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European journal of clinical nutrition2012Apr01Vol.66issue(4)

休憩中の代謝反応に対する朝食血糖指数の影響太りすぎおよび非重量の思春期の少女の運動

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景/目的:さまざまな血糖指数(GI)を伴う混合朝食の食事に対する代謝反応と、思春期の少女の運動中の基質代謝に対する影響は調べられていません。体重状態との相互作用も調査を必要とします。この研究では、高GI(HGI)または低GI(LGI)炭水化物を含む混合朝食の食事の影響を調査し、休憩中の代謝反応と脂肪酸化に対する過体重(OW)および非オーバーウェイト(NO)思春期の少女での運動中の脂肪酸化について調査しました。 被験者/方法:合計8 owと12人の思春期の少女は、50%\ [vdot] o(vdot] o(vdot] o(vdot] oで30分のトレッドミルウォークを完了する120分前に、等エネルギーHGI(gi = 73)またはLGI(gi = 44)朝食を消費しました。2ピーク)。 結果:PEAK血糖濃度は、OWのLGIと比較してHGIの方が高かった(P = 0.023)が、NO(P> 0.05)の女の子ではなかった。曲線下の血糖総面積(TAUC)は、OWのLGIと比較してHGIで13%高かった(P = 0.006)が、NO(P = 0.072)の少女では4%高かっただけでした。血漿インスリンデータは、log(e)変換(lninsulin)になりました。血漿Lninsulin濃度は、HGIとLGIの間で異なっていませんでした(P> 0.05)。ピーク血漿lninsulin濃度(p = 0.016)およびtauc(p = 0.001)は、少女よりもOWで大きかった。食後の休息と運動中の脂肪酸化は、朝食の間で違いはありませんでした(p> 0.05)。 結論:LGIと比較したHGIの血糖反応の上昇は、OW Girlsでより顕著であり、HGIの代謝要求に対処する能力の低下を示唆していますが、LGI、朝食ではありません。朝食GIの操作は、休息中の脂肪酸化を変化させませんでした。

背景/目的:さまざまな血糖指数(GI)を伴う混合朝食の食事に対する代謝反応と、思春期の少女の運動中の基質代謝に対する影響は調べられていません。体重状態との相互作用も調査を必要とします。この研究では、高GI(HGI)または低GI(LGI)炭水化物を含む混合朝食の食事の影響を調査し、休憩中の代謝反応と脂肪酸化に対する過体重(OW)および非オーバーウェイト(NO)思春期の少女での運動中の脂肪酸化について調査しました。 被験者/方法:合計8 owと12人の思春期の少女は、50%\ [vdot] o(vdot] o(vdot] o(vdot] oで30分のトレッドミルウォークを完了する120分前に、等エネルギーHGI(gi = 73)またはLGI(gi = 44)朝食を消費しました。2ピーク)。 結果:PEAK血糖濃度は、OWのLGIと比較してHGIの方が高かった(P = 0.023)が、NO(P> 0.05)の女の子ではなかった。曲線下の血糖総面積(TAUC)は、OWのLGIと比較してHGIで13%高かった(P = 0.006)が、NO(P = 0.072)の少女では4%高かっただけでした。血漿インスリンデータは、log(e)変換(lninsulin)になりました。血漿Lninsulin濃度は、HGIとLGIの間で異なっていませんでした(P> 0.05)。ピーク血漿lninsulin濃度(p = 0.016)およびtauc(p = 0.001)は、少女よりもOWで大きかった。食後の休息と運動中の脂肪酸化は、朝食の間で違いはありませんでした(p> 0.05)。 結論:LGIと比較したHGIの血糖反応の上昇は、OW Girlsでより顕著であり、HGIの代謝要求に対処する能力の低下を示唆していますが、LGI、朝食ではありません。朝食GIの操作は、休息中の脂肪酸化を変化させませんでした。

BACKGROUND/OBJECTIVES: The metabolic responses to mixed breakfast meals with different glycemic indexes (GI) and their effects on substrate metabolism during exercise in adolescent girls have not been examined. The interaction with weight status also warrants investigation. This study investigated the effect of mixed breakfast meals containing high GI (HGI) or low GI (LGI) carbohydrates on metabolic responses and fat oxidation during rest and exercise in overweight (OW) and non-overweight (NO) adolescent girls. SUBJECTS/METHODS: A total of 8 OW and 12 NO adolescent girls consumed an isoenergetic HGI (GI=73) or LGI (GI=44) breakfast 120 min before completing a 30-min treadmill walk at 50% \[Vdot]O(2peak). RESULTS: Peak blood glucose concentration was higher for HGI compared with LGI in OW (P=0.023), but not NO (P>0.05) girls. Blood glucose total area under the curve (TAUC) was 13% higher in HGI compared with LGI in OW (P=0.006), but only 4% higher in NO (P=0.072) girls. Plasma insulin data were log(e) transformed (lninsulin). Plasma lninsulin concentrations were not different between HGI and LGI (P>0.05). Peak plasma lninsulin concentration (P=0.016) and TAUC (P=0.001) were greater in OW than NO girls. Fat oxidation during postprandial rest and exercise was not different between breakfasts (P>0.05). CONCLUSIONS: The elevated glycemic response in HGI compared with LGI was more pronounced in OW girls, suggesting a reduced ability to cope with the metabolic demands of the HGI, but not LGI, breakfast. Manipulation of breakfast GI did not alter fat oxidation during rest or subsequent moderate intensity exercise in OW and NO adolescent girls.

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