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PloS one20130101Vol.8issue(2)

テヘラン脂質およびグルコース研究における小児期および初代の年齢における乳製品、カルシウム、マグネシウム、およびリンの摂取量

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:研究では、牛乳摂取量は、小児期のインスリン様成長因子1(IGF-1)濃度と身長に関連していることが示されています。牛乳や他の乳製品が思春期を促進するかどうかは不明のままです。この研究の目的は、テヘラニアンの少女の初潮時代の牛乳、ヨーグルト、チーズの吸気前の摂取量の影響を調査することを目的としています。総食事性カルシウム(CA)、マグネシウム(Mg)、および蛍光体(P)と初潮年齢との関連も調べました。 方法:この前向き研究は、ベースラインで4〜12歳の134人の前ぶらの少女に対して実施され、テヘラン脂質およびグルコース研究(TLGS)に参加し、6.5年の中央値に従いました。食事摂取量は、2つの非継続的な24時間の食事リコールを使用して研究の開始時に決定され、フォローアップ中に初期の年齢が記録されました。ロジスティック回帰を使用して、乳製品または鉱物摂取量の緯度以前のレベルに従って、12年以下の初期に達するリスクを計算しました。 結果:初期の初期のリスクは、牛乳の摂取量が多い少女で高かった[OR:2.28(95%CI:1.03-5.05)]、Ca [OR:3.20(95%CI:1.39-7.42)]、MG [OR:2.43(95%CI:1.12-5.27)]、P [OR:3.37(95%Ciming:1.44-7.87(95%CI:1.44-7.87)エネルギーとタンパク質の摂取量、研究開始時の年齢と初期の年齢の間の間隔、および初代の母体年齢(モデル1)。チーズの摂取量の中央の三分位の少女は、モデル1の共変量を制御した後、最低の劇型の少女よりも紀元前12年以下に到達するリスクが低い。Ca、Mg、およびPとMenarkeの関係は、ベースラインでの高さのZスコアのさらなる調整後も残っていましたが、ミルクとチーズの摂取量との関連は有意ではありませんでした。 結論:チーズやヨーグルトではなく、牛乳の純粋な摂取量は、初代の年齢を早める可能性があります。

目的:研究では、牛乳摂取量は、小児期のインスリン様成長因子1(IGF-1)濃度と身長に関連していることが示されています。牛乳や他の乳製品が思春期を促進するかどうかは不明のままです。この研究の目的は、テヘラニアンの少女の初潮時代の牛乳、ヨーグルト、チーズの吸気前の摂取量の影響を調査することを目的としています。総食事性カルシウム(CA)、マグネシウム(Mg)、および蛍光体(P)と初潮年齢との関連も調べました。 方法:この前向き研究は、ベースラインで4〜12歳の134人の前ぶらの少女に対して実施され、テヘラン脂質およびグルコース研究(TLGS)に参加し、6.5年の中央値に従いました。食事摂取量は、2つの非継続的な24時間の食事リコールを使用して研究の開始時に決定され、フォローアップ中に初期の年齢が記録されました。ロジスティック回帰を使用して、乳製品または鉱物摂取量の緯度以前のレベルに従って、12年以下の初期に達するリスクを計算しました。 結果:初期の初期のリスクは、牛乳の摂取量が多い少女で高かった[OR:2.28(95%CI:1.03-5.05)]、Ca [OR:3.20(95%CI:1.39-7.42)]、MG [OR:2.43(95%CI:1.12-5.27)]、P [OR:3.37(95%Ciming:1.44-7.87(95%CI:1.44-7.87)エネルギーとタンパク質の摂取量、研究開始時の年齢と初期の年齢の間の間隔、および初代の母体年齢(モデル1)。チーズの摂取量の中央の三分位の少女は、モデル1の共変量を制御した後、最低の劇型の少女よりも紀元前12年以下に到達するリスクが低い。Ca、Mg、およびPとMenarkeの関係は、ベースラインでの高さのZスコアのさらなる調整後も残っていましたが、ミルクとチーズの摂取量との関連は有意ではありませんでした。 結論:チーズやヨーグルトではなく、牛乳の純粋な摂取量は、初代の年齢を早める可能性があります。

PURPOSE: Studies indicate that milk intake is associated with insulin-like growth factor 1 (IGF-1) concentrations and height in childhood, whether milk and other dairy products promote puberty remains unclear. This study aimed to investigate influences of pre-pubertal intakes of milk, yogurt and cheese on menarcheal age in Tehranian girls. The associations of total dietary calcium (Ca), magnesium (Mg), and phosphorus (P) with menarcheal age were also examined. METHODS: This prospective study was conducted on 134 pre-pubertal girls, aged 4-12 years at baseline, who participated in the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS), and were followed for a median of 6.5 years. Dietary intakes were determined at initiation of the study using two non-consecutive 24-h dietary recalls and the age of menarche was documented during the follow-up. Logistic regression was used to calculate the risk of reaching menarche ≤ 12 years according to pre-pubertal levels of dairy or mineral intakes. RESULTS: The risk of earlier menarche was higher in girls with higher intakes of milk [OR: 2.28 (95% CI: 1.03-5.05)], Ca [OR: 3.20 (95%CI: 1.39-7.42)], Mg [OR: 2.43 (95% CI: 1.12-5.27)] and P [OR: 3.37 (95 % CI: 1.44-7.87) after controlling for energy and protein intake, interval between the age at study initiation and the age of menarche, and maternal age at menarche (Model 1). Girls in the middle tertile of cheese intakes had a lower risk of reaching menarche ≤ 12 years than those in the lowest tertile after controlling for covariates in model 1. These associations remained significant after further adjustment of BMI Z-score at baseline. The relationship of Ca, Mg, and P with menarche remained after further adjustment for height Z-score at baseline, whereas the association between milk and cheese intakes became non-significant. CONCLUSIONS: Pre-pubertal intake of milk, but not cheese and yogurt, may hasten age at menarche.

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