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19世紀のアイスクリームの人気が高まっているため、このデザートに起因する食物媒介性疾患の発生率が爆発しました。「アイスクリーム中毒」と呼ばれる神秘的で時には致命的な病気の原因を理解するのに苦労している、ビクトリア朝の医師と科学者は、有毒なバニラ、アイスクリーム冷凍庫のガルバニズム、極端な消化不良を含む理論を進めました。1880年代後半、ビクターC.ヴォーンのアイスクリーム中毒はプトマイン「チロトキシコン」に起因する可能性があるという議論は、広範囲にわたる受け入れを受けました。現在まで、歴史家は、19世紀後半の科学的思考と公衆衛生の両方の進化を形作る際の食中毒のプトマイン理論が果たす役割を無視してきました。アイスクリーム中毒のケースは、プトマインのアイデアの出現、影響、衰退を示しています。
19世紀のアイスクリームの人気が高まっているため、このデザートに起因する食物媒介性疾患の発生率が爆発しました。「アイスクリーム中毒」と呼ばれる神秘的で時には致命的な病気の原因を理解するのに苦労している、ビクトリア朝の医師と科学者は、有毒なバニラ、アイスクリーム冷凍庫のガルバニズム、極端な消化不良を含む理論を進めました。1880年代後半、ビクターC.ヴォーンのアイスクリーム中毒はプトマイン「チロトキシコン」に起因する可能性があるという議論は、広範囲にわたる受け入れを受けました。現在まで、歴史家は、19世紀後半の科学的思考と公衆衛生の両方の進化を形作る際の食中毒のプトマイン理論が果たす役割を無視してきました。アイスクリーム中毒のケースは、プトマインのアイデアの出現、影響、衰退を示しています。
With the increasing popularity of ice cream in the nineteenth century, the incidence of foodborne illness attributed to this dessert exploded. Struggling to understand the causes of the mysterious and sometimes lethal ailment called "ice cream poisoning," Victorian doctors and scientists advanced theories including toxic vanilla, galvanism in ice cream freezers, and extreme indigestion. In the late 1880s Victor C. Vaughan's argument that ice cream poisoning could be attributed to the ptomaine "tyrotoxicon" received widespread acceptance. To date historians have neglected the role played by the ptomaine theory of food poisoning in shaping the evolution of both scientific thinking and public health in the late nineteenth century. The case of ice cream poisoning illustrates the emergence, impact, and decline of the ptomaine idea.
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