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Acta medica portuguesa20120101Vol.25issue(1)

[栄養スクリーニングツールの検証]

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PMID:22883243DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Validation Study
概要
Abstract

背景:栄養失調は、支出と栄養素の必要性との間の不均衡です。病院の栄養失調の有病率は、最近の研究によると増加しています。いくつかの要因は、病因や疾患の重症度、栄養不足の期間、患者の年齢と併存疾患など、栄養失調によって引き起こされる臨床症状の大きさに寄与する可能性があります。この状態は、罹患率と死亡率の増加とヘルスケアのコストの増加を引き起こす可能性があり、その結果、入院期間が長くなります。したがって、実用的な栄養スクリーニングツールの使用は、栄養リスクの早期検出、減量またはITの連続性の予防、栄養状態の回復、およびより良い栄養介入を採用することにより、より良い臨床結果を達成するために重要です。 目的:入院時、栄養上の具合achos中、および患者の毎日の訪問中に、入院時に栄養スクリーニングのための事前スクリーニングツールを検証する。 方法:入院中の中年で18歳以上の公立病院の救急治療室で行われた方法論的特性を用いた断面研究。栄養リスクの評価のための2つのプロトコルが適用されました。ゴールドスタンダードと見なされる主観的なグローバル評価と、検証される機器の栄養プリスクリーニングツールです。サンプルは、PTNおよびANSGの年齢、性別の分布、および結果に関連して分析されました。 結果と議論:サンプルの39%は、男性の女性と61%で構成されていました。カッパ係数によるスクリーニング方法の結果間の相関度は0.80でした。感度と特異性はそれぞれ96.9%と80.0%でした。正の予測値は90.65%、負の予測値は92.98%でした。この高い相関は、感度、特異性、正および負の予測値の値と同様に、2つのスクリーニングツール間の実質的な一致を表しています。 結論:栄養前スクリーニングツールは、効率的な栄養プロトコルです。速く、便利で、入院中はいつでも簡単に適用できます。

背景:栄養失調は、支出と栄養素の必要性との間の不均衡です。病院の栄養失調の有病率は、最近の研究によると増加しています。いくつかの要因は、病因や疾患の重症度、栄養不足の期間、患者の年齢と併存疾患など、栄養失調によって引き起こされる臨床症状の大きさに寄与する可能性があります。この状態は、罹患率と死亡率の増加とヘルスケアのコストの増加を引き起こす可能性があり、その結果、入院期間が長くなります。したがって、実用的な栄養スクリーニングツールの使用は、栄養リスクの早期検出、減量またはITの連続性の予防、栄養状態の回復、およびより良い栄養介入を採用することにより、より良い臨床結果を達成するために重要です。 目的:入院時、栄養上の具合achos中、および患者の毎日の訪問中に、入院時に栄養スクリーニングのための事前スクリーニングツールを検証する。 方法:入院中の中年で18歳以上の公立病院の救急治療室で行われた方法論的特性を用いた断面研究。栄養リスクの評価のための2つのプロトコルが適用されました。ゴールドスタンダードと見なされる主観的なグローバル評価と、検証される機器の栄養プリスクリーニングツールです。サンプルは、PTNおよびANSGの年齢、性別の分布、および結果に関連して分析されました。 結果と議論:サンプルの39%は、男性の女性と61%で構成されていました。カッパ係数によるスクリーニング方法の結果間の相関度は0.80でした。感度と特異性はそれぞれ96.9%と80.0%でした。正の予測値は90.65%、負の予測値は92.98%でした。この高い相関は、感度、特異性、正および負の予測値の値と同様に、2つのスクリーニングツール間の実質的な一致を表しています。 結論:栄養前スクリーニングツールは、効率的な栄養プロトコルです。速く、便利で、入院中はいつでも簡単に適用できます。

BACKGROUND: Malnutrition is an imbalance between spending and the need of nutrients. The prevalence of hospital malnutrition is increasing according to recent studies. Several factors may contribute to the magnitude of the clinical manifestations caused by malnutrition, such as etiology and disease's severity, duration of nutritional deficit, patient age and co-morbidities. This condition can cause increased morbidity and mortality and higher costs for healthcare resulting in longer hospital stay. Therefore, the use of a practical nutritional screening tool is important to enable early detection of nutritional risk, aiming the prevention of weight loss or it continuity, recovery of nutritional status, and achieving a better clinical outcome by adopting better nutritional interventions. OBJECTIVE: To validate the pre-screening tool for nutritional screening upon admission, during the nutritional anamnesis, and during the patient's daily visit. METHOD: Cross-sectional study with methodological character performed in the emergency room of a public hospital with 196 patients of both sexes, hospitalized, with middle age greater than or equal to 18 years. Two protocols for the assessment of nutritional risk were applied: the Subjective Global Assessment, considered the gold standard, and the Nutrition Pre-screening tool, instrument to be validated. The sample was analysed in relation to age, gender distribution and results of the PTN and ANSG. RESULTS AND DISCUSSION: 39% of the sample consisted of females and 61% for males. The correlation degree between the results of the screening methods according to the Kappa coefficient was 0.80. The sensitivity and specificity were 96.9% and 80.0% respectively. The positive predictive value was 90.65% and negative predictive value of 92.98%. This high correlation found, as well as the values for sensitivity, specificity and positive and negative predictive values are representative of a substantial agreement between the two screening tools. CONCLUSION: Nutrition Pre-screening tool is an efficient nutritional protocol; it is fast, convenient and easily applied at any time during hospitalization.

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