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近年の疫学的および臨床研究により、緑茶または紅茶の定期的な消費は、虚血性脳卒中を含む心血管疾患のリスクを大幅に減らすことが示されています。このレビューでは、その組成における茶および物質の作用のその他の作用メカニズムの抗アテロジェン、抗血小板、抗酸化、抗炎症性、およびその他の作用メカニズムの臨床的および実験的研究を提示します。お茶とその成分の効果は、長期的と短期的な消費の後に記述されます。脳血管疾患に対する保護の可能性のあるメカニズムにおけるカテキンと特定のアミノ酸L-テアニンの役割について説明します。
近年の疫学的および臨床研究により、緑茶または紅茶の定期的な消費は、虚血性脳卒中を含む心血管疾患のリスクを大幅に減らすことが示されています。このレビューでは、その組成における茶および物質の作用のその他の作用メカニズムの抗アテロジェン、抗血小板、抗酸化、抗炎症性、およびその他の作用メカニズムの臨床的および実験的研究を提示します。お茶とその成分の効果は、長期的と短期的な消費の後に記述されます。脳血管疾患に対する保護の可能性のあるメカニズムにおけるカテキンと特定のアミノ酸L-テアニンの役割について説明します。
Epidemiological and clinical studies in recent years have shown that regular consumption of green or black tea significantly reduces the risk of cardiovascular diseases, including ischemic stroke. This review presents the clinical and experimental studies of the antiatherogenic, antiplatelet, antioxidant, antiinflammatory and other mechanisms of action of tea and substances in its composition. Effects of tea and its components, are described after long-term, and a short-term consumption. The role of catechins and specific amino acid L-theanine in the possible mechanisms of protection against cerebrovascular disease are discussed.
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