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Asia Pacific journal of clinical nutrition20110101Vol.20issue(2)

ココナッツオイルは、フィリピンの閉経前の女性の有益な脂質プロファイルに関連しています

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PMID:21669587DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ココナッツオイルは多くの国で一般的な食用油であり、脂質プロファイルと心血管疾患のリスクに対するその影響についての複雑な証拠があります。ここでは、メトロポリタンセブのコミュニティベースの研究であるセブ縦断栄養調査に参加している1,839人のフィリピン人女性(35〜69歳)のコホートにおけるココナッツオイル消費と脂質プロファイルとの関連を調べます。ココナッツオイルの摂取量は、24時間の食事リコール(9.5±8.9グラム)の平均を使用して推定されました。脂質プロファイルは、一晩速い後に収集された朝の血漿サンプルで測定されました。線形回帰モデルを使用して、総エネルギー摂取量、年齢、ボディマス指数(BMI)、妊娠数、教育、閉経状態、家庭資産、都市レジデンシーを調整した後、ココナッツオイル摂取量と各血漿脂質結果との関連を推定しました。栄養ココナッツオイルの摂取量は、特に閉経前の女性の間で高密度リポタンパク質コレステロールと正の関連があり、ココナッツオイル摂取が有益な脂質プロファイルに関連していることを示唆しています。ココナッツオイル消費は、低密度リポタンパク質コレステロールまたはトリグリセリド値と有意に関連していませんでした。ココナッツオイルとコレステロールプロファイルとの関係は、ココナッツオイル消費が一般的な集団でさらなる研究が必要です。

ココナッツオイルは多くの国で一般的な食用油であり、脂質プロファイルと心血管疾患のリスクに対するその影響についての複雑な証拠があります。ここでは、メトロポリタンセブのコミュニティベースの研究であるセブ縦断栄養調査に参加している1,839人のフィリピン人女性(35〜69歳)のコホートにおけるココナッツオイル消費と脂質プロファイルとの関連を調べます。ココナッツオイルの摂取量は、24時間の食事リコール(9.5±8.9グラム)の平均を使用して推定されました。脂質プロファイルは、一晩速い後に収集された朝の血漿サンプルで測定されました。線形回帰モデルを使用して、総エネルギー摂取量、年齢、ボディマス指数(BMI)、妊娠数、教育、閉経状態、家庭資産、都市レジデンシーを調整した後、ココナッツオイル摂取量と各血漿脂質結果との関連を推定しました。栄養ココナッツオイルの摂取量は、特に閉経前の女性の間で高密度リポタンパク質コレステロールと正の関連があり、ココナッツオイル摂取が有益な脂質プロファイルに関連していることを示唆しています。ココナッツオイル消費は、低密度リポタンパク質コレステロールまたはトリグリセリド値と有意に関連していませんでした。ココナッツオイルとコレステロールプロファイルとの関係は、ココナッツオイル消費が一般的な集団でさらなる研究が必要です。

Coconut oil is a common edible oil in many countries, and there is mixed evidence for its effects on lipid profiles and cardiovascular disease risk. Here we examine the association between coconut oil consumption and lipid profiles in a cohort of 1,839 Filipino women (age 35-69 years) participating in the Cebu Longitudinal Health and Nutrition Survey, a community based study in Metropolitan Cebu. Coconut oil intake was estimated using the mean of two 24-hour dietary recalls (9.5±8.9 grams). Lipid profiles were measured in morning plasma samples collected after an overnight fast. Linear regression models were used to estimate the association between coconut oil intake and each plasma lipid outcome after adjusting for total energy intake, age, body mass index (BMI), number of pregnancies, education, menopausal status, household assets and urban residency. Dietary coconut oil intake was positively associated with high density lipoprotein cholesterol especially among pre-menopausal women, suggesting that coconut oil intake is associated with beneficial lipid profiles. Coconut oil consumption was not significantly associated with low density lipoprotein cholesterol or triglyceride values. The relationship of coconut oil to cholesterol profiles needs further study in populations in which coconut oil consumption is common.

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