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Toxicologic pathology2012Aug01Vol.40issue(6)

カプサイシンの発がん性および抗癌生殖の可能性の包括的なレビュー

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Review
概要
Abstract

最も豊富な刺激的な唐辛子胡pepper成分であるカプサイシンへの人間の曝露は、遍在しています。カプサイシンの発がん性の可能性の評価は、in vitroおよびin vivoの遺伝毒性および発がん性アッセイでさまざまな結果をもたらしました。古い研究でテストされたカプサイシンは、多くの場合ペッパー植物抽出物からのものであり、他のカプサイシノイドと多様な不純物が含まれていました。高純度のカプサイシンと標準化されたプロトコルを利用した最近の研究は、カプサイシンの遺伝毒性および発がん性の可能性が非常に低く、カプサイシンの純度が重要であるという証拠を提供します。いくつかの小さな疫学研究は、カプサイシン消費と胃がんまたは胆嚢がんの間のリンクを示唆していますが、既知の発がん物質を伴うカプサイシン含有食品の汚染は、解釈に問題があると示唆しています。DNAに損傷を与え、発がんを促進するカプサイシン代謝物の仮定された能力は、サポートされていません。カプサイシンの抗がん活動は、発がん物質の活性を阻害し、in vitroで多数の癌細胞株のアポトーシスを誘導し、げっ歯類に外植物に染色するため、広く報告されています。カプサイシンの抗がん特性については、多様なメカニズムが仮定されています。1つの仮説は、シトクロムP450酵素の阻害が発がん性物質の活性化をリタードするが、CYP阻害のためのカプサイシンの効力が低いことと矛盾するという仮説です。食事性カプサイシンが化学予防剤として作用する可能性は、現在広く仮定されています。

最も豊富な刺激的な唐辛子胡pepper成分であるカプサイシンへの人間の曝露は、遍在しています。カプサイシンの発がん性の可能性の評価は、in vitroおよびin vivoの遺伝毒性および発がん性アッセイでさまざまな結果をもたらしました。古い研究でテストされたカプサイシンは、多くの場合ペッパー植物抽出物からのものであり、他のカプサイシノイドと多様な不純物が含まれていました。高純度のカプサイシンと標準化されたプロトコルを利用した最近の研究は、カプサイシンの遺伝毒性および発がん性の可能性が非常に低く、カプサイシンの純度が重要であるという証拠を提供します。いくつかの小さな疫学研究は、カプサイシン消費と胃がんまたは胆嚢がんの間のリンクを示唆していますが、既知の発がん物質を伴うカプサイシン含有食品の汚染は、解釈に問題があると示唆しています。DNAに損傷を与え、発がんを促進するカプサイシン代謝物の仮定された能力は、サポートされていません。カプサイシンの抗がん活動は、発がん物質の活性を阻害し、in vitroで多数の癌細胞株のアポトーシスを誘導し、げっ歯類に外植物に染色するため、広く報告されています。カプサイシンの抗がん特性については、多様なメカニズムが仮定されています。1つの仮説は、シトクロムP450酵素の阻害が発がん性物質の活性化をリタードするが、CYP阻害のためのカプサイシンの効力が低いことと矛盾するという仮説です。食事性カプサイシンが化学予防剤として作用する可能性は、現在広く仮定されています。

Human exposure to capsaicin, the most abundant pungent chili pepper component, is ubiquitous. Evaluation of capsaicin's carcinogenic potential has produced variable results in in vitro and in vivo genotoxicity and carcinogenicity assays. The capsaicin tested in older studies was often from pepper plant extracts and included other capsaicinoids and diverse impurities. Recent studies utilizing high-purity capsaicin and standardized protocols provide evidence that the genotoxic and carcinogenic potential of capsaicin is quite low and that the purity of capsaicin is important. Several small epidemiological studies suggest a link between capsaicin consumption and stomach or gall bladder cancer, but contamination of capsaicin-containing foods with known carcinogens renders their interpretation problematic. The postulated ability of capsaicin metabolites to damage DNA and promote carcinogenesis remains unsupported. Anticancer activities of capsaicin have been widely reported, as it inhibits the activity of carcinogens and induces apoptosis in numerous cancer cell lines in vitro and explanted into rodents. Diverse mechanisms have been postulated for capsaicin's anticancer properties. One hypothesis is that inhibition of cytochrome P450 enzymes-particularly CYP2E1-retards carcinogen activation but is contradicted by the low potency of capsaicin for CYP inhibition. The potential for dietary capsaicin to act as a chemopreventative is now widely postulated.

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