの化合物の感覚特性は、2つの高度に反応性のあるポリフェノールが豊富な食品マトリックスでテストされました:チョコレートミルクとフルーツヨーグルト。MgまたはCaでドープしたナノ構造Fe(2)O(3)のFe溶解度は、純粋なFe(2)O(3)の溶解度よりも高かった。粉末の不均一性にもかかわらず、希釈酸の良好な溶解度が得られたため、たとえばFeおよびCa硝酸塩などの安価な前駆体は製造に使用できます。MgまたはCa灯化された粉末の色を追加しますが、食品に追加すると感覚が変化すると、FESOよりも顕著ではありませんでした(4)。食品の高Fe溶解度と低い反応性の組み合わせにより、これらの火炎メイドのナノ構造化合物は、食物の強化を約束します。実用的な用途:ここに示されているナノ構造鉄含有化合物は、特定の食品の鉄の強化に役立つことが証明される場合があります。それらは希釈酸に非常に溶けやすく、腸によく吸収される可能性が高いが、拡張が困難な食品に追加されると、FESO(4)よりも深刻な色の変化が少ない。

Iron deficiency is one of the most common micronutrient deficiencies worldwide. Food fortification can be an effective and sustainable strategy to reduce Fe deficiency but selection of iron fortificants remains a challenge. Water-soluble compounds, for example, FeSO(4), usually demonstrate high bioavailability but they often cause unacceptable sensory changes in foods. On the other hand, poorly acid-soluble Fe compounds, for example FePO(4), may cause fewer adverse sensory changes in foods but are usually not well bioavailable since they need to be dissolved in the stomach prior to absorption. The solubility and the bioavailability of poorly acid-soluble Fe compounds can be improved by decreasing their primary particle size and thereby increasing their specific surface area. Here, Fe oxide-based nanostructured compounds with added Mg or Ca were produced by scalable flame aerosol technology. The compounds were characterized by nitrogen adsorption, X-ray diffraction, transmission electron microscopy, and Fe solubility in dilute acid. Sensory properties of the Fe-based compounds were tested in 2 highly reactive, polyphenol-rich food matrices: chocolate milk and fruit yoghurt. The Fe solubility of nanostructured Fe(2)O(3) doped with Mg or Ca was higher than that of pure Fe(2)O(3). Since good solubility in dilute acid was obtained despite the inhomogeneity of the powders, inexpensive precursors, for example Fe- and Ca-nitrates, can be used for their manufacture. Adding Mg or Ca lightened powder color, while sensory changes when added to foods were less pronounced than for FeSO(4). The combination of high Fe solubility and low reactivity in foods makes these flame-made nanostructured compounds promising for food fortification. Practical Application: The nanostructured iron-containing compounds presented here may prove useful for iron fortification of certain foods; they are highly soluble in dilute acid and likely to be well absorbed in the gut but cause less severe color changes than FeSO(4) when added to difficult-to-fortify foods.

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