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Molecular & cellular proteomics : MCP2013Mar01Vol.12issue(3)

翻訳後の修飾と表現型特性の変動をリンクします

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

酵素は翻訳後に変更され、異なる特性を持つアイソフォームにつながる可能性があります。アイソフォームの定量的変動の表現型の結果は研究されていません。サッカロミセスセレビシアの酵素の存在量とアルコール発酵、代謝特性、および成長関連の特性の存在量とアイソフォームの関係を分析するために、定量的プロテオミクスを使用しました。発酵プロテオームに割り当てられた酵素プールは、培地および考慮される株に一定でしたが、個々の酵素の豊富さに変動があり、時にはそれらのアイソフォームがはるかに多くあり、それは総タンパク質の存在量と貿易に対する選択的制約の存在を示唆しています。アイソフォーム間のオフ。一部のアイソフォームの豊富さの変動は、代謝特性と成長関連の特性に有意に関連していました。特に、細胞サイズと最大集団サイズは、アルコールデヒドロゲナーゼのN末端アセチル化の程度と非常に相関していました。発酵プロテオームは、株の各食物加工起源についていくつかのアイソフォームの微分ターゲティングを通じて、人間の選択によって形作られることがわかった。これらの結果は、代謝および生活史の特性の多様性における翻訳後の修正の重要性を強調しています。

酵素は翻訳後に変更され、異なる特性を持つアイソフォームにつながる可能性があります。アイソフォームの定量的変動の表現型の結果は研究されていません。サッカロミセスセレビシアの酵素の存在量とアルコール発酵、代謝特性、および成長関連の特性の存在量とアイソフォームの関係を分析するために、定量的プロテオミクスを使用しました。発酵プロテオームに割り当てられた酵素プールは、培地および考慮される株に一定でしたが、個々の酵素の豊富さに変動があり、時にはそれらのアイソフォームがはるかに多くあり、それは総タンパク質の存在量と貿易に対する選択的制約の存在を示唆しています。アイソフォーム間のオフ。一部のアイソフォームの豊富さの変動は、代謝特性と成長関連の特性に有意に関連していました。特に、細胞サイズと最大集団サイズは、アルコールデヒドロゲナーゼのN末端アセチル化の程度と非常に相関していました。発酵プロテオームは、株の各食物加工起源についていくつかのアイソフォームの微分ターゲティングを通じて、人間の選択によって形作られることがわかった。これらの結果は、代謝および生活史の特性の多様性における翻訳後の修正の重要性を強調しています。

Enzymes can be post-translationally modified, leading to isoforms with different properties. The phenotypic consequences of the quantitative variability of isoforms have never been studied. We used quantitative proteomics to dissect the relationships between the abundances of the enzymes and isoforms of alcoholic fermentation, metabolic traits, and growth-related traits in Saccharomyces cerevisiae. Although the enzymatic pool allocated to the fermentation proteome was constant over the culture media and the strains considered, there was variation in abundance of individual enzymes and sometimes much more of their isoforms, which suggests the existence of selective constraints on total protein abundance and trade-offs between isoforms. Variations in abundance of some isoforms were significantly associated to metabolic traits and growth-related traits. In particular, cell size and maximum population size were highly correlated to the degree of N-terminal acetylation of the alcohol dehydrogenase. The fermentation proteome was found to be shaped by human selection, through the differential targeting of a few isoforms for each food-processing origin of strains. These results highlight the importance of post-translational modifications in the diversity of metabolic and life-history traits.

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