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Cancer epidemiology, biomarkers & prevention : a publication of the American Association for Cancer Research, cosponsored by the American Society of Preventive Oncology2012Mar01Vol.21issue(3)

前立腺癌と転移のリスクと前立腺がん死亡のリスクを伴う男性の牛乳と乳製品の消費

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:前立腺癌の診断後の牛乳と乳製品の摂取が予後不良に関連しているかどうかは不明です。医療専門家のフォローアップ研究の参加者の間で、致死性前立腺がんのリスク(転移および前立腺癌死亡)のリスクに関連して、診断後の牛乳と乳製品摂取量を調査しました。 方法:コホートは、1986年から2006年の間に明らかに局所的な前立腺がんと診断された3,918人の男性で構成され、2008年に続いて、牛乳と乳製品の摂取に関するデータが繰り返されるアンケートから入手できました。Cox比例ハザードモデルを使用して、診断後の牛乳と乳製品摂取量と前立腺癌の結果との関係のHRと95%CIを計算しました。 結果:フォローアップ中に229人の前立腺がん死亡と追加の69の転移を確認しました。多変量解析では、診断後の総牛乳および乳製品の摂取量は、致死性前立腺がんのリスクが高いこととは関係ありませんでした。全乳の摂取量が最も多い男性は、進行のリスクが高くなりました(HR = 2.15、95%CI:1.28-3.60; P(トレンド)<0.01)。低脂肪乳製品の摂取量の最高帯状と最も低い五分位の男性は、進行のリスクが低下しました(HR = 0.62; 95%CI:0.40-0.95; P(Trend)= 0.07)。 結論:全乳を除いて、我々の結果は、前立腺がんの診断後の牛乳と乳製品の摂取が致死性前立腺がんのリスクの増加とは関連していないことを示唆しています。 影響:これは、診断後の牛乳と乳製品摂取量と致死性前立腺がんのリスクとの関係を調査する最初の大規模な前向き研究です。

背景:前立腺癌の診断後の牛乳と乳製品の摂取が予後不良に関連しているかどうかは不明です。医療専門家のフォローアップ研究の参加者の間で、致死性前立腺がんのリスク(転移および前立腺癌死亡)のリスクに関連して、診断後の牛乳と乳製品摂取量を調査しました。 方法:コホートは、1986年から2006年の間に明らかに局所的な前立腺がんと診断された3,918人の男性で構成され、2008年に続いて、牛乳と乳製品の摂取に関するデータが繰り返されるアンケートから入手できました。Cox比例ハザードモデルを使用して、診断後の牛乳と乳製品摂取量と前立腺癌の結果との関係のHRと95%CIを計算しました。 結果:フォローアップ中に229人の前立腺がん死亡と追加の69の転移を確認しました。多変量解析では、診断後の総牛乳および乳製品の摂取量は、致死性前立腺がんのリスクが高いこととは関係ありませんでした。全乳の摂取量が最も多い男性は、進行のリスクが高くなりました(HR = 2.15、95%CI:1.28-3.60; P(トレンド)<0.01)。低脂肪乳製品の摂取量の最高帯状と最も低い五分位の男性は、進行のリスクが低下しました(HR = 0.62; 95%CI:0.40-0.95; P(Trend)= 0.07)。 結論:全乳を除いて、我々の結果は、前立腺がんの診断後の牛乳と乳製品の摂取が致死性前立腺がんのリスクの増加とは関連していないことを示唆しています。 影響:これは、診断後の牛乳と乳製品摂取量と致死性前立腺がんのリスクとの関係を調査する最初の大規模な前向き研究です。

BACKGROUND: Whether milk and dairy intake after a prostate cancer diagnosis is associated with a poorer prognosis is unknown. We investigated postdiagnostic milk and dairy intake in relation to risk of lethal prostate cancer (metastases and prostate cancer death) among participants in the Health Professionals Follow-Up Study. METHODS: The cohort consisted of 3,918 men diagnosed with apparently localized prostate cancer between 1986 and 2006, and followed to 2008. Data on milk and dairy intake were available from repeated questionnaires. We used Cox proportional hazards models to calculate HRs and 95% CIs of the association between postdiagnostic milk and dairy intake and prostate cancer outcomes. RESULTS: We ascertained 229 prostate cancer deaths and an additional 69 metastases during follow-up. In multivariate analysis, total milk and dairy intakes after diagnosis were not associated with a greater risk of lethal prostate cancer. Men with the highest versus lowest intake of whole milk were at an increased risk of progression (HR = 2.15, 95% CI: 1.28-3.60; P(trend) < 0.01). Men in the highest versus lowest quintile of low-fat dairy intake were at a decreased risk of progression (HR = 0.62; 95% CI: 0.40-0.95; P(trend) = 0.07). CONCLUSIONS: With the exception of whole milk, our results suggest that milk and dairy intake after a prostate cancer diagnosis is not associated with an increased risk of lethal prostate cancer. IMPACT: This is the first larger prospective study investigating the relation between postdiagnostic milk and dairy intake and risk of lethal prostate cancer.

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