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Journal of agricultural and food chemistry2013Jan16Vol.61issue(2)

バイオエタノール生産のための正常およびワックス状のコーンスターチの特性評価

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.
概要
Abstract

この研究の目的は、寒い発酵プロセスを使用して正常とワクシーのトウモロコシの間でエタノール産生を比較し、エタノール生産に対する澱粉構造と特性の影響を理解することでした。エタノールは、正常およびワックスのトウモロコシの核の澱粉含有量と正の相関(p <0.01)を生成します。ワクシーコーンの平均デンプンエタノール変換効率(93.0%)は、通常のトウモロコシのそれよりもかなり大きかった(88.2%)。ワックス状のコーン澱粉は、通常のコーンアミロペクチンよりも平均枝鎖長が短い非常に少ないアミロースとほとんどがアミロペクチンで構成されていました。回帰分析により、ワクシーコーン澱粉の長い枝鎖の平均長さと長い枝鎖の長さ(dp> 37)の割合が、デンプン加水分解速度とエタノール収率と負の相関があることが示されました。これらの結果は、通常およびワックス状のトウモロコシの澱粉の構造と特性が、寒冷発酵プロセスを使用してエタノール収量に大きな影響を与えることを示しています。

この研究の目的は、寒い発酵プロセスを使用して正常とワクシーのトウモロコシの間でエタノール産生を比較し、エタノール生産に対する澱粉構造と特性の影響を理解することでした。エタノールは、正常およびワックスのトウモロコシの核の澱粉含有量と正の相関(p <0.01)を生成します。ワクシーコーンの平均デンプンエタノール変換効率(93.0%)は、通常のトウモロコシのそれよりもかなり大きかった(88.2%)。ワックス状のコーン澱粉は、通常のコーンアミロペクチンよりも平均枝鎖長が短い非常に少ないアミロースとほとんどがアミロペクチンで構成されていました。回帰分析により、ワクシーコーン澱粉の長い枝鎖の平均長さと長い枝鎖の長さ(dp> 37)の割合が、デンプン加水分解速度とエタノール収率と負の相関があることが示されました。これらの結果は、通常およびワックス状のトウモロコシの澱粉の構造と特性が、寒冷発酵プロセスを使用してエタノール収量に大きな影響を与えることを示しています。

Objectives of this study were to compare ethanol production between normal and waxy corn using a cold fermentation process and to understand effects of starch structures and properties on ethanol production. Ethanol yields positively correlated (p < 0.01) with starch contents of kernels of the normal and waxy corn. The average starch-ethanol conversion efficiency of waxy corn (93.0%) was substantially greater than that of normal corn (88.2%). Waxy corn starch consisted of very little amylose and mostly amylopectin that had a shorter average branch chain length than normal corn amylopectin. Regression analyses showed that average amylopectin branch chain lengths and percentage of long branch chains (DP > 37) of waxy corn starch negatively correlated with the starch hydrolysis rate and the ethanol yield. These results indicated that starch structures and properties of the normal and waxy corn had significant effects on the ethanol yield using a cold fermentation process.

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