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過去20年にわたって、大豆の人気は、これらの食品が栄養素の内容とは無関係に健康上の利点を伝えることを示唆する研究のために、一部が増加しています。たとえば、1999年に、米国食品医薬品局は、大豆タンパク質の低コレステロール血症効果に基づいて、大豆とCHDの健康照会を承認しました。しかし、豆腐は、一部の個人に独特の豊富な植物エストロゲン(イソフラボン)含有量が不快な影響を引き起こす可能性があるという懸念のために、近年議論の余地があります。この点で最も注目すべきは、大豆がこの病気を発症するリスクが高い乳がん患者と女性にとって禁忌であるという懸念です。さらに、大豆タンパク質の低コレステロール血症効果が挑戦されています。ただし、最近公開されたメタ分析の結果は、大豆タンパク質が循環LDLコレステロールレベルを約4%低下させることを示しています。また、大豆が脂質レベルへの影響とは無関係にCHDリスクを低下させるという興味深い証拠もあります。乳がんの論争に関して、最近公開された臨床および疫学データは、大豆のイソフラボンが乳がんのリスクを高めるというげっ歯類の観察をサポートしていません。閉経後の女性では、イソフラボン曝露は乳房組織密度や乳房細胞の増殖に悪影響を及ぼさない。さらに、米国と中国の将来の疫学研究の両方が、診断後の大豆の消費が予後の改善に関連していることを示しています。したがって、大豆は、乳がんの状態に関係なくCHDのリスクを減らすことを目的とした食事に含めるための健康食品と女性が考慮する必要があります。
過去20年にわたって、大豆の人気は、これらの食品が栄養素の内容とは無関係に健康上の利点を伝えることを示唆する研究のために、一部が増加しています。たとえば、1999年に、米国食品医薬品局は、大豆タンパク質の低コレステロール血症効果に基づいて、大豆とCHDの健康照会を承認しました。しかし、豆腐は、一部の個人に独特の豊富な植物エストロゲン(イソフラボン)含有量が不快な影響を引き起こす可能性があるという懸念のために、近年議論の余地があります。この点で最も注目すべきは、大豆がこの病気を発症するリスクが高い乳がん患者と女性にとって禁忌であるという懸念です。さらに、大豆タンパク質の低コレステロール血症効果が挑戦されています。ただし、最近公開されたメタ分析の結果は、大豆タンパク質が循環LDLコレステロールレベルを約4%低下させることを示しています。また、大豆が脂質レベルへの影響とは無関係にCHDリスクを低下させるという興味深い証拠もあります。乳がんの論争に関して、最近公開された臨床および疫学データは、大豆のイソフラボンが乳がんのリスクを高めるというげっ歯類の観察をサポートしていません。閉経後の女性では、イソフラボン曝露は乳房組織密度や乳房細胞の増殖に悪影響を及ぼさない。さらに、米国と中国の将来の疫学研究の両方が、診断後の大豆の消費が予後の改善に関連していることを示しています。したがって、大豆は、乳がんの状態に関係なくCHDのリスクを減らすことを目的とした食事に含めるための健康食品と女性が考慮する必要があります。
Over the past 20 years, the popularity of soyafoods has increased in part because of research suggesting that these foods convey health benefits independent of their nutrient content. For example, in 1999, the US Food and Drug Administration approved a health-claim for soyafoods and CHD based on the hypocholesterolaemic effects of soya protein. However, soyafoods have become controversial in recent years because of concerns that their uniquely rich phyto-oestrogen (isoflavone) content may cause untoward effects in some individuals. Most notable in this regard is the concern that soyafoods are contraindicated for breast cancer patients and women at high risk of developing this disease. Furthermore, the hypocholesterolaemic effects of soya protein have been challenged. However, the results of recently published meta-analyses indicate that soya protein directly lowers circulating LDL-cholesterol levels by approximately 4 %. There is also intriguing evidence that soyafoods reduce CHD risk independent of their effects on lipid levels. In regard to the breast cancer controversy, recently published clinical and epidemiological data do not support observations in rodents that soyabean isoflavones increase breast cancer risk. In postmenopausal women, isoflavone exposure does not adversely affect breast tissue density or breast cell proliferation. Furthermore, both US and Chinese prospective epidemiological studies show that post-diagnosis soya consumption is associated with an improved prognosis. Therefore, soyafoods should be considered by women as healthy foods to include in diets aimed at reducing the risk of CHD regardless of their breast cancer status.
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