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異なる温度での多層乳剤におけるオストワルド熟成の動態に対する界面架橋、層の厚さ、層密度の影響を調査しました。液滴の成長速度は、静的光散乱を使用して0.5%(w/w)N-Octane、N-Decane、およびN-ドデカン油中の乳剤の液滴サイズ分布の変化を監視することにより測定されました。Lifshitz-Slyozov-Wagner理論を使用して、オストワルドの熟成率を計算しました。魚のゼラチンまたはホエイタンパク質分離株(WPI)界面膜への糖ビートペクチンの静電沈着に基づく連続2段階プロセスを使用して、油滴の界面特性を操作しました。ラッカーゼを魚のゼラチン - ビートペクチンエマルジョンに加えて、フェルル酸基を介した吸着ペクチン分子の架橋を促進しましたが、熱はWPIおよびヘリックスコイルの魚ゼラチンの架橋を促進するために誘導されました。N-アルカンの鎖長が減少するにつれて、単層、二重層、架橋エマルジョンの熟成速度が増加しました。架橋魚のゼラチン - ビートペクチンコーティング液滴を含むエマルジョンは、魚のゼラチン安定化液滴(7.3±0.2×10)M(-26)M(-26)M(-26)M(-26)M(-26)M(3)/s)、これは保護ネットワークの形成に起因していました。結果は、界面の物理的または酵素的バイオポリマー交配リンクが、連続相の液滴間のアルカンの分子輸送を減少させる可能性があることを示唆しています。
異なる温度での多層乳剤におけるオストワルド熟成の動態に対する界面架橋、層の厚さ、層密度の影響を調査しました。液滴の成長速度は、静的光散乱を使用して0.5%(w/w)N-Octane、N-Decane、およびN-ドデカン油中の乳剤の液滴サイズ分布の変化を監視することにより測定されました。Lifshitz-Slyozov-Wagner理論を使用して、オストワルドの熟成率を計算しました。魚のゼラチンまたはホエイタンパク質分離株(WPI)界面膜への糖ビートペクチンの静電沈着に基づく連続2段階プロセスを使用して、油滴の界面特性を操作しました。ラッカーゼを魚のゼラチン - ビートペクチンエマルジョンに加えて、フェルル酸基を介した吸着ペクチン分子の架橋を促進しましたが、熱はWPIおよびヘリックスコイルの魚ゼラチンの架橋を促進するために誘導されました。N-アルカンの鎖長が減少するにつれて、単層、二重層、架橋エマルジョンの熟成速度が増加しました。架橋魚のゼラチン - ビートペクチンコーティング液滴を含むエマルジョンは、魚のゼラチン安定化液滴(7.3±0.2×10)M(-26)M(-26)M(-26)M(-26)M(-26)M(3)/s)、これは保護ネットワークの形成に起因していました。結果は、界面の物理的または酵素的バイオポリマー交配リンクが、連続相の液滴間のアルカンの分子輸送を減少させる可能性があることを示唆しています。
The influence of interfacial crosslinking, layer thickness and layer density on the kinetics of Ostwald ripening in multilayered emulsions at different temperatures was investigated. Growth rates of droplets were measured by monitoring changes in the droplet size distributions of 0.5% (w/w) n-octane, n-decane, and n-dodecane oil-in-water emulsions using static light scattering. Lifshitz-Slyozov-Wagner theory was used to calculate Ostwald ripening rates. A sequential two step process, based on electrostatic deposition of sugar beet pectin onto fish gelatin or whey protein isolate (WPI) interfacial membranes, was used to manipulate the interfacial properties of the oil droplets. Laccase was added to the fish gelatin-beet pectin emulsions to promote crosslinking of adsorbed pectin molecules via ferulic acid groups, whereas heat was induced to promote crosslinking of WPI and helix coil transitions of fish gelatin. Ripening rates of single-layered, double-layered and crosslinked emulsions increased as the chain length of the n-alkanes decreased. Emulsions containing crosslinked fish gelatin-beet pectin coated droplets had lower droplet growth rates (3.1±0.3×10(-26) m(3)/s) than fish gelatin-stabilized droplets (7.3±0.2×10(-26) m(3)/s), which was attributed to the formation of a protective network. Results suggest that physical or enzymatic biopolymer-crosslinking of interfaces may reduce the molecular transport of alkanes between the droplets in the continuous phase.
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