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Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics2012Jul01Vol.112issue(7)

サラセミア患者の食事摂取が不十分です

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Multicenter Study
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

背景:サラセミアの患者は多くの栄養素の循環レベルが低いが、食事摂取の寄与は評価されていない。 目的:私たちの目的は、サラセミアの被験者の大規模な現代のサンプルで食事摂取量を評価することでした。 設計:検証済みの食物頻度アンケートを使用した前向き、縦断的コホート研究が実施されました。 参加者/設定:221人の被験者(19.7±11.3歳、106歳、女性)は次の年齢層に分類されました:幼児(3〜7.9歳)、年長の子供/青年(8〜18.9歳)、および大人(19歳以上);78.8%がβサラセミアを有し、90%が慢性的に輸血されていました。この研究は、米国とカナダの10の血液外来患者クリニックで開催されました。 主な結果測定:摂取量と米国の食事基準摂取量と、ビタミンDの血清25-OHビタミンDおよび食事鉄の総鉄貯蔵庫との相関食事摂取量の比較を実施しました。 実行された統計分析:摂取量が推定平均要件よりも少ない場合、摂取量は不十分であると定義されました。χ(2)、フィッシャーの正確、および学生のT検定を使用して、年齢カテゴリとロジスティック回帰分析の間の摂取量を比較して、摂取量と結果の関係をテストし、年齢、性別、人種を制御しました。 結果:被験者の30%以上が、ビタミンA、D、E、K、葉酸、カルシウム、マグネシウムの不十分なレベルを消費しました。被験者の90%以上が適切な量を消費した唯一の栄養素は、リボフラビン、ビタミンB-12、およびセレンでした。ビタミンA、C、E、B-6、葉酸、チアミン、カルシウム、マグネシウム、亜鉛の年齢層が増加すると、食事不足が増加しました(p <0.01)。サンプルの半分以上がカルシウムとビタミンDの追加のサプリメントを摂取しましたが、25-OHビタミンDの循環レベルは被験者の61%で不十分なままでした。栄養鉄の摂取量は、ボディ鉄の総貯蔵所とは関係ありませんでした。 結論:サラセミアの被験者は、多くの重要な栄養素の摂取量を減らしています。食事不足のこれらの予備的な発見は、どの被験者が栄養不足のリスクが最も高いかを判断するための栄養モニタリングの必要性を懸念し、サポートしています。将来の研究では、サラセミアの健康上の結果に対する食事の質と栄養状態の影響に焦点を当てるべきです。

背景:サラセミアの患者は多くの栄養素の循環レベルが低いが、食事摂取の寄与は評価されていない。 目的:私たちの目的は、サラセミアの被験者の大規模な現代のサンプルで食事摂取量を評価することでした。 設計:検証済みの食物頻度アンケートを使用した前向き、縦断的コホート研究が実施されました。 参加者/設定:221人の被験者(19.7±11.3歳、106歳、女性)は次の年齢層に分類されました:幼児(3〜7.9歳)、年長の子供/青年(8〜18.9歳)、および大人(19歳以上);78.8%がβサラセミアを有し、90%が慢性的に輸血されていました。この研究は、米国とカナダの10の血液外来患者クリニックで開催されました。 主な結果測定:摂取量と米国の食事基準摂取量と、ビタミンDの血清25-OHビタミンDおよび食事鉄の総鉄貯蔵庫との相関食事摂取量の比較を実施しました。 実行された統計分析:摂取量が推定平均要件よりも少ない場合、摂取量は不十分であると定義されました。χ(2)、フィッシャーの正確、および学生のT検定を使用して、年齢カテゴリとロジスティック回帰分析の間の摂取量を比較して、摂取量と結果の関係をテストし、年齢、性別、人種を制御しました。 結果:被験者の30%以上が、ビタミンA、D、E、K、葉酸、カルシウム、マグネシウムの不十分なレベルを消費しました。被験者の90%以上が適切な量を消費した唯一の栄養素は、リボフラビン、ビタミンB-12、およびセレンでした。ビタミンA、C、E、B-6、葉酸、チアミン、カルシウム、マグネシウム、亜鉛の年齢層が増加すると、食事不足が増加しました(p <0.01)。サンプルの半分以上がカルシウムとビタミンDの追加のサプリメントを摂取しましたが、25-OHビタミンDの循環レベルは被験者の61%で不十分なままでした。栄養鉄の摂取量は、ボディ鉄の総貯蔵所とは関係ありませんでした。 結論:サラセミアの被験者は、多くの重要な栄養素の摂取量を減らしています。食事不足のこれらの予備的な発見は、どの被験者が栄養不足のリスクが最も高いかを判断するための栄養モニタリングの必要性を懸念し、サポートしています。将来の研究では、サラセミアの健康上の結果に対する食事の質と栄養状態の影響に焦点を当てるべきです。

BACKGROUND: Patients with thalassemia have low circulating levels of many nutrients, but the contribution of dietary intake has not been assessed. OBJECTIVE: Our objective was to assess dietary intake in a large contemporary sample of subjects with thalassemia. DESIGN: A prospective, longitudinal cohort study using a validated food frequency questionnaire was conducted. PARTICIPANTS/SETTING: Two hundred and twenty-one subjects (19.7±11.3 years, 106 were female) were categorized into the following age groups: young children (3 to 7.9 years), older children/adolescents (8 to 18.9 years), and adults (19 years or older); 78.8% had β-thalassemia and 90% were chronically transfused. This study took place at 10 hematology outpatient clinics in the United States and Canada. MAIN OUTCOME MEASURES: We conducted a comparison of intake with US Dietary Reference Intakes and correlated dietary intake of vitamin D with serum 25-OH vitamin D and dietary iron with total body iron stores. STATISTICAL ANALYSES PERFORMED: Intake was defined as inadequate if it was less than the estimated average requirement. χ(2), Fisher's exact, and Student's t test were used to compare intake between age categories and logistic regression analysis to test the relationship between intake and outcomes, controlling for age, sex, and race. RESULTS: More than 30% of subjects consumed inadequate levels of vitamin A, D, E, K, folate, calcium, and magnesium. The only nutrients for which >90% of subjects consumed adequate amounts were riboflavin, vitamin B-12, and selenium. Dietary inadequacy increased with increasing age group (P<0.01) for vitamins A, C, E, B-6, folate, thiamin, calcium, magnesium, and zinc. More than half of the sample took additional supplements of calcium and vitamin D, although circulating levels of 25-OH vitamin D remained insufficient in 61% of subjects. Dietary iron intake was not related to total body iron stores. CONCLUSIONS: Subjects with thalassemia have reduced intake of many key nutrients. These preliminary findings of dietary inadequacy are concerning and support the need for nutritional monitoring to determine which subjects are at greatest risk for nutritional deficiency. Future research should focus on the effect of dietary quality and nutritional status on health outcomes in thalassemia.

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