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Nutrition journal2011Sep24Vol.10issue()

にんじんジュースを飲むと、総抗酸化状態が増加し、成人の脂質過酸化が減少します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:肥満と心血管疾患の高い有病率は、脂肪が多い食事や洗練された炭水化物を食べると、果物や野菜を低く食べながら、座りがちなライフスタイルと洗練された炭水化物を食べることに起因します。疫学的研究により、果物や野菜と心血管の健康が豊富な食事を食べることとの強い関連性が確認されています。このパイロット研究の目的は、新鮮なニンジンジュースを飲むことが、食習慣を変更しない被験者の抗酸化状態と心血管リスクマーカーに影響するかどうかを判断することでした。 方法:心血管リスクマーカー、C反応性タンパク質、インスリン、レプチン、インターロイキン-1α、体脂肪率、ボディマサルズインデックスで3か月間、毎日の絞りたてのニンジンジュースの16 FL OZを消費する効果を評価する実験を実施しました(BMI)、血圧、抗酸化状態、およびマロンディアルデヒド生産。空腹時血液サンプルは、試験を終了するために90日後にテスト前と90日後に収集されました。 結果:ニンジンジュースを飲むことは、血漿コレステロール、トリグリセリド、Apo A、Apo B、LDL、HDL、体脂肪率、インスリン、レプチン、インターロイキン-1α、またはC反応性タンパク質に影響を与えませんでした(p> 0.1)。にんじんジュースを飲むと、収縮期の圧力が低下しましたが、拡張期の圧力には影響しませんでした。ニンジンジュースを大幅に飲む(p <0.05)血漿総抗酸化能力が増加し、血漿マロディアデヒド産生が減少しました(p <0.05)。 結論:にんじんジュースを飲むと、総抗酸化状態が増加し、研究で測定された心血管リスクマーカーのいずれかとは無関係に脂質過酸化を減少させることにより、心血管系を保護する可能性があります。

背景:肥満と心血管疾患の高い有病率は、脂肪が多い食事や洗練された炭水化物を食べると、果物や野菜を低く食べながら、座りがちなライフスタイルと洗練された炭水化物を食べることに起因します。疫学的研究により、果物や野菜と心血管の健康が豊富な食事を食べることとの強い関連性が確認されています。このパイロット研究の目的は、新鮮なニンジンジュースを飲むことが、食習慣を変更しない被験者の抗酸化状態と心血管リスクマーカーに影響するかどうかを判断することでした。 方法:心血管リスクマーカー、C反応性タンパク質、インスリン、レプチン、インターロイキン-1α、体脂肪率、ボディマサルズインデックスで3か月間、毎日の絞りたてのニンジンジュースの16 FL OZを消費する効果を評価する実験を実施しました(BMI)、血圧、抗酸化状態、およびマロンディアルデヒド生産。空腹時血液サンプルは、試験を終了するために90日後にテスト前と90日後に収集されました。 結果:ニンジンジュースを飲むことは、血漿コレステロール、トリグリセリド、Apo A、Apo B、LDL、HDL、体脂肪率、インスリン、レプチン、インターロイキン-1α、またはC反応性タンパク質に影響を与えませんでした(p> 0.1)。にんじんジュースを飲むと、収縮期の圧力が低下しましたが、拡張期の圧力には影響しませんでした。ニンジンジュースを大幅に飲む(p <0.05)血漿総抗酸化能力が増加し、血漿マロディアデヒド産生が減少しました(p <0.05)。 結論:にんじんジュースを飲むと、総抗酸化状態が増加し、研究で測定された心血管リスクマーカーのいずれかとは無関係に脂質過酸化を減少させることにより、心血管系を保護する可能性があります。

BACKGROUND: High prevalence of obesity and cardiovascular disease is attributable to sedentary lifestyle and eating diets high in fat and refined carbohydrate while eating diets low in fruit and vegetables. Epidemiological studies have confirmed a strong association between eating diets rich in fruits and vegetables and cardiovascular health. The aim of this pilot study was to determine whether drinking fresh carrot juice influences antioxidant status and cardiovascular risk markers in subjects not modifying their eating habits. METHODS: An experiment was conducted to evaluate the effects of consuming 16 fl oz of daily freshly squeezed carrot juice for three months on cardiovascular risk markers, C-reactive protein, insulin, leptin, interleukin-1α, body fat percentage, body mass index (BMI), blood pressure, antioxidant status, and malondialdehyde production. Fasting blood samples were collected pre-test and 90 days afterward to conclude the study. RESULTS: Drinking carrot juice did not affect (P > 0.1) the plasma cholesterol, triglycerides, Apo A, Apo B, LDL, HDL, body fat percentage, insulin, leptin, interleukin-1α, or C-reactive protein. Drinking carrot juice decreased (P = 0.06) systolic pressure, but did not influence diastolic pressure. Drinking carrot juice significantly (P < 0.05) increased the plasma total antioxidant capacity and decreased (P < 0.05) the plasma malondialdehyde production. CONCLUSION: Drinking carrot juice may protect the cardiovascular system by increasing total antioxidant status and by decreasing lipid peroxidation independent of any of the cardiovascular risk markers measured in the study.

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