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背景:菌血症とその合併症は、入院患者の罹患率と死亡率の重要な原因です。しかし、血液培養の収量は比較的低く、細菌汚染による多くの偽陽性の結果があります。 方法:患者の食物消費と菌血症の存在との関係を調査しました。これは、2005年1月から2009年12月の間に血液培養分析を受けた1179人の患者のコホートの観察分析でした。胃腸疾患や化学療法で治療された悪性疾患などの食欲不振症状の患者は除外されました。食物消費は、血液培養の前の食事中に消費される食物の割合として看護師によって評価されました。グループ化は次のとおりでした:低消費量(<50%)、中程度(> 50%から<80%)、および高(> 80%)。 結果:患者の39.8%で低消費が観察され、17.8%で中程度、41.6%で高い消費が観察されました。平均体温は38.1±1.1°Cでした。菌血症は、それぞれ18.5%、3.9%、および1.4%で、それぞれ低、中程度、および高食品消費群の患者の1.4%で存在しました。負の予測値は98.3%であり、良好な食物摂取の環境では菌血症が非常に低いことを示唆しています。 結論:菌血症は、血液培養時に適切な食物消費を維持する入院患者ではありそうもない発生です。
背景:菌血症とその合併症は、入院患者の罹患率と死亡率の重要な原因です。しかし、血液培養の収量は比較的低く、細菌汚染による多くの偽陽性の結果があります。 方法:患者の食物消費と菌血症の存在との関係を調査しました。これは、2005年1月から2009年12月の間に血液培養分析を受けた1179人の患者のコホートの観察分析でした。胃腸疾患や化学療法で治療された悪性疾患などの食欲不振症状の患者は除外されました。食物消費は、血液培養の前の食事中に消費される食物の割合として看護師によって評価されました。グループ化は次のとおりでした:低消費量(<50%)、中程度(> 50%から<80%)、および高(> 80%)。 結果:患者の39.8%で低消費が観察され、17.8%で中程度、41.6%で高い消費が観察されました。平均体温は38.1±1.1°Cでした。菌血症は、それぞれ18.5%、3.9%、および1.4%で、それぞれ低、中程度、および高食品消費群の患者の1.4%で存在しました。負の予測値は98.3%であり、良好な食物摂取の環境では菌血症が非常に低いことを示唆しています。 結論:菌血症は、血液培養時に適切な食物消費を維持する入院患者ではありそうもない発生です。
BACKGROUND: Bacteremia and its complications are important causes of morbidity and mortality in hospitalized patients. However, the yield of blood cultures is relatively low, with many false-positive results from bacterial contamination. METHODS: We investigated the relationship between patient food consumption and the presence of bacteremia. This was an observational analysis of a cohort of 1179 patients who underwent blood culture analysis between January 2005 and December 2009. Patients with anorexia-inducing conditions, such as gastrointestinal illness and malignant disease treated with chemotherapy, were excluded. Food consumption was rated by nurses as the percentage of food consumed during the meal preceding the blood culture. Groupings were as follows: low consumption (<50%), moderate (>50% to <80%), and high (>80%). RESULTS: Low consumption was observed in 39.8% of patients, moderate in 17.8%, and high in 41.6%. The average body temperature was 38.1 ± 1.1°C. Bacteremia was present in 18.5%, 3.9%, and 1.4% of patients in the low, moderate, and high food consumption groups, respectively. The negative predictive value was 98.3%, suggesting that bacteremia is very unlikely in the setting of good food intake. CONCLUSION: Bacteremia is an unlikely occurrence in hospitalized patients who maintain adequate food consumption at the time of blood culture.
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