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Natural product communications2011Sep01Vol.6issue(9)

マケドニアからの「マウンテンティー」(siderition)と抗酸化活性への相関関係の1サービングあたりのフェノリックの食事負担

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PMID:21941904DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

この研究は、2つの視点、植物化学的評価と抗酸化活性との関係と、「マウンテンティー」のカップのフェノリックの食事の負担から与えられました。植物化学的には、溶媒として水とメタノールを使用した2つの抽出プロトコルを比較に使用しました。メタノールおよび沸騰水抽出物(国内注入手順による)は、抽出物がヒドロキシシシン酸、フェニルエタノイドグリコシド、フラボノイドグリコシドなどのフェノリックの結合型が豊富であることを示しました。シデリチン種の総フェノール含有量は、メタノール抽出物で1食分あたり約190 mg(2 gの注入袋)、水抽出物で1食あたり約72 mgの範囲でした。2つの異なるマケドニア系シデリシス種の中で、Raeseri Sideritis(野生の成長)は、両方の抽出物で最高のフェノリック含有量を示しました(それぞれ1食あたり212 mgと89 mg)。さまざまな空中部品のフェノール含有量に関しては、葉はフェノリックで最も豊かな植物臓器であり、その後に花と茎が最も低い茎が続きました。Raeseri Siderity(野生成長)からのメタノール抽出物は、DPPH、ABTS、FRAPアッセイで示されるように、最高の抗酸化能力を示しました。抗酸化能は、フェノール含有量と直線的に相関していた。栄養的には、国内注入のための「マウンテンティー」バッグのフェノリックの食事負担(サイズ)は、異なる空中部品(葉、花、茎)の均一で等しい分布のために89 mgに確立されました。しかし、私たちの結果によれば、60%の葉と40%の花の割合は、バイオアベイラブルフェノリックの含有量と、「マウンテンティー」のサービングバッグの総フェノリック含有量を増加させます。

この研究は、2つの視点、植物化学的評価と抗酸化活性との関係と、「マウンテンティー」のカップのフェノリックの食事の負担から与えられました。植物化学的には、溶媒として水とメタノールを使用した2つの抽出プロトコルを比較に使用しました。メタノールおよび沸騰水抽出物(国内注入手順による)は、抽出物がヒドロキシシシン酸、フェニルエタノイドグリコシド、フラボノイドグリコシドなどのフェノリックの結合型が豊富であることを示しました。シデリチン種の総フェノール含有量は、メタノール抽出物で1食分あたり約190 mg(2 gの注入袋)、水抽出物で1食あたり約72 mgの範囲でした。2つの異なるマケドニア系シデリシス種の中で、Raeseri Sideritis(野生の成長)は、両方の抽出物で最高のフェノリック含有量を示しました(それぞれ1食あたり212 mgと89 mg)。さまざまな空中部品のフェノール含有量に関しては、葉はフェノリックで最も豊かな植物臓器であり、その後に花と茎が最も低い茎が続きました。Raeseri Siderity(野生成長)からのメタノール抽出物は、DPPH、ABTS、FRAPアッセイで示されるように、最高の抗酸化能力を示しました。抗酸化能は、フェノール含有量と直線的に相関していた。栄養的には、国内注入のための「マウンテンティー」バッグのフェノリックの食事負担(サイズ)は、異なる空中部品(葉、花、茎)の均一で等しい分布のために89 mgに確立されました。しかし、私たちの結果によれば、60%の葉と40%の花の割合は、バイオアベイラブルフェノリックの含有量と、「マウンテンティー」のサービングバッグの総フェノリック含有量を増加させます。

This work was afforded from 2 points of view, phytochemical evaluation and relation to antioxidant activity and dietary burden of phenolics of a cup of "Mountain tea", a drink obtained by domestic infusion of Sideritis. Phytochemically, two extraction protocols using water and methanol as solvent were used for comparison. Methanol and boiling water extracts (by domestic infusion procedure) showed that extracts were rich in bound forms of phenolics such as hydroxycinnamic acids, phenylethanoid glycosides and flavonoid glycosides. The total phenolic content for Sideritis species ranged around 190 mg per serving (2 g infusion bag) for methanol extracts and around 72 mg per serving in water extracts. Among the two different Macedonian Sideritis species, Sideritis raeseri (wild growing) showed the highest phenolics content in both extracts (212 mg and 89 mg per serving, respectively). Concerning the phenolic content in the different aerial parts, leaf was the richest plant organ in phenolics followed by flower and stem with the lowest amount. The methanol extract from Sideritis raeseri (wild growing) showed the highest antioxidant capacity as shown by DPPH, ABTS and FRAP assays. The antioxidant capacity was linearly correlated with phenolic content. Nutritionally, the dietary burden of phenolics of a "Mountain tea" bag for domestic infusion (serving size) was established at 89 mg for an homogeneous and equal distribution of the different aerial parts (leaf, flower and stem). However, and according to our results a rate of 60% leaf and 40% flower would increase the content of bioavailable phenolics and also the total phenolics content of a serving bag of "Mountain tea".

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