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最近の研究では、ヘム鉄の高摂取がいくつかの種類の癌に関連していることが示唆されていますが、胃癌(GC)に関連する疫学研究が不足しています。私たちの以前の結果は、特にヘリコバクターピロリ感染した被験者において、赤と加工肉と非cardia胃癌との間の正の関連性を示しています。この研究の目的は、がんと栄養に関するヨーロッパの将来の調査(Eurgast-EPIC)におけるヘム鉄の摂取とGCリスクとの関連を調査することです。栄養摂取量は、検証済みのセンター固有のアンケートによって評価されました。ヘム鉄は、文献から派生した肉摂取量の総鉄含有量のタイプ固有の割合として計算されました。H.ピロリ感染とビタミンCレベルの抗体は、コホート内のネストされた症例対照研究に含まれる症例のサブサンプルおよび一致したコントロールで測定されました。この研究には、481,419人の個人と、平均8。7年の追跡期間中に発生したGCの444のインシデントケースが含まれていました。ヘム鉄の摂取量とGCリスクの間に統計的に有意な関連性が観察されました(HR 1.13 95%CI:摂取量の倍増のための1.01-1.26)性別、年齢、BMI、教育レベル、タバコの喫煙、エネルギー摂取量によって調整されました。ヘム鉄とGCのリスクとの間の正の関連性は、血漿ビタミンC <39 mmol/Lのみの被験者で統計的に有意でした(Log2 HR 1.54 95%CI(1.01-2.35)。がんリスク。
最近の研究では、ヘム鉄の高摂取がいくつかの種類の癌に関連していることが示唆されていますが、胃癌(GC)に関連する疫学研究が不足しています。私たちの以前の結果は、特にヘリコバクターピロリ感染した被験者において、赤と加工肉と非cardia胃癌との間の正の関連性を示しています。この研究の目的は、がんと栄養に関するヨーロッパの将来の調査(Eurgast-EPIC)におけるヘム鉄の摂取とGCリスクとの関連を調査することです。栄養摂取量は、検証済みのセンター固有のアンケートによって評価されました。ヘム鉄は、文献から派生した肉摂取量の総鉄含有量のタイプ固有の割合として計算されました。H.ピロリ感染とビタミンCレベルの抗体は、コホート内のネストされた症例対照研究に含まれる症例のサブサンプルおよび一致したコントロールで測定されました。この研究には、481,419人の個人と、平均8。7年の追跡期間中に発生したGCの444のインシデントケースが含まれていました。ヘム鉄の摂取量とGCリスクの間に統計的に有意な関連性が観察されました(HR 1.13 95%CI:摂取量の倍増のための1.01-1.26)性別、年齢、BMI、教育レベル、タバコの喫煙、エネルギー摂取量によって調整されました。ヘム鉄とGCのリスクとの間の正の関連性は、血漿ビタミンC <39 mmol/Lのみの被験者で統計的に有意でした(Log2 HR 1.54 95%CI(1.01-2.35)。がんリスク。
Even though recent studies suggest that a high intake of heme iron is associated with several types of cancer, epidemiological studies in relation to gastric cancer (GC) are lacking. Our previous results show a positive association between red and processed meat and non cardia gastric cancer, especially in Helicobacter pylori infected subjects. The aim of the study is to investigate the association between heme iron intake and GC risk in the European prospective investigation into cancer and nutrition (EURGAST-EPIC). Dietary intake was assessed by validated center-specific questionnaires. Heme iron was calculated as a type-specific percentage of the total iron content in meat intake, derived from the literature. Antibodies of H. pylori infection and vitamin C levels were measured in a sub-sample of cases and matched controls included in a nested case-control study within the cohort. The study included 481,419 individuals and 444 incident cases of GC that occurred during an average of 8.7 years of followup. We observed a statistically significant association between heme iron intake and GC risk (HR 1.13 95% CI: 1.01-1.26 for a doubling of intake) adjusted by sex, age, BMI, education level, tobacco smoking and energy intake. The positive association between heme iron and the risk of GC was statistically significant in subjects with plasma vitamin C <39 mmol/l only (log2 HR 1.54 95% CI (1.01-2.35). We found a positive association between heme iron intake and gastric cancer risk.
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