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The British journal of nutrition2012Aug01Vol.108 Suppl 2issue()

タンパク質消化率補正アミノ酸スコア(PDCAA)の利点と制限ヒトの食事のタンパク質品質を評価する方法として

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

PDCAASは、タンパク質の品質を評価するために広く使用されているアッセイです。これは、テストタンパク質の最初の制限アミノ酸と参照アミノ酸パターンの対応するアミノ酸との比率に由来し、真の糞便n消化率のために修正された化学スコアです。100%を超える化学スコアは100%に切り捨てられます。PDCAAの利点は、その単純さと人間のタンパク質要件との直接的な関係です。制限は次のとおりです。参照パターンは、組織の成長と維持のための最小アミノ酸要件に基づいており、必ずしも最適な摂取量を反映しているわけではありません。高品質のタンパク質の切り捨てられたPDCAAは、低品質のタンパク質における低レベルの食事の必須アミノ酸をサプリメントとして補償するために、これらのタンパク質の能力に関する情報を提供しません。糞便n消化率は、回腸に吸収されなかった不可欠なアミノ酸の結腸からの損失を考慮していない可能性があります。いくつかの植物タンパク質源におけるレクチンやトリプシン阻害剤などの抗栄養因子は、アミノ酸の内因性損失の増加を引き起こす可能性があります。これは、動物飼料に特に関連する問題です。アミノ酸補給がタンパク質源の生物学的効率を完全に回復できるという仮定は、食事タンパク質に存在する補充された遊離アミノ酸とアミノ酸の間の消化と吸収の動態が異なるため、間違っています。

PDCAASは、タンパク質の品質を評価するために広く使用されているアッセイです。これは、テストタンパク質の最初の制限アミノ酸と参照アミノ酸パターンの対応するアミノ酸との比率に由来し、真の糞便n消化率のために修正された化学スコアです。100%を超える化学スコアは100%に切り捨てられます。PDCAAの利点は、その単純さと人間のタンパク質要件との直接的な関係です。制限は次のとおりです。参照パターンは、組織の成長と維持のための最小アミノ酸要件に基づいており、必ずしも最適な摂取量を反映しているわけではありません。高品質のタンパク質の切り捨てられたPDCAAは、低品質のタンパク質における低レベルの食事の必須アミノ酸をサプリメントとして補償するために、これらのタンパク質の能力に関する情報を提供しません。糞便n消化率は、回腸に吸収されなかった不可欠なアミノ酸の結腸からの損失を考慮していない可能性があります。いくつかの植物タンパク質源におけるレクチンやトリプシン阻害剤などの抗栄養因子は、アミノ酸の内因性損失の増加を引き起こす可能性があります。これは、動物飼料に特に関連する問題です。アミノ酸補給がタンパク質源の生物学的効率を完全に回復できるという仮定は、食事タンパク質に存在する補充された遊離アミノ酸とアミノ酸の間の消化と吸収の動態が異なるため、間違っています。

PDCAAS is a widely used assay for evaluating protein quality. It is a chemical score, which is derived from the ratio between the first limiting amino acid in a test protein and the corresponding amino acid in a reference amino acid pattern and corrected for true faecal N digestibility. Chemical scores exceeding 100 % are truncated to 100 %. The advantages of the PDCAAS are its simplicity and direct relationship to human protein requirements. The limitations are as follows: the reference pattern is based on the minimum amino acid requirements for tissue growth and maintenance and does not necessarily reflect the optimum intake. Truncated PDCAAS of high-quality proteins do not give any information about the power of these proteins to compensate, as a supplement, for low levels of dietary essential amino acids in low-quality proteins. It is likely that faecal N digestibility does not take into account the loss from the colon of indispensable amino acids that were not absorbed in the ileum. Anti-nutritional factors, such as lectins and trypsin inhibitors, in several plant protein sources can cause heightened endogenous losses of amino acids, an issue which is particularly relevant in animal feedstuffs. The assumption that amino acid supplementation can completely restore biological efficiency of the protein source is incorrect since the kinetics of digestion and absorption between supplemented free amino acids and amino acids present in dietary proteins, are different.

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