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背景/目的:食物繊維の結腸発酵は、遊離脂肪酸(FFA)の減少における短鎖脂肪酸(SCFA)の代謝効果によるインスリン感受性を改善する可能性があります。この研究の主な目的は、正常(<40 PMOL/L、NI)および高(≥40PMOL/L、HI)血漿インスリンの参加者における酢酸塩(AC)の末梢摂取を比較することでした。両方のグループのFFA。 被験者/方法:一晩断食Ni(n = 9)およびHI(n = 9)参加者には、90分間で3つの異なる速度で140 mmol/L酢酸ナトリウムの静脈内(IV)注入が与えられました。注入されたACの総量は51.85 mmolsでした。 結果:NI参加者のACクリアランスは、HI参加者のACクリアランスと有意な差はありませんでした(2.11±0.23対2.09±0.24 ml/min)。FFAは両方のグループに落ちましたが、HI参加者よりもNIで大幅にリバウンドしました(Time×Group Interaction、P = 0.001)。インスリン抵抗性(IR)インデックスの間の有意な相関(インスリン抵抗性(HOMA-IR)、松田、およびインスリン原性指数の恒常性モデル評価)とIV AC注入中のFFAリバウンドも観察されました。 結論:これらの調査結果は、ACの取り込みが両方のグループで類似していることを示唆しています。血漿インスリンが低く、IRインデックスが低い参加者は、FFAのリバウンドが大きかった。これらの結果は、全身循環のAC濃度を増加させると脂肪分解と血漿FFA濃度を減らし、したがってインスリン感受性が向上する可能性があるという仮説を支持しています。インスリン耐性の参加者におけるFFA代謝に対するSCFAの影響を調べるには、より詳細な研究が必要です。
背景/目的:食物繊維の結腸発酵は、遊離脂肪酸(FFA)の減少における短鎖脂肪酸(SCFA)の代謝効果によるインスリン感受性を改善する可能性があります。この研究の主な目的は、正常(<40 PMOL/L、NI)および高(≥40PMOL/L、HI)血漿インスリンの参加者における酢酸塩(AC)の末梢摂取を比較することでした。両方のグループのFFA。 被験者/方法:一晩断食Ni(n = 9)およびHI(n = 9)参加者には、90分間で3つの異なる速度で140 mmol/L酢酸ナトリウムの静脈内(IV)注入が与えられました。注入されたACの総量は51.85 mmolsでした。 結果:NI参加者のACクリアランスは、HI参加者のACクリアランスと有意な差はありませんでした(2.11±0.23対2.09±0.24 ml/min)。FFAは両方のグループに落ちましたが、HI参加者よりもNIで大幅にリバウンドしました(Time×Group Interaction、P = 0.001)。インスリン抵抗性(IR)インデックスの間の有意な相関(インスリン抵抗性(HOMA-IR)、松田、およびインスリン原性指数の恒常性モデル評価)とIV AC注入中のFFAリバウンドも観察されました。 結論:これらの調査結果は、ACの取り込みが両方のグループで類似していることを示唆しています。血漿インスリンが低く、IRインデックスが低い参加者は、FFAのリバウンドが大きかった。これらの結果は、全身循環のAC濃度を増加させると脂肪分解と血漿FFA濃度を減らし、したがってインスリン感受性が向上する可能性があるという仮説を支持しています。インスリン耐性の参加者におけるFFA代謝に対するSCFAの影響を調べるには、より詳細な研究が必要です。
BACKGROUND/OBJECTIVES: Colonic fermentation of dietary fiber may improve insulin sensitivity by the metabolic effects of short chain fatty acids (SCFA) in reducing free fatty acids (FFA). The main objectives of this study were to compare peripheral uptake of acetate (AC) in participants with normal (<40 pmol/l, NI) and high (≥ 40 pmol/l, HI) plasma insulin, and the ability of AC to reduce FFA in both the groups. SUBJECTS/METHODS: Overnight fasted NI (n=9) and HI (n=9) participants were given an intravenous (IV) infusion of 140 mmol/l sodium acetate at three different rates over 90 min. The total amount of AC infused was 51.85 mmols. RESULTS: AC clearance in NI participants was not significantly different than that in HI participants (2.11 ± 0.23 vs 2.09 ± 0.24 ml/min). FFA fell in both the groups, but rebounded to a greater extent in NI than HI participants (time × group interaction, P=0.001). Significant correlations between insulin resistance (IR) indices (homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR), Matsuda and insulinogenic index) vs FFA rebound during IV AC infusion were also observed. CONCLUSIONS: These findings suggest that AC uptake is similar in both the groups. Participants with lower plasma insulin and lower IR indices had a greater FFA rebound. These results support the hypothesis that increasing AC concentrations in the systemic circulation may reduce lipolysis and plasma FFA concentrations and thus improve insulin sensitivity. More in-depth studies are needed to look at the effects of SCFA on FFA metabolism in insulin-resistant participants.
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