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The British journal of nutrition2012May01Vol.107issue(9)

小麦からのアラビノキシランが豊富な画分は、盲腸の発酵を促進し、豚の食事誘発性の損傷から結腸細胞DNAを保護します

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

人口調査によると、赤と加工された肉消費量が大きくなると結腸直腸癌のリスクが増加しますが、食物繊維は保護的です。ラットでは、抵抗性のある澱粉(食物繊維成分)は、疫学的データと一致する、高赤肉の食事によって誘発される大腸細胞DNA鎖切断に反対しています。保護は、大腸炭水化物発酵によって生成されるSCFA、特に酪酸によるものであるように見えます。アラビノキシランは重要な小麦繊維成分であり、大腸炭水化物SCFA産生を刺激します。本研究の目的は、小麦からのアラビノキシランが豊富な画分(AXRF)がDNA損傷から結腸細胞を保護し、調理済みの赤身肉の食事(30%)を与えられた豚の結腸微生物組成を4週間変化させたかどうかを判断することを目的としています。AXRFは、より高い組織と消化器の重量と酢酸塩、プロピオン酸塩、および総SCFA濃度が高いことを示すように、主に盲腸で発酵しました。タンパク質発酵生成物濃度(盲腸P-クレソールおよび中および遠位結腸フェノール)は、AXRFを与えられたブタでは低かった。大腸細胞DNA損傷は、axrfを与えられた豚では低かった。中コロン粘膜と隣接するダイジェスタの微生物プロファイルは、Prevotella sppに所属する細菌を示しました。クロストリジウムクラスターIVは、axrfを与えられた豚の粘膜と消化器断層の両方でより豊富でした。これらのデータは、AXRFが主に盲腸で発酵したが、大腸でDNA損傷が減少し、フェノール濃度が低く、微生物集団の変化と併せて発生することを示唆しています。これらの変化と結腸細胞DNA損傷の低下との関係を決定するためのさらなる研究が必要です。

人口調査によると、赤と加工された肉消費量が大きくなると結腸直腸癌のリスクが増加しますが、食物繊維は保護的です。ラットでは、抵抗性のある澱粉(食物繊維成分)は、疫学的データと一致する、高赤肉の食事によって誘発される大腸細胞DNA鎖切断に反対しています。保護は、大腸炭水化物発酵によって生成されるSCFA、特に酪酸によるものであるように見えます。アラビノキシランは重要な小麦繊維成分であり、大腸炭水化物SCFA産生を刺激します。本研究の目的は、小麦からのアラビノキシランが豊富な画分(AXRF)がDNA損傷から結腸細胞を保護し、調理済みの赤身肉の食事(30%)を与えられた豚の結腸微生物組成を4週間変化させたかどうかを判断することを目的としています。AXRFは、より高い組織と消化器の重量と酢酸塩、プロピオン酸塩、および総SCFA濃度が高いことを示すように、主に盲腸で発酵しました。タンパク質発酵生成物濃度(盲腸P-クレソールおよび中および遠位結腸フェノール)は、AXRFを与えられたブタでは低かった。大腸細胞DNA損傷は、axrfを与えられた豚では低かった。中コロン粘膜と隣接するダイジェスタの微生物プロファイルは、Prevotella sppに所属する細菌を示しました。クロストリジウムクラスターIVは、axrfを与えられた豚の粘膜と消化器断層の両方でより豊富でした。これらのデータは、AXRFが主に盲腸で発酵したが、大腸でDNA損傷が減少し、フェノール濃度が低く、微生物集団の変化と併せて発生することを示唆しています。これらの変化と結腸細胞DNA損傷の低下との関係を決定するためのさらなる研究が必要です。

Population studies show that greater red and processed meat consumption increases colorectal cancer risk, whereas dietary fibre is protective. In rats, resistant starches (a dietary fibre component) oppose colonocyte DNA strand breaks induced by high red meat diets, consistent with epidemiological data. Protection appears to be through SCFA, particularly butyrate, produced by large bowel carbohydrate fermentation. Arabinoxylans are important wheat fibre components and stimulate large bowel carbohydrate SCFA production. The present study aimed to determine whether an arabinoxylan-rich fraction (AXRF) from wheat protected colonocytes from DNA damage and changed colonic microbial composition in pigs fed with a diet high (30 %) in cooked red meat for 4 weeks. AXRF was primarily fermented in the caecum, as indicated by higher tissue and digesta weights and higher caecal (but not colonic) acetate, propionate and total SCFA concentrations. Protein fermentation product concentrations (caecal p-cresol and mid- and distal colonic phenol) were lower in pigs fed with AXRF. Colonocyte DNA damage was lower in pigs fed with AXRF. The microbial profiles of mid-colonic mucosa and adjacent digesta showed that bacteria affiliating with Prevotella spp. and Clostridial cluster IV were more abundant in both the mucosa and digesta fractions of pigs fed with AXRF. These data suggest that, although AXRF was primarily fermented in the caecum, DNA damage was reduced in the large bowel, occurring in conjunction with lower phenol concentrations and altered microbial populations. Further studies to determine the relationships between these changes and the lowering of colonocyte DNA damage are warranted.

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