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Revista Argentina de microbiologia20120101Vol.44issue(3)

搾乳慣行とバルクタンクミルクの精神栄養性細菌数との関連

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PMID:23102468DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

この研究の目的は、アルゼンチンの酪農場のバルクタンクミルクの精神栄養性細菌数の農業上の危険因子を決定することでした。27の乳製品農場のバルクタンクからの生乳サンプルは、総精神栄養性カウント(TPC)、タンパク質分解精神栄養カウント(PPC)および脂肪分解精神栄養カウント(LPC)(依存または結果変数)について検査されました。インフラストラクチャの条件、搾乳機器、搾乳管理(独立変数)を記録する調査が実施されました。二変量関連の証明とロジスティック回帰分析を使用して、独立変数と精神栄養性の細菌数との関連性を決定しました。プレート熱交換器またはバレルタンクで冷却された牛乳は、それぞれ16.39および10.52倍であり、それぞれバルクタンクで冷却された牛乳と比較して、高品質の牛乳用に確立された標準よりもTPCおよびPPCを生成する可能性が高かった。冷却タンクの定期的な洗浄(週に3回または毎日)は、搾乳時間中に搾乳器が手を洗わなかった農場よりも低いTPC(約1.5ログCFU/mL)に関連していたため、7.81倍高い可能性が高くなります。PPC。LPCと独立変数のいずれにも関連性は見つかりませんでした。ロジスティック回帰モデルでTPCとPPCに関連付けられた唯一の変数は、農場で使用される冷蔵システムでした。バルクミルク冷却タンクを持っている酪農場は、最低の細菌数を生み出しました。この研究の結果は、農場で使用される冷却システムのタイプの重要性と、乳製品農場で低いpshychrotrothicカウントを取得するための適切な衛生的な維持の両方の重要性を強調しています。

この研究の目的は、アルゼンチンの酪農場のバルクタンクミルクの精神栄養性細菌数の農業上の危険因子を決定することでした。27の乳製品農場のバルクタンクからの生乳サンプルは、総精神栄養性カウント(TPC)、タンパク質分解精神栄養カウント(PPC)および脂肪分解精神栄養カウント(LPC)(依存または結果変数)について検査されました。インフラストラクチャの条件、搾乳機器、搾乳管理(独立変数)を記録する調査が実施されました。二変量関連の証明とロジスティック回帰分析を使用して、独立変数と精神栄養性の細菌数との関連性を決定しました。プレート熱交換器またはバレルタンクで冷却された牛乳は、それぞれ16.39および10.52倍であり、それぞれバルクタンクで冷却された牛乳と比較して、高品質の牛乳用に確立された標準よりもTPCおよびPPCを生成する可能性が高かった。冷却タンクの定期的な洗浄(週に3回または毎日)は、搾乳時間中に搾乳器が手を洗わなかった農場よりも低いTPC(約1.5ログCFU/mL)に関連していたため、7.81倍高い可能性が高くなります。PPC。LPCと独立変数のいずれにも関連性は見つかりませんでした。ロジスティック回帰モデルでTPCとPPCに関連付けられた唯一の変数は、農場で使用される冷蔵システムでした。バルクミルク冷却タンクを持っている酪農場は、最低の細菌数を生み出しました。この研究の結果は、農場で使用される冷却システムのタイプの重要性と、乳製品農場で低いpshychrotrothicカウントを取得するための適切な衛生的な維持の両方の重要性を強調しています。

The objective of this work was to determine on-farm risk factors for psychrotrophic bacterial counts in bulk tank milk from dairy farms in Argentina. Raw milk samples from bulk tanks of 27 dairy farms were examined for total psychrotrophic counts (TPC), proteolytic psychrotrophic counts (PPC) and lipolytic psychrotrophic counts (LPC) (dependent or outcome variables). A survey recording infrastructure conditions, milking equipment and milking management (independent variables) was performed. Bivariate association proofs and logistic regression analyses were used to determine association between independent variables and psychrotrophic bacterial counts. Milk cooled in plate heat exchangers or barrel tanks were 16.39 and 10.52 times more likely to yield TPC and PPC above the standard established for high quality milk compared with milk cooled in bulk tanks, respectively. Periodic cleaning of cooling tanks (3 times a week or daily) was associated with lower TPC (approximately 1.5 log CFU/ml) than weekly cleaning frequency and farms where milkers did not wash their hands during milking time were 7.81 times more likely to have higher PPC. No association was found between LPC and any of the independent variables. The only variable associated with TPC and PPC in a logistic regression model was the refrigeration system used on the farm. Dairy farms that possessed bulk milk cooling tanks yielded the lowest bacterial counts. Results of this study highlight the importance of both the type of cooling system used on the farm and its adequate hygienic maintenance for obtaining low pshychrotrophic counts at dairy farm.

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