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Cancer causes & control : CCC2011Dec01Vol.22issue(12)

男性と女性の亜鉛とヘム鉄の摂取量と結腸直腸癌のリスクに関する前向き研究

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文献タイプ:
  • Historical Article
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

実験室では、亜鉛とヘム鉄を結腸直腸癌に結び付けましたが、疫学的証拠は限られています。私たちは、看護師の健康研究と医療専門家のフォローアップ研究でこれらの協会を前向きに調査しました。Cox比例ハザード回帰分析を使用して、コホート固有の相対リスク(RRS)を計算し、固定効果モデルを使用してプールされた結果をプールしました。最大22年間の追跡期間中に、2,114の偶発的な結腸直腸癌の症例を記録しました。食事亜鉛摂取量の最高と最低の五分位と比較して、プールされた多変数RRS(95%CIS)は、結腸直腸癌では0.86(0.73、1.02)、結腸癌で0.92(0.76、1.11)、直腸癌で0.68(0.47、0.99)でした。。性別特異的結果の違いは統計的に有意ではなかったが、食事亜鉛摂取量と直腸癌のリスクとの間の有意な逆相関は主に女性のデータによって促進された。同じ比較のために、ヘム鉄のプールされた多変数RR(95%CI)は、結腸直腸癌では1.10(0.93、1.30)、結腸癌では1.06(0.88、1.29)、直腸癌で1.20(0.83、1.75)でした。これらの関連は、アルコール消費、ボディマス指数、身体活動、閉経状態、または閉経後ホルモンの使用によって有意に変更されていませんでした。総亜鉛摂取量、総鉄の摂取量、栄養鉄の摂取量、亜鉛または鉄のサプリメントの使用は、大腸がんのリスクとほとんど関連していませんでした。私たちの研究は、結腸直腸癌リスクにおける亜鉛とヘム鉄の摂取の強力な役割をサポートしていません。しかし、女性の食事亜鉛摂取と直腸癌リスクとの逆の逆の関連性には、さらなる研究が必要です。

実験室では、亜鉛とヘム鉄を結腸直腸癌に結び付けましたが、疫学的証拠は限られています。私たちは、看護師の健康研究と医療専門家のフォローアップ研究でこれらの協会を前向きに調査しました。Cox比例ハザード回帰分析を使用して、コホート固有の相対リスク(RRS)を計算し、固定効果モデルを使用してプールされた結果をプールしました。最大22年間の追跡期間中に、2,114の偶発的な結腸直腸癌の症例を記録しました。食事亜鉛摂取量の最高と最低の五分位と比較して、プールされた多変数RRS(95%CIS)は、結腸直腸癌では0.86(0.73、1.02)、結腸癌で0.92(0.76、1.11)、直腸癌で0.68(0.47、0.99)でした。。性別特異的結果の違いは統計的に有意ではなかったが、食事亜鉛摂取量と直腸癌のリスクとの間の有意な逆相関は主に女性のデータによって促進された。同じ比較のために、ヘム鉄のプールされた多変数RR(95%CI)は、結腸直腸癌では1.10(0.93、1.30)、結腸癌では1.06(0.88、1.29)、直腸癌で1.20(0.83、1.75)でした。これらの関連は、アルコール消費、ボディマス指数、身体活動、閉経状態、または閉経後ホルモンの使用によって有意に変更されていませんでした。総亜鉛摂取量、総鉄の摂取量、栄養鉄の摂取量、亜鉛または鉄のサプリメントの使用は、大腸がんのリスクとほとんど関連していませんでした。私たちの研究は、結腸直腸癌リスクにおける亜鉛とヘム鉄の摂取の強力な役割をサポートしていません。しかし、女性の食事亜鉛摂取と直腸癌リスクとの逆の逆の関連性には、さらなる研究が必要です。

Although laboratory studies linked zinc and heme iron to colorectal cancer, epidemiologic evidence is limited. We prospectively examined these associations in the Nurses' Health Study and Health Professionals Follow-up Study. We used Cox proportional hazards regression analyses to calculate cohort-specific relative risks (RRs) and pooled results using a fixed-effects model. We documented 2,114 incident colorectal cancer cases during up to 22 years of follow-up. Compared highest to lowest quintile of dietary zinc intake, the pooled multivariable RRs (95% CIs) were 0.86 (0.73, 1.02) for colorectal cancer, 0.92 (0.76, 1.11) for colon cancer, and 0.68 (0.47, 0.99) for rectal cancer. The significant inverse association between dietary zinc intake and risk of rectal cancer was mainly driven by data in women, although the difference in the sex-specific results was not statistically significant. For the same comparison, the pooled multivariable RRs (95% CIs) for heme iron were 1.10 (0.93, 1.30) for colorectal cancer, 1.06 (0.88, 1.29) for colon cancer, and 1.20 (0.83, 1.75) for rectal cancer. These associations were not significantly modified by alcohol consumption, body mass index, physical activity, menopausal status, or postmenopausal hormone use. Total zinc intake, total iron intake, dietary iron intake, and zinc or iron supplement uses were largely not associated with colorectal cancer risk. Our study does not support strong roles of zinc and heme iron intake in colorectal cancer risk; however, a suggestive inverse association of dietary zinc intake with rectal cancer risk in women requires further study.

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