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European journal of nutrition2012Dec01Vol.51issue(8)

メラトニンレベルと睡眠の質の向上に対するタルトチェリージュース(Prunus cerasus)の効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

背景:タルトのモントモレーションチェリーは、人間の睡眠覚醒サイクルの調節に重要な分子であるメラトニンを含む高レベルの植物化学物質を含むことが報告されています。 目的:私たちの調査の目的は、タルトチェリージュース濃縮物の摂取が健康な成人の尿中メラトニンレベルを増加させ、睡眠の質を向上させるかどうかを確認することでした。 方法:ランダム化された二重盲検プラセボ制御のクロスオーバーデザインで、20人のボランティアがプラセボまたはタルトチェリージュース濃縮物を7日間消費しました。アクチグラフィと主観的な睡眠アンケートによって記録された睡眠品質の測定が完了しました。48時間以上の連続尿サンプルを収集し、尿中6-スルファトオキシメラトニン(メラトニンの主要代謝産物)を決定しました。COSINOR分析を使用して、メラトニン概日リズム(メソール、アクロファーゼ、振幅)を決定しました。さらに、サンプリングされた期間中に総メラトニン含有量が決定されました。試験の違いは、反復測定ANOVAを使用して決定されました。 結果:チェリージュースグループでは、メラトニンの総含有量が大幅に上昇しました(p <0.05)が、ベースライン試験とプラセボ試験の間に違いは示されていませんでした。チェリージュースの補給により、ベッドの時間、総睡眠時間、睡眠効率の合計(p <0.05)の時間が大幅に増加しました。メラトニンの循環性リズムのタイミングに違いはありませんでしたが、より高いメソールと振幅には傾向がありました。 結論:これらのデータは、タルトチェリージュース濃縮物の消費が外因性メラトニンの増加を提供することを示唆しています。これは、健康な男性と女性の睡眠時間と品質の改善に有益であり、睡眠障害の管理に有益である可能性があります。

背景:タルトのモントモレーションチェリーは、人間の睡眠覚醒サイクルの調節に重要な分子であるメラトニンを含む高レベルの植物化学物質を含むことが報告されています。 目的:私たちの調査の目的は、タルトチェリージュース濃縮物の摂取が健康な成人の尿中メラトニンレベルを増加させ、睡眠の質を向上させるかどうかを確認することでした。 方法:ランダム化された二重盲検プラセボ制御のクロスオーバーデザインで、20人のボランティアがプラセボまたはタルトチェリージュース濃縮物を7日間消費しました。アクチグラフィと主観的な睡眠アンケートによって記録された睡眠品質の測定が完了しました。48時間以上の連続尿サンプルを収集し、尿中6-スルファトオキシメラトニン(メラトニンの主要代謝産物)を決定しました。COSINOR分析を使用して、メラトニン概日リズム(メソール、アクロファーゼ、振幅)を決定しました。さらに、サンプリングされた期間中に総メラトニン含有量が決定されました。試験の違いは、反復測定ANOVAを使用して決定されました。 結果:チェリージュースグループでは、メラトニンの総含有量が大幅に上昇しました(p <0.05)が、ベースライン試験とプラセボ試験の間に違いは示されていませんでした。チェリージュースの補給により、ベッドの時間、総睡眠時間、睡眠効率の合計(p <0.05)の時間が大幅に増加しました。メラトニンの循環性リズムのタイミングに違いはありませんでしたが、より高いメソールと振幅には傾向がありました。 結論:これらのデータは、タルトチェリージュース濃縮物の消費が外因性メラトニンの増加を提供することを示唆しています。これは、健康な男性と女性の睡眠時間と品質の改善に有益であり、睡眠障害の管理に有益である可能性があります。

BACKGROUND: Tart Montmorency cherries have been reported to contain high levels of phytochemicals including melatonin, a molecule critical in regulating the sleep-wake cycle in humans. PURPOSE: The aim of our investigation was to ascertain whether ingestion of a tart cherry juice concentrate would increase the urinary melatonin levels in healthy adults and improve sleep quality. METHODS: In a randomised, double-blind, placebo-controlled, crossover design, 20 volunteers consumed either a placebo or tart cherry juice concentrate for 7 days. Measures of sleep quality recorded by actigraphy and subjective sleep questionnaires were completed. Sequential urine samples over 48 h were collected and urinary 6-sulfatoxymelatonin (major metabolite of melatonin) determined; cosinor analysis was used to determine melatonin circadian rhythm (mesor, acrophase and amplitude). In addition, total urinary melatonin content was determined over the sampled period. Trial differences were determined using a repeated measures ANOVA. RESULTS: Total melatonin content was significantly elevated (P < 0.05) in the cherry juice group, whilst no differences were shown between baseline and placebo trials. There were significant increases in time in bed, total sleep time and sleep efficiency total (P < 0.05) with cherry juice supplementation. Although there was no difference in timing of the melatonin circardian rhythm, there was a trend to a higher mesor and amplitude. CONCLUSIONS: These data suggest that consumption of a tart cherry juice concentrate provides an increase in exogenous melatonin that is beneficial in improving sleep duration and quality in healthy men and women and might be of benefit in managing disturbed sleep.

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