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Journal of agricultural and food chemistry2011Nov09Vol.59issue(21)

高分子量のコーヒーメラノイジンは、マトリックスメタロプロテアーゼの阻害剤です

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

さまざまな焙煎度のコーヒー豆から分離された高分子(10 kDaを超える)メラノイジンは、0.2の範囲のIC(50)値を持つMMP-1、MMP-2、およびMMP-9を含む亜鉛含有マトリックスメタロプロテアーゼの効率的な阻害剤であることがわかりました。in vitroで1.1 mg/ml。抑制性の潜在能力は、焙煎度とともに増加しました。MMPに密接に関連する他の亜鉛含有ペプチダーゼ、すなわちクロストリジウムhistolyticumコラゲナーゼおよびアンジオテンシン変換酵素の亜鉛含有ペプチダーゼのわずかまたはわずかな阻害が発見され、MMPとの相互作用の原因となるメラノイジンの特定の構造的特徴が示されました。メラノイジンの見かけの分子量の継続的な増加と、メラノイジン構造に焙煎の進行を伴うフェノール性物質の組み込みが観察され、メラノイジンの炭素/窒素の有意な増加と付随しています。これは、メラノイジンが主に炭水化物とフェノール化合物をタンパク質性骨格に組み込むことによって形成されることを示唆しています。MMP-1、MMP-2、およびMMP-9が結腸直腸癌の病因において極めて重要な役割を果たすため、メラノイジンの生理学的効果の可能性に関する研究が必須です。

さまざまな焙煎度のコーヒー豆から分離された高分子(10 kDaを超える)メラノイジンは、0.2の範囲のIC(50)値を持つMMP-1、MMP-2、およびMMP-9を含む亜鉛含有マトリックスメタロプロテアーゼの効率的な阻害剤であることがわかりました。in vitroで1.1 mg/ml。抑制性の潜在能力は、焙煎度とともに増加しました。MMPに密接に関連する他の亜鉛含有ペプチダーゼ、すなわちクロストリジウムhistolyticumコラゲナーゼおよびアンジオテンシン変換酵素の亜鉛含有ペプチダーゼのわずかまたはわずかな阻害が発見され、MMPとの相互作用の原因となるメラノイジンの特定の構造的特徴が示されました。メラノイジンの見かけの分子量の継続的な増加と、メラノイジン構造に焙煎の進行を伴うフェノール性物質の組み込みが観察され、メラノイジンの炭素/窒素の有意な増加と付随しています。これは、メラノイジンが主に炭水化物とフェノール化合物をタンパク質性骨格に組み込むことによって形成されることを示唆しています。MMP-1、MMP-2、およびMMP-9が結腸直腸癌の病因において極めて重要な役割を果たすため、メラノイジンの生理学的効果の可能性に関する研究が必須です。

High molecular (above 10 kDa) melanoidins isolated from coffee beans of varying roasting degree were found to be efficient inhibitors for the zinc-containing matrix metalloproteases MMP-1, MMP-2, and MMP-9 with IC(50) values ranging between 0.2 and 1.1 mg/mL in vitro. The inhibitory potential increased with roasting degree. No or only slight inhibition of other zinc-containing peptidases closely related to MMPs, namely, Clostridium histolyticum collagenase and angiotensin converting enzyme, was found, indicating specific structural features of melanoidins to be responsible for the interaction with MMPs. A continuous increase on the apparent molecular weight of melanoidins as well as incorporation of phenolic substances into the melanoidin structure with progress of roasting was observed, concomitant with a significant increase in the carbon/nitrogen of the melanoidins. This suggests that the melanoidins are mainly formed by incorporation of carbohydrates and phenolic compounds onto a proteinaceous backbone. As MMP-1, MMP-2, and MMP-9 play a pivotal role in pathogenesis of colorectal cancer, studies on possible physiological effects of melanoidins are mandatory.

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