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Public health nutrition2013Oct01Vol.16issue(10)

植物由来の食品による肉と乳製品の交換:オランダの若い成人女性の土地利用、鉄、SFA摂取に対する推定効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:現在の高レベルの肉と乳製品の消費量の削減は、人間の健康だけでなく環境の健康にも寄与する可能性があります。肉はFeの主要な供給源であるため、特に負のFeステータスに対して脆弱なグループで、Fe摂取への影響を評価する必要があります。本研究では、女性の環境の持続可能性(土地要件)と健康(SFAおよびFE摂取量)に及ぼす植物ベースの製品に肉と乳製品を置き換えることの影響を評価しました。 設計:土地の要件に関するデータは、既存の計算方法から導き出されました。食物組成データは、オランダの食物構成表2006から派生しました。データは、オランダの若い女性の食物消費にリンクされていました。土地の要件と栄養摂取量は、ベースラインで評価され、乳製品と肉の消費の30%(シナリオ_30%)または100%(シナリオ_100%)が、同じ量の植物ベースの乳製品と肉にランダムに置き換えられた2つのシナリオで評価されました。食品の交換。 設定:オランダ。 被験者:398の若いオランダの女性。 結果:植物ベースの食品による肉と乳製品の交換は、土地利用を減らすことで環境に利益をもたらしました。SFAの摂取量は、ベースラインの状況と比較してかなり減少しました。平均して、Feの総摂取量は2.5 mg/d増加しましたが、Fe摂取量のほとんどは生物学的に利用できないソースからのものでした。 結論:植物ベースの食品による肉と乳製品の食品を置き換えると、若いオランダの女性の消費とSFA摂取のための土地の使用が減少し、総Fe摂取量を妥協しませんでした。

目的:現在の高レベルの肉と乳製品の消費量の削減は、人間の健康だけでなく環境の健康にも寄与する可能性があります。肉はFeの主要な供給源であるため、特に負のFeステータスに対して脆弱なグループで、Fe摂取への影響を評価する必要があります。本研究では、女性の環境の持続可能性(土地要件)と健康(SFAおよびFE摂取量)に及ぼす植物ベースの製品に肉と乳製品を置き換えることの影響を評価しました。 設計:土地の要件に関するデータは、既存の計算方法から導き出されました。食物組成データは、オランダの食物構成表2006から派生しました。データは、オランダの若い女性の食物消費にリンクされていました。土地の要件と栄養摂取量は、ベースラインで評価され、乳製品と肉の消費の30%(シナリオ_30%)または100%(シナリオ_100%)が、同じ量の植物ベースの乳製品と肉にランダムに置き換えられた2つのシナリオで評価されました。食品の交換。 設定:オランダ。 被験者:398の若いオランダの女性。 結果:植物ベースの食品による肉と乳製品の交換は、土地利用を減らすことで環境に利益をもたらしました。SFAの摂取量は、ベースラインの状況と比較してかなり減少しました。平均して、Feの総摂取量は2.5 mg/d増加しましたが、Fe摂取量のほとんどは生物学的に利用できないソースからのものでした。 結論:植物ベースの食品による肉と乳製品の食品を置き換えると、若いオランダの女性の消費とSFA摂取のための土地の使用が減少し、総Fe摂取量を妥協しませんでした。

OBJECTIVE: Reduction in the current high levels of meat and dairy consumption may contribute to environmental as well as human health. Since meat is a major source of Fe, effects on Fe intake need to be evaluated, especially in groups vulnerable to negative Fe status. In the present study we evaluated the effects of replacing meat and dairy foods with plant-based products on environmental sustainability (land requirement) and health (SFA and Fe intakes) in women. DESIGN: Data on land requirements were derived from existing calculation methods. Food composition data were derived from the Dutch Food Composition Table 2006. Data were linked to the food consumption of young Dutch women. Land requirements and nutrient intakes were evaluated at baseline and in two scenarios in which 30% (Scenario_30%) or 100% (Scenario_100%) of the dairy and meat consumption was randomly replaced by the same amount of plant-based dairy- and meat-replacing foods. SETTING: The Netherlands. SUBJECTS: Three hundred and ninety-eight young Dutch females. RESULTS: Replacement of meat and dairy by plant-based foods benefited the environment by decreasing land use. The intake of SFA decreased considerably compared with the baseline situation. On average, total Fe intake increased by 2.5 mg/d, although most of the Fe intake was from a less bioavailable source. CONCLUSIONS: Replacement of meat and dairy foods by plant-based foods reduced land use for consumption and SFA intake of young Dutch females and did not compromise total Fe intake.

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