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Reproduction in domestic animals = Zuchthygiene2012Dec01Vol.47issue(6)

新鮮で冷やし、凍結融解した犬の精液サンプルの生存率に対するインキュベーション温度と精液プーリングの影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、精液の生存率に対する異なるインキュベーション温度の影響と、精液の寿命に対するプーリングの影響を評価しました。実験1では、個別に加工された5匹の犬(個々の精液:IS)から精液サンプルを収集し、各オスのアリコートをプールしました(プールされた精液:PS)。精液サンプル(ISおよびPS)をトリスグルコースヨルクエクステンダーで希釈し、新鮮(37および25°C)および冷却した精液(4°C)として保存しました。精子の運動性と精子の異常と先体の膜の完全性の割合を24時間評価しました。最初の24時間で25または4°Cで貯蔵すると同様の精液の品質が得られましたが、37°C​​でのインキュベーションにより、8時間以降のインキュベーションから精子の運動性が劇的に減少しました。実験2では、精液を実験1と同じ方法で処理し、その後、精液の不活性化まで25または4°Cで保存されました。25°Cでインキュベートされた精液は、3〜4日の貯蔵後に完全に不活性になりましたが、4°Cで保存された精液は、精子の運動性が徐々に減少しています(最初の8日間の平均値は40〜60%)。さらに、精液の混合は、4°Cで保存されているサンプルの精子の品質にのみ影響を与えることが観察されました。実験3では、液体窒素でプールおよび凍結した5匹の犬から精液を収集しました。解凍後、それは37、25、15、4°Cで保存され、精子の品質が定義されました。解凍された精液の保存温度に関係なく、解凍後最初の4時間で凍結融解した精液サンプルの運動性は急速に減少しました。この研究では、37°C​​で保存された精液は最大12時間以内に使用する必要があることが確認され、25°Cで保存されている精液は24時間の許容品質を示しています。冷却された精液は、特に精液がプールされた精液として処理される場合、最も持続可能な品質が最も高くなりました。

この研究では、精液の生存率に対する異なるインキュベーション温度の影響と、精液の寿命に対するプーリングの影響を評価しました。実験1では、個別に加工された5匹の犬(個々の精液:IS)から精液サンプルを収集し、各オスのアリコートをプールしました(プールされた精液:PS)。精液サンプル(ISおよびPS)をトリスグルコースヨルクエクステンダーで希釈し、新鮮(37および25°C)および冷却した精液(4°C)として保存しました。精子の運動性と精子の異常と先体の膜の完全性の割合を24時間評価しました。最初の24時間で25または4°Cで貯蔵すると同様の精液の品質が得られましたが、37°C​​でのインキュベーションにより、8時間以降のインキュベーションから精子の運動性が劇的に減少しました。実験2では、精液を実験1と同じ方法で処理し、その後、精液の不活性化まで25または4°Cで保存されました。25°Cでインキュベートされた精液は、3〜4日の貯蔵後に完全に不活性になりましたが、4°Cで保存された精液は、精子の運動性が徐々に減少しています(最初の8日間の平均値は40〜60%)。さらに、精液の混合は、4°Cで保存されているサンプルの精子の品質にのみ影響を与えることが観察されました。実験3では、液体窒素でプールおよび凍結した5匹の犬から精液を収集しました。解凍後、それは37、25、15、4°Cで保存され、精子の品質が定義されました。解凍された精液の保存温度に関係なく、解凍後最初の4時間で凍結融解した精液サンプルの運動性は急速に減少しました。この研究では、37°C​​で保存された精液は最大12時間以内に使用する必要があることが確認され、25°Cで保存されている精液は24時間の許容品質を示しています。冷却された精液は、特に精液がプールされた精液として処理される場合、最も持続可能な品質が最も高くなりました。

This study assessed the effects of different incubation temperatures on semen viability and the influence of pooling on semen longevity. In experiment 1, semen samples were collected from five dogs, individually processed (individual semen: IS) and then aliquots from each male were pooled (pooled semen: PS). Semen samples (IS and PS) were diluted in a Tris-glucose-yolk extender and preserved as fresh (37 and 25°C) and chilled semen (4°C). Sperm motility and the percentages of sperm abnormalities and acrosome membrane integrity were assessed for 24 h. Storage at 25 or 4°C for the first 24 h yielded similar semen quality, but incubation at 37°C caused drastic reduction in sperm motility from 8 h of incubation onwards. In experiment 2, the semen was processed in the same way to that of experiment 1 and then preserved at 25 or 4°C until semen inactivation. Semen that was incubated at 25°C became completely inactive after 3-4 days of storage, while semen that was preserved at 4°C presented with more gradually decreased sperm motility (mean values of 40-60% for the first 8 days). In addition, the mixing of semen was only observed to influence the sperm quality of the samples stored at 4°C. In experiment 3, semen was collected from five dogs, pooled and frozen in liquid nitrogen; after thawing, it was preserved at 37, 25, 15 and 4°C, and the sperm quality was defined. The motility of the freeze-thawed semen samples decreased quickly in the first 4 h after thawing, regardless of the preservation temperature of the thawed semen. This study confirmed that semen preserved at 37°C should be used within a maximum of 12 h, while the semen stored at 25°C shows acceptable quality for 24 h. Chilled semen presented highest most sustainable quality, especially when semen is processed as pooled semen.

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