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Clinical and experimental allergy : journal of the British Society for Allergy and Clinical Immunology2013Mar01Vol.43issue(3)

アレルゲンとしてのティラピア(オレオクロミスモサンビクス)からのトロポミオシン

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:ティラピアは、養魚場によって育てられた最も一般的な淡水魚種の1つであり、摂取時にアレルギー反応を引き起こす可能性があります。 目的:ティラピアの重要なアレルゲンを調査する(オレオクロミスモサンビクス)。 方法:アレルゲンは免疫ブロットを使用して検出されました。重要なアレルゲンは、逆位相高圧液体クロマトグラフィーにより均一に精製され、酵素リンクされた免疫吸着剤アッセイ(ELISA)、競合ELISA、質量分析(MS)、環状二色性測定、および微分走査カロリ測定によって特徴付けられました。 結果:ティラピアアレルギーが確認された10人の患者からの血清を使用した免疫ブロッティングにより、見かけの分子量114〜17 kdの多くのアレルゲンを特定しました。すべての患者は、MSによってトロポミオシン(TM)と同定された32 kDアレルゲン、鉱石M 4に対してIgEを産生しました。純粋なタンパク質のIgE結合は、免疫ブロット、ELISA、およびELISA阻害によって確認されました。ティラピアトロポミオシン(TM)のcDNAを配列決定し、他の種のTMSと比較しました。Tilapia TMは、エビからTMと53.5%の相同性を示しました。相同性は、ヒトTMアイソフォーム5(87.7%)よりもはるかに高かった。 結論と臨床的関連性:TMSは、甲殻類に対するアレルギーの主要なアレルゲンです。ヒトTMアイソフォーム5に対する自己抗体は、炎症性腸疾患(IBD)の原因物質として関与しています。興味深いことに、10人のティラピアアレルギー患者のうち6人もIBDと診断され、アレルギーとIBDの関係を裏付けていました。私たちの知る限り、これはアレルゲンとしての脊椎動物からのトロポミオシンの最初の報告です。

背景:ティラピアは、養魚場によって育てられた最も一般的な淡水魚種の1つであり、摂取時にアレルギー反応を引き起こす可能性があります。 目的:ティラピアの重要なアレルゲンを調査する(オレオクロミスモサンビクス)。 方法:アレルゲンは免疫ブロットを使用して検出されました。重要なアレルゲンは、逆位相高圧液体クロマトグラフィーにより均一に精製され、酵素リンクされた免疫吸着剤アッセイ(ELISA)、競合ELISA、質量分析(MS)、環状二色性測定、および微分走査カロリ測定によって特徴付けられました。 結果:ティラピアアレルギーが確認された10人の患者からの血清を使用した免疫ブロッティングにより、見かけの分子量114〜17 kdの多くのアレルゲンを特定しました。すべての患者は、MSによってトロポミオシン(TM)と同定された32 kDアレルゲン、鉱石M 4に対してIgEを産生しました。純粋なタンパク質のIgE結合は、免疫ブロット、ELISA、およびELISA阻害によって確認されました。ティラピアトロポミオシン(TM)のcDNAを配列決定し、他の種のTMSと比較しました。Tilapia TMは、エビからTMと53.5%の相同性を示しました。相同性は、ヒトTMアイソフォーム5(87.7%)よりもはるかに高かった。 結論と臨床的関連性:TMSは、甲殻類に対するアレルギーの主要なアレルゲンです。ヒトTMアイソフォーム5に対する自己抗体は、炎症性腸疾患(IBD)の原因物質として関与しています。興味深いことに、10人のティラピアアレルギー患者のうち6人もIBDと診断され、アレルギーとIBDの関係を裏付けていました。私たちの知る限り、これはアレルゲンとしての脊椎動物からのトロポミオシンの最初の報告です。

BACKGROUND: Tilapia is among the most common fresh water fish species raised by fish farms and can cause allergic reactions upon ingestion. OBJECTIVE: To investigate important allergens in Tilapia (Oreochromis mossambicus). METHODS: Allergens were detected using immunoblotting. An important allergen was purified to homogeneity by reversed-phase High Pressure Liquid Chromatography and characterized by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA), competitive ELISA, Mass spectrometry (MS), circular dichroism measurements and differential scanning calorimetry. RESULTS: By immunoblotting using sera from 10 patients with confirmed tilapia allergy, we identified a number of allergens with apparent molecular weights 114 to 17 kD. All patients produced IgE against a 32 kD allergen, Ore m 4, which was identified by MS as tropomyosin (TM). IgE binding of the pure protein was confirmed by immunoblotting, ELISA and ELISA inhibition. cDNA from tilapia tropomyosin (TM) was sequenced and compared with TMs from other species. The tilapia TM showed 53.5% homology to TM from shrimp. Homology was much higher to human TM isoform 5 (87.7%). CONCLUSION AND CLINICAL RELEVANCE: TMs are the major allergens in allergy to crustaceans. Auto-antibodies against human TM isoform 5 have been implicated as a causative agent in inflammatory bowel disease (IBD). Intriguingly, six of the 10 tilapia allergic patients had also been diagnosed with IBD, corroborating a connection between allergy and IBD. To our knowledge, this is the first report of tropomyosin from vertebrates as an allergen.

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