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目的:現在の研究では、脊髄損傷の3人に2人が肥満の代謝的結果のリスクがあることが示唆されています。この研究の目的は、性的および怪我関連の変数に基づいて脊髄損傷のある人の食事摂取量を評価することでした。 方法:脊髄損傷のある合計162人がこの断面研究に参加しました。彼らの食事摂取量は、半定量的な食物頻度アンケートによって評価されました。 結果:主要栄養素に由来する総エネルギー摂取量の割合は、男性が53%炭水化物、タンパク質10%、脂肪が37%、女性が39%脂肪を炭水化物、炭水化物は11%、脂肪は39%でした。単純な炭水化物の過度の消費がありました(102.17±40.83)。損傷以来長い時間の参加者はコレステロール摂取量が少ない(P = 0.02)。不完全な損傷を有する個人は、完全な損傷を持つ患者(n = 48、23.6±8.08 g、p = 0.03)よりも有意に多くのモノ飽和脂肪酸を消費しました(n = 114、27.2±12.01 g)。繊維摂取による損傷以来の年齢と時間の有意な正の相関がありました(p <0.05)。 結論:これらの参加者の複雑な炭水化物、繊維、タンパク質を犠牲にして、主要栄養素のバランスは脂肪と単純な炭水化物の摂取に向かってシフトしました。これらの参加者における多価不飽和および単一飽和脂肪酸の平均量は、推奨される摂取量を超えていました。怪我から長い時間のある参加者は、カロリー、脂肪、炭水化物、飽和脂肪、コレステロールの摂取量、およびより高い繊維摂取量を持つ傾向がありました。
目的:現在の研究では、脊髄損傷の3人に2人が肥満の代謝的結果のリスクがあることが示唆されています。この研究の目的は、性的および怪我関連の変数に基づいて脊髄損傷のある人の食事摂取量を評価することでした。 方法:脊髄損傷のある合計162人がこの断面研究に参加しました。彼らの食事摂取量は、半定量的な食物頻度アンケートによって評価されました。 結果:主要栄養素に由来する総エネルギー摂取量の割合は、男性が53%炭水化物、タンパク質10%、脂肪が37%、女性が39%脂肪を炭水化物、炭水化物は11%、脂肪は39%でした。単純な炭水化物の過度の消費がありました(102.17±40.83)。損傷以来長い時間の参加者はコレステロール摂取量が少ない(P = 0.02)。不完全な損傷を有する個人は、完全な損傷を持つ患者(n = 48、23.6±8.08 g、p = 0.03)よりも有意に多くのモノ飽和脂肪酸を消費しました(n = 114、27.2±12.01 g)。繊維摂取による損傷以来の年齢と時間の有意な正の相関がありました(p <0.05)。 結論:これらの参加者の複雑な炭水化物、繊維、タンパク質を犠牲にして、主要栄養素のバランスは脂肪と単純な炭水化物の摂取に向かってシフトしました。これらの参加者における多価不飽和および単一飽和脂肪酸の平均量は、推奨される摂取量を超えていました。怪我から長い時間のある参加者は、カロリー、脂肪、炭水化物、飽和脂肪、コレステロールの摂取量、およびより高い繊維摂取量を持つ傾向がありました。
OBJECTIVE: Current studies suggest that two of every three persons with spinal cord injury are at risk for the metabolic consequences of obesity. The objective of this study was to assess the dietary intakes in people with spinal cord injury based on sex- and injury-related variables. METHODS: In total 162 people with spinal cord injury participated in this cross-sectional study. Their dietary intakes were assessed by a semiquantitative food-frequency questionnaire. RESULTS: The percentages of total energy intake derived from macronutrients were 53% carbohydrate, 10% protein, and 37% fat for men and 52% carbohydrate, 11% protein, and 39% fat for women. There was excessive consumption of simple carbohydrates (102.17 ± 40.83). The participants with longer times since injury had lower cholesterol intakes (P = 0.02). The individuals with an incomplete injury consumed significantly more monounsaturated fatty acids (n = 114, 27.2 ± 12.01 g) than those with a complete injury (n = 48, 23.6 ± 8.08 g, P = 0.03). There was a significant positive correlation of age and time since injury with fiber intake (P < 0.05). CONCLUSION: The balance of macronutrients shifted toward intakes of fat and simple carbohydrates at the expense of complex carbohydrates, fiber, and protein in these participants. Mean amounts of polyunsaturated and monounsaturated fatty acids in these participants were above the recommended intakes. Older participants and those with a longer time since injury tended to have lower calorie, fat, carbohydrate, saturated fat, and cholesterol intakes and higher fiber intakes.
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