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The British journal of nutrition2013Apr28Vol.109issue(8)

α-リノレン性の共役リノール酸とワクセン酸を自然に濃縮した羊チーズは、脂質プロファイルを改善し、高コレステロール血症被験者の血漿中のアナンダミドを減少させます

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

乳製品脂肪の摂取は、長い間CVDの危険因子と見なされてきました。牧草および食事脂質補給は、α-リノレン酸(ALA)、共役リノール酸(CLA)およびワクセン酸(VA)の含有量を増加させるために、反min的栄養における信頼できる戦略であると報告されています。。本研究では、ALA、CLA、およびVAで自然に濃縮された羊チーズの消費が、軽度の高コレステロール血症被験者の血漿脂質およびエンドカンナビノイドプロファイルを修正するかどうかを検証することを目的としました。軽度の高コレステロール血症(総コレステロール5・68-7・49 mmol/L)と診断された合計42人の成人ボランティア(19人の男性と23人の女性)がランダムに90 g/dのコントロールまたは豊富なチーズを食べるように割り当てられました3週間、3週間のウォッシュアウト後のクロスオーバーで。血漿脂質、エンドカンナビノイド、アディポキン、炎症マーカーが測定されました。濃縮チーズの摂取量は、CLA、VA、N-3脂肪酸ALAおよびEPAの血漿濃度を大幅に増加させ、エンドカンナビノイドアナンダミドの濃度をより著しく減少させました。LDLコレステロールは大幅に減少しました(7%)。炎症マーカーのレベルに変化は検出されませんでした。しかし、アナンダミドとレプチンの血漿レベルの間に有意な相関が見られました。コントロールチーズは、測定されたパラメーターのいずれも変更しませんでした。得られた結果は、乳製品脂肪の摂取が高コレステロール血症の被験者にとって有害であるという見解を支持していません。実際、彼らは、自然に濃縮されたチーズが血漿脂質プロファイルを改善し、より著しく著しく減少するため、有益な特性を持っていることを示しています。

乳製品脂肪の摂取は、長い間CVDの危険因子と見なされてきました。牧草および食事脂質補給は、α-リノレン酸(ALA)、共役リノール酸(CLA)およびワクセン酸(VA)の含有量を増加させるために、反min的栄養における信頼できる戦略であると報告されています。。本研究では、ALA、CLA、およびVAで自然に濃縮された羊チーズの消費が、軽度の高コレステロール血症被験者の血漿脂質およびエンドカンナビノイドプロファイルを修正するかどうかを検証することを目的としました。軽度の高コレステロール血症(総コレステロール5・68-7・49 mmol/L)と診断された合計42人の成人ボランティア(19人の男性と23人の女性)がランダムに90 g/dのコントロールまたは豊富なチーズを食べるように割り当てられました3週間、3週間のウォッシュアウト後のクロスオーバーで。血漿脂質、エンドカンナビノイド、アディポキン、炎症マーカーが測定されました。濃縮チーズの摂取量は、CLA、VA、N-3脂肪酸ALAおよびEPAの血漿濃度を大幅に増加させ、エンドカンナビノイドアナンダミドの濃度をより著しく減少させました。LDLコレステロールは大幅に減少しました(7%)。炎症マーカーのレベルに変化は検出されませんでした。しかし、アナンダミドとレプチンの血漿レベルの間に有意な相関が見られました。コントロールチーズは、測定されたパラメーターのいずれも変更しませんでした。得られた結果は、乳製品脂肪の摂取が高コレステロール血症の被験者にとって有害であるという見解を支持していません。実際、彼らは、自然に濃縮されたチーズが血漿脂質プロファイルを改善し、より著しく著しく減少するため、有益な特性を持っていることを示しています。

Intake of dairy fat has long been considered as a risk factor for CVD. Pasture and dietary lipid supplementation have been reported to be reliable strategies in ruminant nutrition, in order to increase the content of α-linolenic acid (ALA), conjugated linoleic acid (CLA) and vaccenic acid (VA), and decrease SFA in milk fat. In the present study, we aimed at verifying whether consumption of a sheep cheese, naturally enriched in ALA, CLA and VA, would modify the plasma lipid and endocannabinoid profiles in mildly hypercholesterolaemic subjects. A total of forty-two adult volunteers (nineteen males and twenty-three females) with diagnosed mildly hypercholesterolaemia (total cholesterol 5·68-7·49 mmol/l) were randomly assigned to eat 90 g/d of a control or enriched cheese for 3 weeks, with a cross-over after 3 weeks of washout. Plasma lipids, endocannabinoids, adipokines and inflammatory markers were measured. The intake of enriched cheese significantly increased the plasma concentrations of CLA, VA, the n-3 fatty acids ALA and EPA, and more remarkably decreased that of the endocannabinoid anandamide. LDL-cholesterol decreased significantly (7%). No changes were detected in the levels of inflammatory markers; however, a significant correlation was found between the plasma levels of anandamide and leptin. The control cheese modified none of the parameters measured. The results obtained do not support the view that intake of dairy fat is detrimental to hypercholesterolaemic subjects. Indeed, they show that a naturally enriched cheese possesses beneficial properties, since it ameliorates the plasma lipid profile, and more remarkably reduces endocannabinoid biosynthesis.

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