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Journal of the American Geriatrics Society2012Aug01Vol.60issue(8)

日本のカリウム、カルシウム、マグネシウムの自己報告された食事摂取、および認知症のリスク:hisayama研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:カリウム、カルシウム、マグネシウムの摂取量が多いかどうかを調査すると、発見認知症のリスクが低下します。 設計:前向きコホート研究。 設定:日本でのHisayamaの研究。 参加者:60歳以上の認知症のない1000人のコミュニティに住む日本人。 測定:カリウム、カルシウム、マグネシウムの摂取量を評価するために、70項目の半定量的食物頻度アンケートを使用しました。Cox比例ハザードモデルを使用して、全原因性認知症とそのサブタイプの発生のためのハザード比(HRS)を推定しました。 結果:17年間のフォローアップ中に、303人の参加者が全原因性認知症を経験しました。これらのうち、98は血管性認知症(VAD)を持ち、166はアルツハイマー病(AD)でした。全原因性認知症の発症のための多変数調整HRSは0.52(95%信頼区間[CI] = 0.30-0.91)、0.64(95%CI = 0.41-1.00)、および0.63(95%CI = 0.40-1.01)は、ポタステス、カルシウム、マグウムスと比較したカルシウムの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さと比較して、0.63(95%CI = 0.40-1.01)でした。四分位数。同様に、VADの開発のHRは0.20(95%CI = 0.07-0.56)、0.24(95%CI = 0.11-0.53)、および0.26(95%CI = 0.11-0.61)は、それぞれカルシウム、およびマグネシウムインテークの最高四分位数でした。これらの鉱物摂取量とADのリスクとの間に線形関連の証拠はありませんでした。 結論:カリウム、カルシウム、およびマグネシウムの自己報告された食事摂取量が多いほど、一般的な日本の人口におけるすべての原因性認知症、特にVADのリスクが低下します。

目的:カリウム、カルシウム、マグネシウムの摂取量が多いかどうかを調査すると、発見認知症のリスクが低下します。 設計:前向きコホート研究。 設定:日本でのHisayamaの研究。 参加者:60歳以上の認知症のない1000人のコミュニティに住む日本人。 測定:カリウム、カルシウム、マグネシウムの摂取量を評価するために、70項目の半定量的食物頻度アンケートを使用しました。Cox比例ハザードモデルを使用して、全原因性認知症とそのサブタイプの発生のためのハザード比(HRS)を推定しました。 結果:17年間のフォローアップ中に、303人の参加者が全原因性認知症を経験しました。これらのうち、98は血管性認知症(VAD)を持ち、166はアルツハイマー病(AD)でした。全原因性認知症の発症のための多変数調整HRSは0.52(95%信頼区間[CI] = 0.30-0.91)、0.64(95%CI = 0.41-1.00)、および0.63(95%CI = 0.40-1.01)は、ポタステス、カルシウム、マグウムスと比較したカルシウムの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さの高さと比較して、0.63(95%CI = 0.40-1.01)でした。四分位数。同様に、VADの開発のHRは0.20(95%CI = 0.07-0.56)、0.24(95%CI = 0.11-0.53)、および0.26(95%CI = 0.11-0.61)は、それぞれカルシウム、およびマグネシウムインテークの最高四分位数でした。これらの鉱物摂取量とADのリスクとの間に線形関連の証拠はありませんでした。 結論:カリウム、カルシウム、およびマグネシウムの自己報告された食事摂取量が多いほど、一般的な日本の人口におけるすべての原因性認知症、特にVADのリスクが低下します。

OBJECTIVES: To investigate whether higher intake of potassium, calcium, and magnesium reduces the risk of incident dementia. DESIGN: Prospective cohort study. SETTING: The Hisayama Study, in Japan. PARTICIPANTS: One thousand eighty-one community-dwelling Japanese individuals without dementia aged 60 and older. MEASUREMENTS: A 70-item semiquantitative food frequency questionnaire was used to assess potassium, calcium, and magnesium intakes. Hazard ratios (HRs) for the development of all-cause dementia and its subtypes were estimated using Cox proportional hazards model. RESULTS: During a 17-year follow-up, 303 participants experienced all-cause dementia; of these, 98 had vascular dementia (VaD), and 166 had Alzheimer's disease (AD). The multivariable-adjusted HRs for the development of all-cause dementia were 0.52 (95% confidence interval [CI] = 0.30-0.91), 0.64 (95% CI = 0.41-1.00), and 0.63 (95% CI = 0.40-1.01) for the highest quartiles of potassium, calcium, and magnesium intake, respectively, compared with the corresponding lowest quartiles. Similarly, the HRs for the development of VaD were 0.20 (95% CI = 0.07-0.56), 0.24 (95% CI = 0.11-0.53), and 0.26 (95% CI = 0.11-0.61) for the highest quartiles of potassium, calcium, and magnesium intake, respectively. There was no evidence of a linear association between these mineral intakes and the risk of AD. CONCLUSION: Higher self-reported dietary intakes of potassium, calcium, and magnesium reduce the risk of all-cause dementia, especially VaD, in the general Japanese population.

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