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Allergy2011Dec01Vol.66issue(12)

イタリアのアニサキス過敏症:有病率と臨床的特徴:多施設研究

,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Multicenter Study
概要
Abstract

背景:魚の寄生虫であるAnisakis Simplex(AS)は、消化管を介して人間を感作することができます。イベリア半島の外での過敏症とアレルギーの有病率はこれまで調査されていません。イタリアのさまざまな地域でアニサキス過敏症を調査しました。 方法:2010年10月から12月までの34のイタリアアレルギーセンターで見られる連続被験者は、特定のインタビューと抽出物を使用した皮膚刺しテスト(SPT)の両方で調査されました。 結果:合計10人の570人の被験者がスクリーニングされ、そのうち474人(4.5%)がアニサキスSPTで陽性であり、これらのうち66人(感作の14%、研究された人口の0.6%)にはアレルギーの既往がありました。マリネしたアンチョビは、アレルギー反応の最も頻繁な原因でした。34人(52%)の患者は、アニサキスにモノに増強されました。感作速度は、地理的な違いの顕著な違い(範囲:0.4〜12.7%)を示し、自家製のマリネアンチョビが昔からの伝統であるアドリアティックとティレニアの海岸に沿って最高であることが示されました。イタリア北部の内陸センターでは、有病率は住民の数に直接関係していました。アニサキス過敏症の有病率に対する移民の影響の分析により、ミラノとトリノの感作された被験者の約60%が南イタリアまたは非ヨーロッパ諸国から来たことが示されました。 結論:アニサキス過敏症とアレルギーは、主に食習慣の問題です。マリネされたアンチョビが人気のある地域は、このタイプの食物アレルギーの「風土病」と見なすことができますが、移民や、おそらく、生の魚のカルパッチョや寿司を食べるなどの新規または輸入されたトレンディなフードスタイルは、大都市の主要な原因要因です内陸地帯の。

背景:魚の寄生虫であるAnisakis Simplex(AS)は、消化管を介して人間を感作することができます。イベリア半島の外での過敏症とアレルギーの有病率はこれまで調査されていません。イタリアのさまざまな地域でアニサキス過敏症を調査しました。 方法:2010年10月から12月までの34のイタリアアレルギーセンターで見られる連続被験者は、特定のインタビューと抽出物を使用した皮膚刺しテスト(SPT)の両方で調査されました。 結果:合計10人の570人の被験者がスクリーニングされ、そのうち474人(4.5%)がアニサキスSPTで陽性であり、これらのうち66人(感作の14%、研究された人口の0.6%)にはアレルギーの既往がありました。マリネしたアンチョビは、アレルギー反応の最も頻繁な原因でした。34人(52%)の患者は、アニサキスにモノに増強されました。感作速度は、地理的な違いの顕著な違い(範囲:0.4〜12.7%)を示し、自家製のマリネアンチョビが昔からの伝統であるアドリアティックとティレニアの海岸に沿って最高であることが示されました。イタリア北部の内陸センターでは、有病率は住民の数に直接関係していました。アニサキス過敏症の有病率に対する移民の影響の分析により、ミラノとトリノの感作された被験者の約60%が南イタリアまたは非ヨーロッパ諸国から来たことが示されました。 結論:アニサキス過敏症とアレルギーは、主に食習慣の問題です。マリネされたアンチョビが人気のある地域は、このタイプの食物アレルギーの「風土病」と見なすことができますが、移民や、おそらく、生の魚のカルパッチョや寿司を食べるなどの新規または輸入されたトレンディなフードスタイルは、大都市の主要な原因要因です内陸地帯の。

BACKGROUND: Anisakis simplex (As), a parasite in fish, is able to sensitize humans via the alimentary tract. The prevalence of hypersensitivity and allergy to As outside the Iberian peninsula has not been investigated so far. We investigated Anisakis hypersensitivity in different areas of Italy. METHODS: Consecutive subjects seen at 34 Italian allergy centers from October to December 2010 were investigated both by specific interview and by skin prick test (SPT) with As extract. RESULTS: A total of 10 570 subjects were screened, of which 474 (4.5%) scored positive on Anisakis SPT and 66 of these (14% of those sensitized; 0.6% of the studied population) had a history of As allergy. Marinated anchovies were the most frequent cause of allergic reactions. Thirty-four (52%) patients were mono-sensitized to Anisakis. Sensitization rate showed marked geographic differences (range: 0.4-12.7%), being highest along the Adriatic and Tyrrhenian coasts, where homemade marinated anchovies are an age-old tradition. In inland centers in northern Italy, the prevalence was directly related to the number of inhabitants. The analysis of the impact of immigration on the prevalence of Anisakis hypersensitivity showed that about 60% of sensitized subjects in Milano and Torino came from southern Italy or from non-European countries. CONCLUSIONS: Anisakis hypersensitivity and allergy are mainly a matter of dietary habits. Areas where marinated anchovies are popular can be considered as 'endemic' for this type of food allergy, whereas immigration and, possibly, new or imported trendy food styles, such as eating raw fish carpaccios or sushi, are a major causative factor in big cities of inland zones.

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