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Thermoanaerobacter Pseudethanolicusの推定デキストラナーゼであるTPDEXは、7.37 U/mgの単一の70 kDaバンドとして精製されました。その最適pHは5.2で、酵素は70度CでpH 3.1と8.5の間で安定していました。半減期の比較により、TPDEXは70度Cで7.4時間安定していることが示されました。Dextran T2000、742CB Dextran、およびAlternanを含むDextranタイプ。TPDEXは、特徴づけられたデキストラナーゼの間で最も高い熱安定性を示し、温度が低下することなく砂糖製造で使用するのに適した酵素である可能性があります。
Thermoanaerobacter Pseudethanolicusの推定デキストラナーゼであるTPDEXは、7.37 U/mgの単一の70 kDaバンドとして精製されました。その最適pHは5.2で、酵素は70度CでpH 3.1と8.5の間で安定していました。半減期の比較により、TPDEXは70度Cで7.4時間安定していることが示されました。Dextran T2000、742CB Dextran、およびAlternanを含むDextranタイプ。TPDEXは、特徴づけられたデキストラナーゼの間で最も高い熱安定性を示し、温度が低下することなく砂糖製造で使用するのに適した酵素である可能性があります。
TPDex, a putative dextranase from Thermoanaerobacter pseudethanolicus, was purified as a single 70 kDa band of 7.37 U/mg. Its optimum pH was 5.2 and the enzyme was stable between pH 3.1 and 8.5 at 70 degrees C. A half-life comparison showed that TPDex was stable for 7.4 h at 70 degrees C, whereas Chaetominum dextranase (CEDex), currently used as a dextranase for sugar milling, was stable at 55 degrees C. TPDex showed broad dextranase activity regardless of dextran types, including dextran T2000, 742CB dextran, and alternan. TPDex showed the highest thermostability among the characterized dextranases, and may be a suitable enzyme for use in sugar manufacture without decreased temperature.
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