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Journal of agricultural and food chemistry2012Dec26Vol.60issue(51)

固体キャリアに固定化されたβ-グルコシダーゼによる黒豆乳における2つのイソフラボンアグリコンの濃縮

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

黒い大豆牛乳中のイソフラボンの脱グリコシル化のための触媒システムが確立されました。ガラスミクロスフェアに共有結合して固定化されたβ-グルコシダーゼは、他のキャリアよりもPNPGのp-ニトロフェノールへの変換の有意な効率を示しました。PNPG加水分解の最適温度は40°Cであり、30分で完全な反応に達することができます。40を超えるバッチ反応について、運用上の再利用性が確認されました。さらに、貯蔵安定性の検証は、ガラス微小圏触媒システムが40日間最高の触媒活性を維持できることを実証しました。イソフラボングリコシドの脱グリコシル化が測定された速度定数(k)、イソフラボングリコシドの脱グリコシル化の50%が到達した時間(τ(50))が測定され、完全な達成に必要な時間(τ(完全))を含む速度論的パラメーター(k)イソフラボングリコシドの脱グリコシル化は、0.35±0.04分(-1)、2.04±0.25分、および30分(daidzinの場合)および0.65±0.03分(-1)、1.19±0.08分、および20分(ゲニスチンの場合)でした。。HPLCの結果は、この酵素システムが完全なイソフラボンの脱グリコシル化に到達するのにわずか30分かかったことを明らかにし、黒い豆乳の総イソフラボンのアグリコン含有量は、ガラス微小圏の酵素システムによる30分間の治療下で51.42±0.17%増加しました。

黒い大豆牛乳中のイソフラボンの脱グリコシル化のための触媒システムが確立されました。ガラスミクロスフェアに共有結合して固定化されたβ-グルコシダーゼは、他のキャリアよりもPNPGのp-ニトロフェノールへの変換の有意な効率を示しました。PNPG加水分解の最適温度は40°Cであり、30分で完全な反応に達することができます。40を超えるバッチ反応について、運用上の再利用性が確認されました。さらに、貯蔵安定性の検証は、ガラス微小圏触媒システムが40日間最高の触媒活性を維持できることを実証しました。イソフラボングリコシドの脱グリコシル化が測定された速度定数(k)、イソフラボングリコシドの脱グリコシル化の50%が到達した時間(τ(50))が測定され、完全な達成に必要な時間(τ(完全))を含む速度論的パラメーター(k)イソフラボングリコシドの脱グリコシル化は、0.35±0.04分(-1)、2.04±0.25分、および30分(daidzinの場合)および0.65±0.03分(-1)、1.19±0.08分、および20分(ゲニスチンの場合)でした。。HPLCの結果は、この酵素システムが完全なイソフラボンの脱グリコシル化に到達するのにわずか30分かかったことを明らかにし、黒い豆乳の総イソフラボンのアグリコン含有量は、ガラス微小圏の酵素システムによる30分間の治療下で51.42±0.17%増加しました。

A catalytic system for deglycosylation of isoflavone in black soybean milk was established. β-Glucosidase which was covalently immobilized onto the glass microspheres exhibited a significant efficiency for the conversion of pNPG to p-nitrophenol over other carriers. The optimum temperature for pNPG hydrolysis was 40 °C, and complete reaction can be reached in 30 min. Operational reusability was confirmed for more than 40 batch reactions. Moreover, the storage stability verification demonstrated that the glass microsphere catalytic system was capable of sustaining its highest catalytic activity for 40 days. The kinetic parameters, including rate constant (K) at which isoflavone glycosides deglycosylation were determined, the time (τ(50)) in which 50% of isoflavone glycosides deglycosylation was reached, and the time (τ(complete)) required to achieve complete isoflavone glycosides deglycosylation, were 0.35 ± 0.04 min(-1), 2.04 ± 0.25 min, and 30 min (for daidzin) and 0.65 ± 0.03 min(-1), 1.19 ± 0.08 min, and 20 min (for genistin), respectively. HPLC results revealed that this enzyme system took only 30 min to reach complete isoflavone deglycosylation and the aglycone content in the total isoflavones in black soymilk was enriched by 51.42 ± 0.17% under a 30 min treatment by the glass microsphere enzymatic system.

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