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Journal of agricultural and food chemistry2013Oct30Vol.61issue(43)

食事のメチルグリオキサールの代謝輸送

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

メチルグリオキサル(MGO)は、マヌカ蜂蜜の顕著な抗菌活性の原因であり、最大800 mg/kgの濃度に達する可能性があります。in vivoで形成されたMGOが糖尿病合併症に役割を果たすために議論されているため、食事MGOの代謝輸送は、4人の健康なボランティアとの3日間の食事のリコール内で研究されました。24時間の尿中のMGOの測定は、O-(2,3,4,5,6-ペンタフルオロベンジル)ヒドロキシルアミンとの誘導体化後、GC-MSで行われ、D乳酸を酵素的に定量化しました。MGOや他のグリケーション化合物が事実上含まれていない食事に続いて、2日目の朝に定義された量のMGO(マヌカ蜂蜜の500μmol)を投与しました。腎排泄は0.1〜0.4μmol/日でした。d乳酸のμmol/日。MGOの投与後、両方の化合物の排泄に影響を与えなかった。生理学的条件下でのMGOの安定性を調査するために、MGOを含む蜂蜜でシミュレートされたin vitro胃腸消化を実施しました。8時間のin vitro消化後、最初のメチルグリオキサールの5〜20%のみが回収されました。これは、腸内の消化プロセス中に食事MGOが急速に分解され、したがって、in vivoのMGOレベルに影響を及ぼさないことを示しています。

メチルグリオキサル(MGO)は、マヌカ蜂蜜の顕著な抗菌活性の原因であり、最大800 mg/kgの濃度に達する可能性があります。in vivoで形成されたMGOが糖尿病合併症に役割を果たすために議論されているため、食事MGOの代謝輸送は、4人の健康なボランティアとの3日間の食事のリコール内で研究されました。24時間の尿中のMGOの測定は、O-(2,3,4,5,6-ペンタフルオロベンジル)ヒドロキシルアミンとの誘導体化後、GC-MSで行われ、D乳酸を酵素的に定量化しました。MGOや他のグリケーション化合物が事実上含まれていない食事に続いて、2日目の朝に定義された量のMGO(マヌカ蜂蜜の500μmol)を投与しました。腎排泄は0.1〜0.4μmol/日でした。d乳酸のμmol/日。MGOの投与後、両方の化合物の排泄に影響を与えなかった。生理学的条件下でのMGOの安定性を調査するために、MGOを含む蜂蜜でシミュレートされたin vitro胃腸消化を実施しました。8時間のin vitro消化後、最初のメチルグリオキサールの5〜20%のみが回収されました。これは、腸内の消化プロセス中に食事MGOが急速に分解され、したがって、in vivoのMGOレベルに影響を及ぼさないことを示しています。

Methylglyoxal (MGO) is responsible for the pronounced antibacterial activity of manuka honey, in which it may reach concentrations up to 800 mg/kg. As MGO formed in vivo is discussed to play a role in diabetic complications, the metabolic transit of dietary MGO was studied within a 3 day dietary recall with four healthy volunteers. Determination of MGO in 24 h urine was performed with GC-MS after derivatization with O-(2,3,4,5,6-pentafluorobenzyl)hydroxylamine, and D-lactate was quantified enzymatically. Following a diet virtually free from MGO and other glycation compounds, a defined amount of MGO (500 μmol in manuka honey) was administered in the morning of day 2. Renal excretion was between 0.1 and 0.4 μmol/day for MGO and between 50 and 220 μmol/day for D-lactate. No influence on excretion of both compounds was observed following administration of MGO. To investigate the stability of MGO under physiological conditions, a simulated in vitro gastrointestinal digestion was performed with MGO-containing honey. After 8 h of in vitro digestion, only 5-20% of the initial methylglyoxal was recovered. This indicates that dietary MGO is rapidly degraded during the digestion process in the intestine and, therefore, exerts no influence on the MGO level in vivo.

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